Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse.
Hvorfor elsker du dit yndlingsnummer? Og hvordan kan det være, at der er en bestemt slags musik, du foretrækker? Mange af os er blevet introduceret til musik af en særlig person: En søster på teenageværelset, en far, der altid skrålede i bilen, en træner, en ven eller en farmor.
Frederik Hansen inviterer kendte musikere ned i sit kælderstudie i Studsgade i Aarhus for at fortælle om, hvem der tog dem i hånden og åbnede deres musikalske verden. Og hvis du har en god historie om en person, der åbnede dine ører op for ny musik, så er der også plads til dig i programmet.
Lyt med hver fredag, når vi går i kælderen og forfølger kilderne til den musik, der har formet os, i et utraditionelt musikprogram, hvor der er plads til alle genrer, og hvor næste nummer er altid en overraskelse.
Kaizer er en dansk sangerinde, sangskriver og elektronisk producer, som bevæger sig indenfor elektropop-genren ... Og nu bevæger hun sig også ned i kælderen i Studsgade for at fortælle om den musik, der har formet hende - og også om alt det, der rumsterer i hendes hoved, og som skal blæses ud gennem musiken.
Kaizer er en dansk sangerinde, sangskriver og elektronisk producer, som bevæger sig indenfor elektropop-genren ... Og nu bevæger hun sig også ned i kæ...
Uden dette instrument var der ingen ‘Strawberry fields forever’ med Beatles og heller ikke nogen ‘Nights in white satin’ med The Moody Blues. Den helt særlige lyd af Mellotronen kan du finde igen og igen i store hits, og i denne udgave af Studsgade kommer vi lidt tættere på dette mekaniske vidunder, der samplede før sampleren blev opfundet.
Uden dette instrument var der ingen ‘Strawberry fields forever’ med Beatles og heller ikke nogen ‘Nights in white satin’ med The Moody Blues. ...
Frederik sidder stadig alene i sin kælder i Studsgade og fejrer nytårsaften, men heldigvis har han sin telefon og en liste over nogle af de gæster, der har besøgt Studsgade det seneste år. Derfor ringer han rundt og giver dem mulighed for at spille et stykke musik for os alle. Lyt med og bliv en del af det gode selskab sammen med Michael Vestbo, Luna Ersahin fra Aysay og Manoj Ramdas.
Frederik sidder stadig alene i sin kælder i Studsgade og fejrer nytårsaften, men heldigvis har han sin telefon og en liste over nogle ...
Det er Nytårsaften og Frederik sidder alene i sin kælder i Studsgade og roder med musikken. For at han ikke skal blive alt for ensom, ringer han rundt til tidligere gæster i programmet og giver dem mulighed for at sende nytårshilsner til os alle og spille et stykke musik. Lyt med og bliv en del af det gode selskab sammen med Christoffer Møller Østergaard fra Go Go Berlin, Søren Andersen fra bl.a. Electric Guitars og Kim Kixx fra Powersolo.
Det er Nytårsaften og Frederik sidder alene i sin kælder i Studsgade og roder med musikken. For at han ikke skal blive alt ...
Frederik sidder stadig alene i sin kælder i Studsgade og fejrer juleaften, men heldigvis har han sin telefon og en liste over nogle af de gæster, der har besøgt Studsgade det seneste år. Derfor ringer han rundt og giver dem mulighed for at spille et stykke musik for os alle. Lyt med og bliv en del af det gode selskab sammen med Johannes Gammelby, Kleo, Magnus Jacobsen, Stine Klingsten og DJ Static.
Frederik sidder stadig alene i sin kælder i Studsgade og fejrer juleaften, men heldigvis har han sin telefon og en liste over nogle af ...
Det er juleaften og Frederik sidder alene i sin kælder i Studsgade og roder med musikken. For at han ikke skal blive alt for ensom, ringer han rundt til tidligere gæster i programmet og giver dem mulighed for at sende julehilsner til os alle og spille et stykke musik. Lyt med og bliv en del af det gode selskab sammen med Signe Svendsen, Hymns from Nyneveh, Mads Stobberup og Kim Munk fra Broken Beats.
Det er juleaften og Frederik sidder alene i sin kælder i Studsgade og roder med musikken. For at han ikke skal blive alt for ...
Hver morgen, når Mads Mathias vågner, sætter han sig bag klaveret og spiller ud i det blå, for hans skabertrang er stor, og en gang imellem lander der noget uventet, han kan bruge til sin næste sang. Han voksede op i en musikalsk familie, hvor både hans forældre og brødre spillede, og Mads Mathias brugte sin fritid på selv at spille og dykke ned i alle familiens jazzplader. Men han var samtidig også begejstret for sangskrivningen i Beatles, så lyt med i denne udgave og hør den musik, der har formet Mads Mathias.
Hver morgen, når Mads Mathias vågner, sætter han sig bag klaveret og spiller ud i det blå, for hans skabertrang er stor, ...
I denne udgave af Studsgade handler det om computerchippen, ‘Paula’. Dette vigtige stykke mikrodataelektronik kontrollerede lyden i hjemmecomputeren Commodore Amiga, og den computer købte Frederik for sine konfirmationspenge i 1989. Udover at det blev starten for en musikalsk åbenbaring for værten i Studsgade, så var computerchippen, ‘Paula’ ganske særlig, for den kunne nemlig afvikle 8-bit samples i fire kanaler, og nu var den digitale revolution i musikproduktionen rykket ind på teenageværelserne.
I denne udgave af Studsgade handler det om computerchippen, ‘Paula’. Dette vigtige stykke mikrodataelektronik kontrollerede lyden i hjemmecomputeren Commodore Amiga, og den computer kø...
Der var juletræsfest på den lokale kro, og mens de andre unger løb rundt og legede, stod Frank Thøgersen paralyseret. Han kunne ikke fjerne øjnene fra trommeslageren på scenen, og lige dér vidste han, at han skulle leve af at sidde bag gryderne. Og den dag i dag kan man roligt påstå, at der er få trommeslagere i det her land, der har set mere asfalt end Frank,. Han var fast trommeslager i Bamses Venner og turnerede landet tyndt år efter år, og i dag er det ham, der svinger takten, når Kandis går på scenen 150 gange om året.
Der var juletræsfest på den lokale kro, og mens de andre unger løb rundt og legede, stod Frank Thøgersen paralyseret. Han kunne ...
Du har garanteret hørt ham spille trommer masser af gange, uden du har bemærket det, for trommeslageren, Clyde Stubblefield, er den mest samplede trommeslager nogensinde. I 1969 indspillede han det legendarisk tromme-break på James Browns ‘Funky Drummer”, og det er efterfølgende blevet brugt mere end tusind gange i hip hop og popmusik. Så lyt med i ‘Studsgade’, når Frederik fejrer det vigtigste beat i moderne musikhistorie.
Du har garanteret hørt ham spille trommer masser af gange, uden du har bemærket det, for trommeslageren, Clyde Stubblefield, er den mest samplede ...
Kunstneren, GRO, voksede op i et hjem med strengeinstrumenter på væggene og psykedelisk folkemusik på anlægget. Men da hun besluttede sig for at få en uddannelse indenfor musikken, blev det den elektroniske musik, der fyldte alt. Lyt med til en snak om vibrerende strenge og syntetiske frekvenser.
I denne uge for 42 år siden udkom Frederiks yndlingsbog, ‘The Hitchhiker's Guide to the Galaxy’, men den begyndte sit liv som radio-føljeton, og i hvert afsnit var det Eagles psykedeliske mesterværk, ‘Journey of the Sorcerer’, der satte galakserejsen i gang. Selv samme nummer blev dog anledning til ét af de større opgør i det legendariske band. Lyt med her i Studsgade.
Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse.
Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold, radio, podcasts og om os.
Derfor inviterer vi dig med i panelet, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio og podcasts skal lyde.
Du kan læse hvordan vi behandler dine oplysninger her.
Vil du let dele en af vores podcasts med andre, er her en række forskellige muligheder. Du kan gøre det via facebook og twitter. Du kan kopiere linket og sende det direkte. Og endelig kan du embedde podcasten på din egen hjemmeside.