Nyhedsartikel

Støjberg vil gøre det billigere at køre til og fra arbejde i 25 yderkommuner

Ritzau Camilla Wilhardt Boesen

Det skal være billigere at køre i bil til og fra arbejde i yderkommunerne, mener Danmarksdemokraterne.

Danmarksdemokraterne vil hæve kørselsfradraget for yderkommuner med 50 procent.

Det oplyser formand for partiet Inger Støjberg til Jyllands-Posten.

Formålet er at gøre det billigere at køre til og fra arbejde i 25 yderkommuner.

“Det skal være nemmere at bosætte sig i yderområderne, men det skal også være mere attraktivt at have sin virksomhed der,” siger Inger Støjberg til Radio4 Morgen.

I dag gælder det forhøjede fradrag kun for dem, der bor i kommunerne, men partiet vil altså også have kørselsfradraget til at gælde den anden vej.

“Det skal også kunne lade sig gøre at drive virksomhed i yderområderne. Hvis man for eksempel bor i Aarhus, skal man også have forhøjet kørselsfradrag, hvis man arbejder i Vesthimmerland, så det er for at styrke områderne,” siger Inger Støjberg.

Forslaget anslås ifølge partiet at koste 800 millioner kroner, som skal findes ved at spare på kulturlivet.

“Generelt skal der tages fra kulturområdet, for der er altså noget fedt at skære af,” siger Inger Støjberg til Radio4 Morgen.

Hun overvejer blandt andet, om der kan spares på livslange hædersydelser fra Statens Kunstfond.

Danmarksdemokraterne vil ifølge Inger Støjberg komme med flere forslag, som skal finansieres ved besparelser i kulturlivet. To områder vil partiet dog ikke røre ved:

“Vi ønsker ikke at røre egnsdelsteatrene og landsdelsorkestre, fordi vi mener, det er vigtigt med kulturtilbud i yderområderne,” siger Inger Støjberg.

Du kan høre hele interview med Inger Støjberg her:

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Læs også

27.01.23

Minister bliver kaldt i samråd efter sager om døde børn: “Det er dybt tragiske historier”

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) bliver nu kaldt i samråd om syriske børn, der er døde efter behandlingsforløb uden tolk. En otteårig pige og en treårig dreng med syrisk baggrund døde efter to behandlingsforløb, hvor lægerne ikke brugte en tolk, selvom børnenes familier kun taler sparsomt dansk. De to sager har fået flere lægefaglige…

Læs mere
27.01.23

Vælgerne møder SVM-regeringen med en knytnæve

Vælgerne flygter fra regeringen. En ny måling viser, at S går markant tilbage, mens V befinder sig på et historisk lavpunkt. Skulle de mon have studeret Anders Fogh Rasmusens gamle drejebog? Når Anders Fogh Rasmussen iagttager den massive kritik af SVM-regeringens plan om at skrotte store bededag som helligdag fra 2024, er han ikke i…

Læs mere
26.01.23

3-årig død af kræft efter fejlbehandling: Forældre blev misforstået

En kræftsyg treårig dreng med syrisk baggrund døde på et hospital i Odense efter et forløb, hvor forældrene gentagne gange forsøgte at få hjælp. Men lægerne brugte ikke en tolk og havde svært ved at forstå familien. Sagen er ikke enkeltstående. Den treårige dreng lå i hospitalssengen. Han var træt. Det var kun fire timer siden,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet