MADØRE
I Radio4’s ugentlige program 'Madøre' er du i godt selskab med vært og kok Mikkel Nielsen. Sammen med en gæst tager Mikkel dig igennem ugens historier og tendenser inden for gastronomiens verden. Som lytter af programmet kan du holde dig opdateret på, hvad der rører sig inden for mad- og vinscenen. Derudover får du konkrete brugbare tips og tricks fra fagkyndige gæster, som du selv kan afprøve i dit eget køkken. Mikkels tilgang er, at det ikke behøver at være dyrt for at være godt.
RSSSeneste Udsendelser
I denne aller sidste omgang af MADØRE, får Mikkel besøg af hans gamle Masterchef konkurrent, Jakob Nusbaum. Jakob har skabt virksomheden Outdoor Cooking, hvor han laver kulinariske totaloplevelser i naturen – så mad over bål kommer vi ikke uden om i dagens afsnit. MADØRE er en produktion fra BEAM Audio Agency for Radio4.
Aller sidste omgang MADØRE med Jakob Nusbaum
I denne aller sidste omgang af MADØRE, får Mikkel besøg af hans gamle Masterchef konkurrent, Jakob Nusbaum. Jakob har skabt virksomheden Outdoor ...
Hotdoggens nytænker og indehaver af Johns Hotdog Deli, John Michael Jensen – også kendt som Pølse-John – er denne uges gæst i Madøre. I denne episode snakker vi selvfølgelig hotdogs, men vi kommer også ind på gamle konditortraditoner, og hvor man skal tage hen i København for at få det bedste stykke kage - og også hvor man bestemt ikke skal gå hen, ifølge John. Alt det og meget mere I MADØRE. MADØRE er en produktion fra BEAM Audio Agency for Radio4
Hotdogs og kagekunst med John Michael Jensen
Hotdoggens nytænker og indehaver af Johns Hotdog Deli, John Michael Jensen – også kendt som Pølse-John – er denne uges gæst i ...
Gorm Wisweh, ejeren af Gorms Pizza, er denne uges gæst i Madøre, hvor vi diskuterer konkursen og vejen tilbage. Vi dykker også ned i den aktuelle gastronomiske scene og udforsker nye trends, herunder den nye bølge af populære pizzaovne, der nu er tilgængelige for alle. MADØRE er en produktion fra BEAM Audio Agency for Radio4.
Fra optur til nedtur med Gorm Wisweh
Gorm Wisweh, ejeren af Gorms Pizza, er denne uges gæst i Madøre, hvor vi diskuterer konkursen og vejen tilbage. Vi dykker også ned ...
’MADØRE’ er selvfølgelig også med når der cykles Tour de France. Vi har tidligere Jumbo Visma holdkok, Hannah Grant, i studiet til en snak om hendes nye kogebog The New Grand Tour Cookbook. Der afsløres hvad Magnus Cort og Mads P spiser på en hviledag og hvad det kræver at være kok for atleter der skal præstere gennem en hel tour. Hannah interesserer sig for de ernæringsmæssige funktioner ved mad og da der bliver lavet dybdegående algoritmer på cykelrytterne, er intet overladt til tilfældighederne. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
Mad til tour rytterne med Hannah Grant
’MADØRE’ er selvfølgelig også med når der cykles Tour de France. Vi har tidligere Jumbo Visma holdkok, Hannah Grant, i studiet ...
Kaffeambassadør Niels Østergaard tager i denne uges udgave af Madøre vært, Mikkel Nielsen, gennem kaffens historie og dens udvikling herhjemme i Danmark. Sammen smager de på Nespressokaffe og det er ikke som Mikkel forventer. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
Kaffens historie med Niels Østergaard
Kaffeambassadør Niels Østergaard tager i denne uges udgave af Madøre vært, Mikkel Nielsen, gennem kaffens historie og dens udvikling herhjemme i ...
I dagens ‘MADØRE’ har vært, Mikkel Nielsen, besøg af to krydderi nørder, Kim Pedersen Dahl og Thomas Nicolaisen fra Mandala Organic. Studiet dufter som aldrig før, når der bliver kværnet friske krydderier og afbrændt pastinak. Der bliver snakket krydderikvalitet, vigtigheden af nykværnede produkter, delt tips og tricks, og så blandes et særligt Madøre-mix. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
En krydret tilværelse med Kim Pedersen Dahl og Thomas Nicolaisen
I dagens ‘MADØRE’ har vært, Mikkel Nielsen, besøg af to krydderi nørder, Kim Pedersen Dahl og Thomas Nicolaisen fra Mandala ...
En tur fra Nakskov til Henne Kro for at hjælpe en veninde, endte med at Majken Bech Bailey fandt, ikke bare sin livsvej, men også ham hun skulle leve livet med. Sammen med ham, den engelske kok Jordan Bailey, drog hun til Irland og startede egen restaurant, Aimsir. Efter åbningen, gik der 4,5 måneder, før parret havde opnået 2 Michelin stjerner. Michelin eventyret, samt fortællinger om råvareresearch og livet som restaurantchef er blot nogle af de historier som Majken fortæller vært, Mikkel Nielsen. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
En tur til Irland med Majken Bech Bailey
En tur fra Nakskov til Henne Kro for at hjælpe en veninde, endte med at Majken Bech Bailey fandt, ikke bare sin livsvej, men ...
Hans Martin Hansgaards whisky interesse går mange år tilbage. Han har sin egen samling, som kun er blevet større, efter at han og otte venner har startet deres eget whisky destilleri, Stauning Whisky. Vært, Mikkel Nielsen, lærer i dagens program alt hvad der er værd at vide om processen bag god whisky, ingredienser, fade og om man drikker whisky til mad. Hans har også taget en del af sin egen whisky samling med i studiet! Hør med når der bliver nærstuderet, smagt og duftet og om Mikkels drøm om at få smagt en Macallan Gran Reserva fra 1981 går i opfyldelse. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4
Der nørdes whisky med Hans Martin Hansgaard
Hans Martin Hansgaards whisky interesse går mange år tilbage. Han har sin egen samling, som kun er blevet større, efter at han ...
Vært, Mikkel Nielsen, har besøg af en af de helt store danske kokke gennem tiderne, Sølvræven aka Jens Peter Kolbeck. Der bliver talt om Jens Peters imponerende CV og alt fra en barndom i broderens beskidte kokketøj til at arbejde for Bocuse. Med kokkehat på, har han set nogle af de store kokkenationer og er blevet udfordret både på ambassader og hos de royale. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
Kokkehistorier fra hele verden med Jens Peter Kolbeck
Vært, Mikkel Nielsen, har besøg af en af de helt store danske kokke gennem tiderne, Sølvræven aka Jens Peter Kolbeck. Der ...
I dagens afsnit af Madøre, har vært, Mikkel Nielsen, besøg af Selina Juul. Selina fortæller passioneret om hvordan vi hjemme i køkkenerne kan undgå ‘hospicehylden’ i køleskabet og ’UFO’er’ i vores fryser. Hun fortæller om non-profit forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, som hun startede tilbage i 2008, det politiske klima fra da hun begyndte at arbejde med madspild frem til nu og så får Mikkel en fortælling om et besøg hos Paven. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
Mindre madspild med Selina Juul
I dagens afsnit af Madøre, har vært, Mikkel Nielsen, besøg af Selina Juul. Selina fortæller passioneret om hvordan vi hjemme i ...
Ugens Madøre er lig med sukkerchok, for Mikkel Nielsens gæst er Mika Wulff, konditor og chefredaktør på magasinet Lækkerier. Mika fortæller om sin læretid på “Hogwarts for Konditorer”, drømmen om et endagsbagekursus der blev til ni måneder i Paris og hvordan hun brugte den viden til at skabe et magasin fyldt med lækkerier. ‘Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
Ugens Madøre forsøger at blive mindre, for ugens gæst er seniorkonsulent for Kræften Bekæmpelse, Susanne Tøttenborg, som gør os klogere på initiativet ‘Ja tak, lidt mindre’ og den danske overvægt. Susanne fortæller om, hvordan man som forbruger kan blive narret af mængderabatter, produktstørrelser og ikke mindst vores egen overvurdering. ‘Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
Ugens Madøre har hevet Eric Vildgaard i studiet til en snak om at være en vild men blid kok og mand. Foruden sin kærlighed til kammuslinger og sin hustru og partner, Tina, fortæller Eric om sin tid på skyggesiden af samfundet, hvordan han fandt tilbage og hvordan Michelin kan give gåsehud. ‘Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
Find noget at holde fast i, for ugens Madøre bliver gæstet af den altid bramfrie og energiske kok og foredragsholder, Nikolaj Kirk. I Nikolajs selskab bliver vært, Mikkel Nielsen, klogere på fjæsinger, hans tid i London og ikke mindst hvor let dykkerudstyr kan flyve væk under en jysk storm. ‘Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
Denne uges Madøre er godt snasket, for der skal nørdes burgere. Kyndigt flankeret af burgernørd og stifter af Gasoline Grill, Klaus Wittrup, bliver vært, Mikkel Nielsen, klogere på bølgepomfrittens claim to fame, ratioen mellem over- og underbolle og den helt rigtige burgersovs. ‘Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.