Nyhedsartikel

Støjberg vil gøre det billigere at køre til og fra arbejde i 25 yderkommuner

Ritzau Camilla Wilhardt Boesen

Det skal være billigere at køre i bil til og fra arbejde i yderkommunerne, mener Danmarksdemokraterne.

Danmarksdemokraterne vil hæve kørselsfradraget for yderkommuner med 50 procent.

Det oplyser formand for partiet Inger Støjberg til Jyllands-Posten.

Formålet er at gøre det billigere at køre til og fra arbejde i 25 yderkommuner.

“Det skal være nemmere at bosætte sig i yderområderne, men det skal også være mere attraktivt at have sin virksomhed der,” siger Inger Støjberg til Radio4 Morgen.

I dag gælder det forhøjede fradrag kun for dem, der bor i kommunerne, men partiet vil altså også have kørselsfradraget til at gælde den anden vej.

“Det skal også kunne lade sig gøre at drive virksomhed i yderområderne. Hvis man for eksempel bor i Aarhus, skal man også have forhøjet kørselsfradrag, hvis man arbejder i Vesthimmerland, så det er for at styrke områderne,” siger Inger Støjberg.

Forslaget anslås ifølge partiet at koste 800 millioner kroner, som skal findes ved at spare på kulturlivet.

“Generelt skal der tages fra kulturområdet, for der er altså noget fedt at skære af,” siger Inger Støjberg til Radio4 Morgen.

Hun overvejer blandt andet, om der kan spares på livslange hædersydelser fra Statens Kunstfond.

Danmarksdemokraterne vil ifølge Inger Støjberg komme med flere forslag, som skal finansieres ved besparelser i kulturlivet. To områder vil partiet dog ikke røre ved:

“Vi ønsker ikke at røre egnsdelsteatrene og landsdelsorkestre, fordi vi mener, det er vigtigt med kulturtilbud i yderområderne,” siger Inger Støjberg.

Du kan høre hele interview med Inger Støjberg her:

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Læs også

25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet