Nyhedsartikel

Ny vært på Kræs

Når du tænder for ’Kræs’, er der en ny stemme i din radio. Fremover er det Rikke Collin, der serverer den fedeste kunst, de største værker og relevante nyheder fra kulturlivet til dig. Rikke tager over fra vært Maja Hald, der er gået på barsel.

Rikke er en erfaren podcastvært, der har kulturen under huden. Hun er fast biografgænger og går ikke ud af døren uden hovedtelefoner og radio eller podcast i øret.

For hende har de seneste måneders corona-nedlukning sat en tyk streg under, at vi alle sammen har brug for kulturen. Men nedlukningen gjorde det også tydeligt, at kulturen ikke kun kommer fra teatre, biografer og forlag, men tilhører os alle.

”Mange folk havde mere tid og arbejdet fyldte mindre og pludselig flød det over med kreativitet alle vegne,” siger Rikke Collin.

For hende understreger det, at kulturen er et helle, hvor du kan hoppe ud af hamsterhjulet og parkere det rationelle.

”Uden kultur bliver vi sindssyge. Det bliver for teknisk. For logisk. Vi har brug for at føle, og kunst og kultur er følelser.”

Måske kender du Rikke fra podcasten ’Tårekanalen’, hvor hun i hver episode taler med en gæst om et kulturelt værk, der har rørt gæsten til tårer.

Tidligere på året var hun med til at producere programserien ’Pippi for voksne’ på DR P1, hvor der var fokus på, hvad vi kan bruge Pippi Langstrømpes livsfilosofi til i voksenlivet.

Hun har også arbejdet på Heartbeats, hvor hun bl.a. har produceret ‘Hej Søster’ med Fallulah, ‘Ditte Giese er blevet for tyk’ og senest ‘Ditte Giese er blevet for syg’.

Rikke er uddannet cand.mag. i film- og medievidenskab med speciale i journalistik, kultur og samfund.

Du kan høre Rikke første gang i ’Kræs’ tirsdag kl. 17 og efterfølgende som podcast.

Læs også

15.01.21

Pres for sidestilling af soldater og fængselsbetjente med PTSD

Partier og fængselsforbund vil sidestille fængselsbetjente med soldaterveteraner efter voldsom tendens De danske fængsler har udviklet sig til så voldsom en arbejdsplads, at 13,5 procent af fængselsbetjentene opfylder diagnosekravene for PTSD. Det viste en rapport fra forskningscenteret VIVE i september. “Det er en katastrofe. Det skal vi ikke bare acceptere som en erhvervsrisiko, og det…

Læs mere
14.01.21

Frivillige trækker sig fra væresteder på grund af coronafrygt

Mens store dele af Danmark er lukket ned, så kan socialt udsatte og hjemløse fortsat få et måltid og en snak på landets væresteder og varmestuer. De er nemlig stadig åbne. Men nu begynder de frivillige at trække sig fra arbejdet på værestederne – og det skaber problemer. Det fortæller Vibe Klarup, der er direktør i alliancen…

Læs mere
13.01.21

Værnepligtige efterlyser ligestilling

Det er problematisk, at kvindelige værnepligtige i modsætning til mandlige værnepligtige kan vælge at stoppe før tid, mener Værnepligtsrådet. Forsvarsminister er opmærksom på udfordringen. Flere og flere kvinder melder sig som værnepligtige. Faktisk er mere end hver femte værnepligtig en kvinde. Men selvom de går igennem de samme strabadser som mændene, så har de ikke…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet