Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse.
Hvordan får vi mere ud af EU? Med udgangspunkt i lytternes ønsker og ideer forsøger programmets vært som lobbyist for danskerne – at få ændret regler og vise vejen til EU-puljer, så Danmark får mere ud af EU, og lytterne får indsigt i medlemskabets muligheder og begrænsninger. Vært: Mads Anneberg.
RSSI det allersidste afsnit af Lobbyland spørger vi om vi skal have retten til at gå offline efter arbejde, så chefen ikke kan ringe og forstyrre efter fyraften. Skal EU opsætte regler for arbejdsmarkedet, eller skal det være op til den enkelte arbejdsplads, og de tilhørende overenskomstparter at blive enige i fællesskab? Vi tager snakken med danske europaparlamentarikere og spørger fagbevægelsen. Og selvom Lobbyland nu uddør, lægger vi selvfølgelig ikke vores interesse for EU i graven, for vores vært Mads Anneberg giver liv til et nyt EU-program, som du kan høre mere om sidst i dette afsnit.
I det allersidste afsnit af Lobbyland spørger vi om vi skal have retten til at gå offline efter arbejde, så chefen ikke kan ringe ...
Vi tjekker op på, om nogen af europaparlamentarikerne er kommet igennem det 1.307 siders lange pensum, der er Brexit-aftalen. Peter Kofod (DF) har ikke læst aftalen, men mener alligevel den er så god, at Danmark skal lægge den i kopimaskinen. Dagens udsendelse sendes direkte fra Bruxelles, men vi starter med at gå bag om dagens historiske magtskifte i Washington D.C. med USA-korrespondent Anne Alling.
Vi tjekker op på, om nogen af europaparlamentarikerne er kommet igennem det 1.307 siders lange pensum, der er Brexit-aftalen. Peter Kofod (DF) har ikke læst ...
EUs stats - og regeringsledere er splittede i spørgsmålet, om er skal indføres et fælles vaccinepas, så folk kan komme ud at rejse igen, men åbenbart lader EU til at være enige om, at indgå handelsaftaler med Kina på trods af krænkelser mod menneskerettigheder i Hong Kong.
EUs stats - og regeringsledere er splittede i spørgsmålet, om er skal indføres et fælles vaccinepas, så folk kan komme ud ...
På grund af udfordringerne med at få hverdagen på Radio4 til at hænge sammen under corona-lockdown har Lobbylands vært, Mads Anneberg, stykket en særudsendelse sammen, hvor du skal høre, om tyskerne nu virkelig også kan undvære Merkel, nu hvor deres nye formand hedder Armin Laschet, og til sidst i udsendelsen kan du høre om en skandale, der har rystet Irland; i årtier har den irske regering kendt til de kummerlige forhold og den høje børnedødelighed på de såkaldte Mother Baby Homes – anstalter for gravide ugifte kvinder, hvor de kunne tage hen i skjul fra familien, føde deres uægte barn og få det bortadopteret.
På grund af udfordringerne med at få hverdagen på Radio4 til at hænge sammen under corona-lockdown har Lobbylands vært, Mads Anneberg, stykket en ...
Med Brexit skal danske musikere nu til at søge visum og betale told, når de skal spille koncert i London, og for britiske musikere er det måske endnu værre; de skal til at søge visum i hvert enkelt land i Europa, når de tager på tourné. Men er det meget værre, end når kunstnere skal spille i lande udenfor EU – vi tager snakken med to fra den danske musikbranche. Og så tager vi en svingom med debatten, der har raset om det nu også var i orden at Twitter suspenderede Donald Trump fra deres platform, og vi spørger; skal EU til at være dommer i ytringsfrihedsspørgsmål på sociale medier?
Med Brexit skal danske musikere nu til at søge visum og betale told, når de skal spille koncert i London, og for britiske ...
2020 er heldigvis overstået og 2021 er i gang – også på Lobbyland – men hvad har EU i vente i et år der allerede er præget og plaget af både Brexit og Covid-19. Vi skal en tur til Esbjerg Havn for at opleve de konkrete konsekvenser af Brexit og vi skal også vende barselsregler dikteret af EU. Vi slutter med EU’s omdiskuterede vaccineindkøb som kritiseres for at være for mangelfuld og uigennemsigtig, men havde vi overhovedet kunne gøre det bedre uden dem?
2020 er heldigvis overstået og 2021 er i gang – også på Lobbyland – men hvad har EU i vente i et år der allerede ...
Lobbyland giver dig den julefrokost, du aldrig fik lov at holde, i det år, der heldigvis snart er slut. Mads har lokket tidligere medvært Tine Toft i studiet med alkoholfri gløgg for at gøre status over EU-året, der gik – og spille nogle af de mindeværdige 2020-klip fra programmet. Advarsel: Indeholder julemusik og et falsk haikudigt (og er optaget INDEN, der faldt en Brexit-handelsaftale på plads).
Lobbyland giver dig den julefrokost, du aldrig fik lov at holde, i det år, der heldigvis snart er slut. Mads har lokket tidligere medvæ...
Skuld gammel venskab rejn forgo? Nej tak. Derfor er Lobbyland taget til England for at sige pænt farvel til vores britiske venner, som lige om lidt tager det sidste skridt ud af EU – handelsaftale eller ej. Er briterne fortrøstningsfulde, og kommer de til at savne os? Mads besøger blandt andet Brexit-aristokraten Francis Fulford i Devon, får en ny frisure i Dover og taler med en virksomhed, der leder efter 40.000 citroner. Og så hører vi fra vælgere, der har skiftet mening i de mere end fire (!) år, der er gået siden folkeafstemningen.
Skuld gammel venskab rejn forgo? Nej tak. Derfor er Lobbyland taget til England for at sige pænt farvel til vores britiske venner, som lige ...
Danmark er det seneste land til at tilbyde svenskerne en hånd med coronasituationen - men hvorfor vil de ikke hjælpes? Det finder vi ud af i dagens program, som også byder på konservative klæder til hjemløse københavnere, et gult kort fra Danmark til EU, en rask klimadebat - og selvfølgelig spørgsmålet om, hvorvidt Brexit ender med daggammel Shepherd's Pie eller frisk fish n' chips.
Danmark er det seneste land til at tilbyde svenskerne en hånd med coronasituationen - men hvorfor vil de ikke hjælpes? Det finder vi ...
Alle lande i Europa er underlagt rejserestriktioner – undtagen Vatikanstaten. Vi forsøger at finde ud af, hvordan vi kan lave en rejse dertil og finder også ud af, hvad der gemmer sig bag statens lukkede porte, der normalt ikke er adgang til for offentligheden. Derudover udarbejder vi nogle gode råd til Ungarns Viktor Orbán og Polens Andrzej Duda om, hvordan man kravler ned fra et træ, når man først er kravet op i det ved at nedlægge veto i EU’s budgetforhandlinger. Bare hvis de nu fik lyst til at komme ned derfra.
Alle lande i Europa er underlagt rejserestriktioner – undtagen Vatikanstaten. Vi forsøger at finde ud af, hvordan vi kan lave en rejse dertil og ...
I dagens udsendelse skal det handle om fisk - for det er nu for alvor afgørende, hvilket Brexit det ender med for de danske fiskere. Slaget står til at ende med kun én vinder, og vi taler med skotske fiskere, fiskerilobbyister og fanger fiskerikommissæren. Vi taler også om flag-gate - for det er ikke kun DF, der er ramt af Europa-Parlamentets nye flagregler. Venstrefløjen er ramt på deres plakater, men hvad vil de gøre, når de ikke vil finde sig i reglerne? Det finder vi ud af i denne uge.
Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse.
Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold, radio, podcasts og om os.
Derfor inviterer vi dig med i panelet, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio og podcasts skal lyde.
Du kan læse hvordan vi behandler dine oplysninger her.
Vil du let dele en af vores podcasts med andre, er her en række forskellige muligheder. Du kan gøre det via facebook og twitter. Du kan kopiere linket og sende det direkte. Og endelig kan du embedde podcasten på din egen hjemmeside.