MADØRE
I Radio4’s ugentlige program 'Madøre' er du i godt selskab med vært og kok Mikkel Nielsen. Sammen med en gæst tager Mikkel dig igennem ugens historier og tendenser inden for gastronomiens verden. Som lytter af programmet kan du holde dig opdateret på, hvad der rører sig inden for mad- og vinscenen. Derudover får du konkrete brugbare tips og tricks fra fagkyndige gæster, som du selv kan afprøve i dit eget køkken. Mikkels tilgang er, at det ikke behøver at være dyrt for at være godt.
RSSSeneste Udsendelser
Emilie Qvist Kjærgaard er et stjerneskud i den danske kokkebranche. Hun er interesseret i sæsonens danske råvarer at kende sine leverandører og at intet går til spilde. Vores vært, Mikkel Nielsen, og Emilie snakker om ansvar, rollemodeller og om at sige sin mening, mens de går ind i Emilies kokke rejse fra Holstebro til Hanstholm. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4
Råvarerespekt med Emilie Qvist Kjærgaard
Emilie Qvist Kjærgaard er et stjerneskud i den danske kokkebranche. Hun er interesseret i sæsonens danske råvarer at kende sine leverandører ...
God chokolade er en smagsoplevelse der skaber en form for lykkefølelse. Derfor stræber CEO i Xoco Gourmet, Frank Homann, efter det perfekte chokolade. Frank går i dybden med dyrkelse af kakaotræer, fermenteringen af kakaobønner og kakaofrugtkødet, samarbejdet med farmerne og meget mere i dagens afsnit af MADØRE. Og selvfølgelig får vært, Mikkel Nielsen, smagt på chokolade. MADØRE er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
Fra IT i Silicon Valley til kakao i Honduras med Frank Homann
God chokolade er en smagsoplevelse der skaber en form for lykkefølelse. Derfor stræber CEO i Xoco Gourmet, Frank Homann, efter det perfekte chokolade. ...
Madøre har i denne uge besøg af komikeren Tobias Dybvad, som udover at være rigtig sjov, også er rigtig glad for vin. I dagens afsnit graver vi os igennem hans funny bones, og tager temperaturen på hans vin og mad interesse, og til sidst i afsnittet skal der blind-smages. MADØRE er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
Vin og komik med Tobias Dybvad
Madøre har i denne uge besøg af komikeren Tobias Dybvad, som udover at være rigtig sjov, også er rigtig glad for vin. ...
Hvad kræver det at vinde kokkenes uofficielle verdensmesterskab, Bocuse d’Or? En mentaltræner, en sølvsmed og støtte hjemmefra er bare nogle af de ingredienser Brian Mark Hansen puttede i gryden da han forberedte sig. Kom med ud i køkkenet, når Brian Mark Hansen fortæller om forberedelserne og dagen hvor han, sammen med Elisabeth Madsen kokkererede det bedste de havde lært og kom hjem med guldmedaljer. Vært er Mikkel Nielsen og ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
Tæt på Bocuse d’Or med Brian Mark Hansen
Hvad kræver det at vinde kokkenes uofficielle verdensmesterskab, Bocuse d’Or? En mentaltræner, en sølvsmed og støtte hjemmefra er bare nogle ...
Mikkel er ikke glad for snaps. Men påsken kommer tættere på og til den hører sig snaps, så måske et besøg fra Bornholm Spirits i form af Marshoud Dababneh kan rykke lidt til Mikkel? Vi bliver klogere på akvavit, dram og snaps, og så fortæller Marshoud om et lager af peberrodssnaps han har i kælderen og hvordan en snaps blev til under covid-19 pandemien. Der gives også et bud på hvilken snaps der går til sildemaden. Mon ikke Mikkel når at blive snapseglad i dagens afsnit? Vært er Mikkel Nielsen og ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
Snapseskål med Marshoud Dababneh
Mikkel er ikke glad for snaps. Men påsken kommer tættere på og til den hører sig snaps, så måske et besø...
Snegle er ikke kun en delikatesse man spiser når man er i Frankrig. Faktisk har Danmark sin helt egen snegleproducent, nemlig Ditte Ankjærgaard. Ditte fortæller i dagens afsnit af Madøre om hvordan en drøm om iværksætteri blev til snegledyrkning på egen gård. Vært, Mikkel Nielsen, får serveret smagsprøver af både snegleæg og snegle marineret i Bornholmsk rapsolie med crispy chili og anis, imens Ditte fortæller om samarbejde med Litauen og snegleæg til Bocuse d’Or.
Bæredygtigt sneglelandbrug med Ditte Ankjærgaard
Snegle er ikke kun en delikatesse man spiser når man er i Frankrig. Faktisk har Danmark sin helt egen snegleproducent, nemlig Ditte Ankjærgaard. ...
Endnu engang har vært, Mikkel Nielsen, besøg af kok, foredragsholder og den ene halvdel af ‘Nak og Æd’, Nikolaj Kirk. Lyt med, når de to herrer snakker om Nikolajs kamp for Amager fælled, hans fredspibe på Papua Ny Guinea og en fremtidig sæljagt på Grønland. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4
Fra fint københavnsk kokkeri til grønlandske søkonger med Nikolaj Kirk
Endnu engang har vært, Mikkel Nielsen, besøg af kok, foredragsholder og den ene halvdel af ‘Nak og Æd’, Nikolaj Kirk. Lyt ...
Mad og øl går hånd i hånd. Og ikke kun til julefrokosten. Mikkel Bjergsø, indehaver af Mikkeller, giver et indblik i hvordan øl og mad burde parres, hvordan Warpigs producerer deres eget vand og hvordan det går med de alkoholfrie øl. MADØRE er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
Lige til øllet med Mikkel Bjergsø
Mad og øl går hånd i hånd. Og ikke kun til julefrokosten. Mikkel Bjergsø, indehaver af Mikkeller, giver et indblik i ...
Mikkel er rejst til Jærgerspris for at besøge brdr. Hansen. Brødreparret er 4. generation i familievirksomheden Hansens Is, og det er dem, der i dag styrer familievirksomheden Hansens Is. Det er blevet til en snak om isens historie, herunder is-krigen i 90'erne, men også en snak om isens fremtid. Vært er Mikkel Nielsen og ‘Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency.
Isnørderi med Rasmus og Anders Eibye Hansen
Mikkel er rejst til Jærgerspris for at besøge brdr. Hansen. Brødreparret er 4. generation i familievirksomheden Hansens Is, og det er dem, der ...
God mad bliver ofte til med gode knive, og derfor har Mikkel Nielsen inviteret kniv-ekspert Steffen Jarl ind i studiet. Han har gennem årene produceret mange håndlavede knive, og ud fra sine mange års erfaring kommer han bl.a. med gode råd til, hvad du skal købe, og hvordan du bedst vedligeholder de skarpe klinger. Vært er Mikkel Nielsen og ‘Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency.
Vi skærer igennem med Steffen Jarl
God mad bliver ofte til med gode knive, og derfor har Mikkel Nielsen inviteret kniv-ekspert Steffen Jarl ind i studiet. Han har gennem årene ...
Mikkel er rejst til Jærgerspris for at besøge brdr. Hansen. Brødreparret er 4. generation i familievirksomheden Hansens Is, og det er dem, der i dag styrer familievirksomheden Hansens Is. Det er blevet til en snak om isens historie, herunder is-krigen i 90'erne, men også en snak om isens fremtid. Vært er Mikkel Nielsen og ‘Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency.
God mad bliver ofte til med gode knive, og derfor har Mikkel Nielsen inviteret kniv-ekspert Steffen Jarl ind i studiet. Han har gennem årene produceret mange håndlavede knive, og ud fra sine mange års erfaring kommer han bl.a. med gode råd til, hvad du skal købe, og hvordan du bedst vedligeholder de skarpe klinger. Vært er Mikkel Nielsen og ‘Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency.
Operahuset har fået sin helt egen kage, og derfor har Mikkel Nielsen inviteret den autodidakte kok og konditor Trine Hahnemann ind i studiet til en snak om kagekultur. Det er hende, der er har konstrueret den nye operakage; et håndværk hun tillærte sig i 90'erne, da hun i tourbusser lavede jordbærtærter og vegansk mad til bands som Soundgarden og Red Hot Chilli Peppers. Vært er Mikkel Nielsen og ‘Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency.
Med undtagelse af Peter Plys er det svært at finde nogen, der elsker honning ligeså højt som dagens gæst, Katrine Klinken. I denne episode udforskes de gyldne dråber og deres mange variationer. Og så snakkes der om kogebøger og børn i køkkennet. MADØRE er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.