Hvad har du lyst til?

Inaam Nabil er 29 år. For få år siden flyttede hun til Frederiksberg, men i 25 år boede hun i Vollsmose. En bydel som medier, politikere og meningsdannere ofte kalder for en ghetto. I Vollsmose voksede hun op med ideen om, at hun levede i et parallelsamfund, uden nogen idé om, hvordan der så ud på anden side af alléen,- ude i den danske virkelighed. Inaam Nabil rejser rundt i Danmark for at undersøge, hvordan den danske virkelighed ser ud. Hun taler med sin gamle klasselærer i Vollsmose, besøger et parcelhuskvarter, tager til fest på Charlottenlund Slot og til gudstjeneste i en landsbykirke.

TALENTLAB HIGHLIGHTS

Udvalgte klip fra de nye talenter.

Så gælder det. Vi tænder for kontakten og skal i kanalens spæde begyndelse møde nogle af de mennesker, der kommer til at skabe lyden af Radio4. Fra krig til kongehus, fra det varme studie til den kølige danske novembernat og fra Bornholm til Vestjylland. Vi ser og møder det hele, når Dan Grønbech byder inden for til den allerførste time nogensinde.

FREMTIDENS FORRETNING

Et moderne erhvervsmagasin, der beskæftiger sig med ugens markante erhvervshistorier set igennem et prisme af bæredygtighed, cirkulær- og deleøkonomi.
Vært: Caroline Søeborg Ahlefeldt.

Sammenklip fra forrige nats samtaler.

Der er nærvær, mod og sårbarhed i luften, når natten folder sig ud på Radio4. Rundt i hele landet er der vågne folk, som mødes til personlige samtaler hos radioens nattevagter. Hver nat sin nattevagt, som taler med dem, der ringer ind.

TALENTLAB

Danmark bugner af nye talenter, der eksperimenterer med lyd. De fortæller historier, deler deres passion, viden, drømme og fantasier, og de sætter fokus på relevans i vores samfund. Radio4 giver de nye talenter en chance for at udkomme og få professionel sparring – og dig en chance for at opleve dem.

Du er ikke alene

Bliv en del af et nysgerrigt fællesskab for singler sammen med vært Britt Berglund, der selv har levet alene i nogle år. Hver søndag kan du dele erfaringer og viden fra livet på egen hånd: Om alt fra singleøkonomi, dating, ensomhed til frihed. Et liv, du ikke er alene om.

Barbaras Breve

Barbaras brevduer slippes løs i første time. I en digital tid er brevkunst forældet, så Barbara Gjerluff Nyholm genopdager disciplinen i et intimt univers, hvor du kan lade dig inspirere af nye og gamle måder at skrive dig tæt på et andet menneske. I anden time af programmet kravler vi ind under huden og åbner for intime fortællinger.

Sportsmålstegn

Hvorfor er det en fordel at spille på hjemmebane, og hvilken sport er sværest at blive verdensmester i? Sportsmålstegn er programmet, hvor du får svar på det, du altid har undret dig over i sportens verden, men også de ting, du sikkert aldrig har skænket en tanke. Vært: Amalie Bremer

LANGSOM GENGIVELSE

Radio4 har i den forgangne uge serveret timevis af god radio, men faren for, at du ikke fik det hele med, er naturligvis overhængende. Hver tirsdag samler vi derfor et skønt sammenklip fra den seneste uges sports-programmer til dig.

VENNETJENESTEN

Fredag aften oser af relationer. Kom i godt selskab med Mathilde Anhøj, Tue Winther og Kathrine Wismann, når vi mødes om alt det, der gemmer sig i vores forhold til søskende, venner, kærester, ægtefæller, forældre, bedsteforældre og svigermekanikker. Vi kigger ud på ugens aktuelle kulturscener, og undervejs er der plads til både de dybe samtaler, de store grin og selvfølgelig også den skønneste fredagsquiz.

I ORKANENS ØJE

Vi zoomer helt ind på en konflikt eller en krig, som vi bør interessere os for. Vært Jan Grarup er som krigsfotograf nysgerrig på, hvad krig gør ved os – og ikke mindst ved dem, der oplever at bo i eller leve tæt på krige og konflikter.

LOBBYLAND

Hvordan får vi mere ud af EU? Med udgangspunkt i lytternes ønsker og ideer forsøger programmets to værter – som lobbyister for danskerne – at få ændret regler og vise vejen til EU-puljer, så Danmark får mere ud af EU, og lytterne får indsigt i medlemskabets muligheder og begrænsninger. Værter: Tine Toft og Mads Anneberg.

GENAU

Vi kører i tyske biler, spiser tysk slik og tager på storbyferie i Berlin. I 2020 fejrer vi genforeningen af Sønderjylland med Danmark og fastsættelsen af den nuværende grænse med Tyskland. Men hvor godt kender vi egentlig vores store nabo mod syd – Europas økonomiske stormagt, landet med Bundesliga, bajer og Brandenburger Tor? Vært Thomas Schumann er drevet af en lyst til at tage lytterne med på en rejse ned ad Autobahn og gøre lytterne klogere på det, som gør Tyskland til Tyskland.

4 PÅ FODEN

Fodboldmagasinet, hvor vi dissekerer de mest spændende begivenheder i fodbold. Sammen med et panel bestående af personer i og omkring fodboldens verden kigger vi nærmere på det smukke spil i både ind- og udland.

SPORTSUGEN MED ELGAARD

Vi kigger tilbage på ugen, der gik i sportens verden. Sammen med gæster i studiet og sportsredaktører fra hele landet tager vi fat i ugens store historier, men også de historier, vi synes, det er vigtigt at give lidt ekstra opmærksomhed. Vært: Claus Elgaard

STREAM & CHILL

William Ejsing ser alle tv-serier, han kan komme i nærheden af. Se med i din radio og få indblik i nye serier og i alle historierne rundt omkring serierne og streamingtjenesterne. Tag med William og hans gæster ind i tv-seriernes uendelige univers og bliv klar til den næste serie, du skal se.

SUPER CLASSICO

Mange af os aner ikke noget om klassisk musik, men er alligevel nysgerrige efter at forstå, hvad den egentlig gemmer på. Musiker Adam Erik Simonsen finder klassiske superfans rundt i landet, kører hitparade og folder musikken ud sammen med en gæst. Tag også med på opdagelse i de små koncertsteders kalendere.

MONARKIET

Selvom blodet i Sara Husted Meyers årer ikke er blåt, er engagementet for de royale et diadem værdigt. Hun tager pulsen på de blåblodede både i ind- og udland. Men selvom royalisten ikke kan tages ud af Sara, så sætter hun spørgsmålstegn ved, om vi får noget og nok ud af Kongehuset. Måske er der guld at hente i Kongehusets kalender?

DAGEN I DAG

Inden vi får set os om, ankommer i morgen med en frisk forsyning af nyheder, men et øjeblik endnu holder vi fast i den afgående dags væsentligste begivenheder. Skiftende personligheder udvælger og giver en anden vinkel på dagens historier sammen med vært Jørgen Koldbæk.

KRIMILAND

Hvorfor elsker vi tv og film, der bygger på virkelige forbrydelser? Og hvad er det for nogle faktorer, der spiller ind, når likvideringer og bestialske mord gøres til underholdning? I programmet forsøger vi at finde svarene ved selv at arbejde med stoffet og skabe en film eller serie med inspiration fra en af nyere tids største forbrydelser. Vært: Anders Christiansen.

Esben drømmer om at finde lykken. Han er 29 år, vejer omkring 130 kilo og har aldrig haft en kæreste. I sin kamp for at træde ud af sit lave selvværd og lære at elske sig selv, opsøger han inspirerende mennesker, der kan hjælpe ham på vej og måske inspirere os allesammen til at elske os selv lidt mere.

DEBAT: SKÆRMTID

Hver dag er en passioneret kæmper på banen med en mission om at skabe en forandring, som vedrører os alle. Mød journalist og børnebogsforfatter Frederik Hansen, der åbner døren ind til det liv, vores børn lever foran skærmen. Danske børn bruger nemlig i gennemsnit over tre timer om dagen foran en skærm, så lyt med, når han undersøger, hvad børnene laver, og hvad deres skærmtid betyder for os alle sammen.

DEBAT: BLOMSTERBØRNS HØRM

Hver dag er en passioneret kæmper på banen med en mission om at skabe en forandring, som vedrører os alle. Komiker og debattør Anders Stjernholm tester hippietidens idealer i kampen for at skabe en fredeligere og kærligere verden. Lyt med, når han diskuterer, hvad der er godt og skidt ved Blomsterbørnenes hørm.

DEBAT: FRIHEDENS GRÆNSER

Hver dag er en passioneret kæmper på banen med en mission om at skabe en forandring, som vedrører os alle.
Debattør og medlem af Etisk Råd, Mia Amalie Holstein fra Cepos, kæmper for at få frihedstanken tilbage i etik. Lyt med, når hun diskuterer frihedens grænser i aktuelle etiske temaer.

DEBAT: DEN NÆSTE GENERATION

Hver dag er en passioneret kæmper på banen med en mission om at skabe en forandring, som vedrører os alle.
21-årige debattør Jens Philip Yazdani insisterer på at skabe et bedre liv for den næste generation. Lyt med, når han drager magthaverne til ansvar og leder efter konkrete løsninger på de unges problemer.

DEBAT: VERDENS LYKKELIGSTE ARBEJDSMARKED

Hver dag er en passioneret kæmper på banen med en mission om at skabe en forandring, som vedrører os alle. Tillidsmand Nicolai Bentsen vil skabe verdens lykkeligste arbejdsliv. Oplev hvilke forhindringer han møder på vejen.

COMEDY-KONTORET

Hver mandag er både de gamle garvede og æslerne i din radio. Anders Fjeldsted og Torben Sangild inviterer dig med på en temarejse i standup’ens historie og nutid. Du får de bedste historier og tricks til at fortælle en historie med humor – og så kan du selv bidrage.

STUDIESTRÆDE

Du bliver opdateret på de nyeste udgivelser og får de bedste historier på tværs af genrer. Vi giver plads til det ultranørdede, til de ukendte talenter og dykker ned i hjørner af musikken, du ikke anede, du ville elske. Og så forkæler vi dig hver fredag med liveoptræden i studiet.

KLIMATOSSET

Isen smelter, vejret er vildt og vandet stiger. Klimaforandringerne fylder så meget i vores hverdag, at vi nu også taler om klima-angst og klimaskam. Klimatosset er programmet, der klæder dig på til at forstå nutidens og fremtidens klimaudfordringer og leverer samtidig bud på, hvordan du selv kan vælge mere bæredygtige løsninger i din hverdag.

TECHTOPIA

Techtopia er landet, hvor vores nye tech-samfund bliver skabt. Hver uge giver vært Henrik Føhns dig 55 minutters rapport fra stedet, hvor robotmagere vil erstatte bartendere og gadefejere med robotter, og hvor mad muligvis kan fremstilles af luft. Programmet afspejler den svære balancegang, det er, når ny kraftfuld teknologi og menneskene bag forandrer vores verden.

4-TOGET

Eftermiddagen på Radio4 sprudler af god energi og undren. Lasse Madsen og hans medvært på 4-toget stiller alle de spørgsmål, dagen kalder på, og de finder sandsynligvis svarene. Kom i godt selskab og tal med om det, der har betydning i dit liv.

MEDIEMØLLEN

Hvor langt må medierne gå, når de dækker en sag? Er alt tilladt på de sociale medier? Hvem bestemmer over medierne? Mediemøllen tager dit parti og stiller de svære, kritiske og konstruktive spørgsmål om de medier, der fylder mere og mere i vores hverdag. Mediemøllen klæder dig på til at forstå medierne indefra.

FREMKALDT

Vi portrætterer personligheder fra sportens verden. Vi tager dem væk fra deres vante rammer for at blive klogere på personen bag atleten, som vi kender så godt. Vært: Claus Elgaard

DEN DANSKE FORBINDELSE

Et anderledes udenrigspolitisk magasin, som samler op på de vigtigste internationale begivenheder fra ugen, der er gået. I programmet er de primære kilder hverken udlandskorrespondenter, -redaktører eller kommentatorer. Det er derimod danskere, som er rejst ud i verden for at leve, studere, bo og arbejde. Vært: Christian Friis Bach

KRANIEBRUD

De to videnskabsnørder Emil Nielsen og Ditte Maj Gregersen giver os hver dag overraskende og tankevækkende vinkler på dagligdags fænomener, når de besøger forskellige videnskabsgrene for at komme bagom, ind i og rundt om dagens emne.

JEG PLEJEDE AT TRO PÅ FOR EVIGT

Vi skal alle sammen dø en dag, så hvorfor ikke tale om det? Pernille Strøm Øster og Julie Schelhart tager de rørende og svære samtaler med en gæst, der har mistet et menneske, der var tæt på. Sorgen bliver et afsæt for at nedbryde tabuer omkring død, tab og minder.

WILD WILD WEB

Tre cyber-sheriffer åbner dørene til internettets afkroge og dybder for at gøre dig klogere på, hvordan nettet bliver brugt og udnyttet i den gode – og onde sags tjeneste. Værter: Kasper Nielsen-Man, Steffen Dehn Frandsen og Jakob Ipsen

TRO PÅ DET

Vi lever i en verden i konstant udvikling. Forskellige mennesker lever side om side, men ofte med store udfordringer. Det troende menneske, sangeren Isam B., insisterer på, at vi kan blive bedre til at leve sammen, hvis vi forstår både hinanden og os selv bedre – og gider interessere os for mennesker, der tænker anderledes end os selv. Tag med, når Isam B. møder både troende og ikke-troende i et forsøg på at finde et fælles fodfæste.

SMÅT OP!

Vi taler de små ting op og ser det store i det små. Jens Folmer Jepsen finder petitnyhederne i nyhedsstrømmen og får øje på oversete detaljer i de større begivenheder.

AL DEN SUNDHED

Programmet er den gode træningsmakker, som ikke pisker dig til at gennemføre en ironman, men hjælper dig til at tage magten over din egen fysiske og mentale sundhed. På en måde, der passer dig. Vært: Nickolai Damgaard

Youtubere, Instagrammere, vloggere og bloggere fylder en hel del i mange menneskers liv på internettet. I denne portrætserie møder vi en af de kendte influenter sammen med et af de mennesker, der er allertættest på dem.

VILDSPOR

Rasmus Ejrnæs er biolog og vild med naturen. Faktisk så meget, at han ville ønske, at vi mennesker bare ville give den plads til at folde sig ud. Hver lørdag inviterer han dig med ud i naturen og hjem i laboratoriet for at se nærmere på det fundne.

Hver formiddag rykker vi samtalerne ud i landet, hvor vi møder mennesker, der åbner døren til en ny verden.

RADIO4 Weekendmorgen

Ugens og tidens vigtigste historier og bedste interviews – alt sammen i fremragende selskab med vært Maja Hald / Svenne Lund-Jensen.

RING TIL DUE

Alle kan bidrage med noget i Radio4s samtale- og lytterprogram Ring til Due. Her inviteres du til at dele din erfaring og holdning til de mest aktuelle emner fra ind- og udland. Hver dag er der lyttere i studiet, og værten Camilla Due tager dig med i snakken på telefon og sms.

Radio4 har i den forgangne uge serveret timevis af god radio, men faren for, at du ikke fik det hele med, er naturligvis overhængende. Hver morgen i weekenden samler vi derfor et skønt sammenklip fra ugens programmer til dig.

Radio4 har i den forgangne uge serveret timevis af god radio, men faren for, at du ikke fik det hele med, er naturligvis overhængende. Hver morgen i weekenden samler vi derfor et skønt sammenklip fra ugens programmer til dig.

Radio4 har i den forgangne uge serveret timevis af god radio, men faren for, at du ikke fik det hele med, er naturligvis overhængende. Hver morgen i weekenden samler vi derfor et skønt sammenklip fra ugens programmer til dig.

RADIO4 MORGEN

Vi fortæller dig dagens vigtigste historier og giver dig nysgerrig, overraskende og grundig journalistik hver dag fra 6-9. Værter: Kasper Harboe og Jacob Grosen / Stine Kromann Dragsted og Dan Grønbech.

Så gælder det. Vi tænder for kontakten og skal i kanalens spæde begyndelse møde nogle af de mennesker, der kommer til at skabe lyden af Radio4. Fra krig til kongehus, fra det varme studie til den kølige danske novembernat og fra Bornholm til Vestjylland. Vi ser og møder det hele, når Dan Grønbech byder inden for til den allerførste time nogensinde.

Radio4 har i den forgangne uge serveret timevis af god radio, men faren for, at du ikke fik det hele med, er naturligvis overhængende. Hver morgen i weekenden samler vi derfor et skønt sammenklip fra ugens programmer til dig.

Vi kunne desværre ikke finde nogen podcasts, der matcher din søgning

TAG RADIO4 MED PÅ FARTEN

Hent Radio4 app'en til Android og iOS og få Radio4 på mobilen