Nyhedsartikel

100 dage til dansk Tour-start: Campingplads modtog de første reservationer i 2020

Ida Kristensen & Martin Møller
idk@radio4.dk

Om 100 dage kommer verdens største cykelløb Tour de France til Danmark. 1. etape starter i København, inden touren fortsætter over Sjælland og Fyn og slutter i Sønderjylland.

De tre etaper skal køres i den første weekend i juli, hvor mange danskere også tager på sommerferie.

Løbets arrangør Grand Depart Copenhagen forventer, at 800.000 til 900.000 tilskuere vil se løbet. Det betyder et stort indryk af telte, campingvogne og autocampere på campingpladser langs ruten – også hos campingpladsen Nyborg Strandcamping. Det fortæller stedets ejer, Tina Demant Jensen.

Hør interviewet med Tina Demant Jensen, hvis campingplads er fuldt booket til dansk tour-start, i Radio4 Morgen herunder:

”Der bliver fuldt hus. Det er selvfølgelig bare en rigtig god start på sommerferien i det hele taget,” siger Tina Demant Jensen til Radio4 Morgen.

”Vi har 200 enheder, og afhængigt af om der er to eller tre personer i hver enhed, så er det der omkring, når vi har fuldt hus.”

De fik de allerede de første bookinger efter annonceringen af den danske Tour De France-start tilbage i 2020.

”Da det blev reklameret, at Tour de France kom til Danmark, så væltede det ind med bookinger. Så der er ingen tvivl om, at det var Tour de France, der gjorde det,” siger hun.

Bookingerne kommer fra en blanding af nordmænd, tyskere og danskere. Tina Demant Jensen forventer, at der bliver en stor fest på pladsen og i hele byen i dagene omkring 2. etape.

Her er Nyborg nemlig målby, hvor rytterne cykler lige forbi campingpladsen efter turen over Storebæltsbroen.

Touren starter med en enkeltstart i København 1. juli, 2. etape køres fra Roskilde til Nyborg 2. juli og 3. etape indledes i Vejle og slutter i Sønderborg.

Billedtekst: I Sønderborg har man pakket Kong Christians X’s bro ind i gule farver i anledningen af, at der er 100 dages nedtælling til Tour De France.

Foto: Timo Battefeld/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere
22.09.23

Biskop har brugt over en kvart mio. kr. på klippekort til vandflyveren

Biskoppen i Aarhus og en af hans centrale medarbejdere har de seneste år brugt sammenlagt over en kvart mio. kr. på at flyve til møder i København med vandflyveren. Pengene værd, siger kontorchef. Et spørgsmål om moral, mener etikprofessor. Igennem flere år har biskoppen i Aarhus, Henrik Wigh-Poulsen, og hans kontorchef brugt kirkens penge på at…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet