Nyhedsartikel

Støjberg vil gøre det billigere at køre til og fra arbejde i 25 yderkommuner

Ritzau Camilla Wilhardt Boesen

Det skal være billigere at køre i bil til og fra arbejde i yderkommunerne, mener Danmarksdemokraterne.

Danmarksdemokraterne vil hæve kørselsfradraget for yderkommuner med 50 procent.

Det oplyser formand for partiet Inger Støjberg til Jyllands-Posten.

Formålet er at gøre det billigere at køre til og fra arbejde i 25 yderkommuner.

“Det skal være nemmere at bosætte sig i yderområderne, men det skal også være mere attraktivt at have sin virksomhed der,” siger Inger Støjberg til Radio4 Morgen.

I dag gælder det forhøjede fradrag kun for dem, der bor i kommunerne, men partiet vil altså også have kørselsfradraget til at gælde den anden vej.

“Det skal også kunne lade sig gøre at drive virksomhed i yderområderne. Hvis man for eksempel bor i Aarhus, skal man også have forhøjet kørselsfradrag, hvis man arbejder i Vesthimmerland, så det er for at styrke områderne,” siger Inger Støjberg.

Forslaget anslås ifølge partiet at koste 800 millioner kroner, som skal findes ved at spare på kulturlivet.

“Generelt skal der tages fra kulturområdet, for der er altså noget fedt at skære af,” siger Inger Støjberg til Radio4 Morgen.

Hun overvejer blandt andet, om der kan spares på livslange hædersydelser fra Statens Kunstfond.

Danmarksdemokraterne vil ifølge Inger Støjberg komme med flere forslag, som skal finansieres ved besparelser i kulturlivet. To områder vil partiet dog ikke røre ved:

“Vi ønsker ikke at røre egnsdelsteatrene og landsdelsorkestre, fordi vi mener, det er vigtigt med kulturtilbud i yderområderne,” siger Inger Støjberg.

Du kan høre hele interview med Inger Støjberg her:

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet