Nyhedsartikel

100 dage til dansk Tour-start: Campingplads modtog de første reservationer i 2020

Ida Kristensen & Martin Møller
idk@radio4.dk

Om 100 dage kommer verdens største cykelløb Tour de France til Danmark. 1. etape starter i København, inden touren fortsætter over Sjælland og Fyn og slutter i Sønderjylland.

De tre etaper skal køres i den første weekend i juli, hvor mange danskere også tager på sommerferie.

Løbets arrangør Grand Depart Copenhagen forventer, at 800.000 til 900.000 tilskuere vil se løbet. Det betyder et stort indryk af telte, campingvogne og autocampere på campingpladser langs ruten – også hos campingpladsen Nyborg Strandcamping. Det fortæller stedets ejer, Tina Demant Jensen.

Hør interviewet med Tina Demant Jensen, hvis campingplads er fuldt booket til dansk tour-start, i Radio4 Morgen herunder:

”Der bliver fuldt hus. Det er selvfølgelig bare en rigtig god start på sommerferien i det hele taget,” siger Tina Demant Jensen til Radio4 Morgen.

”Vi har 200 enheder, og afhængigt af om der er to eller tre personer i hver enhed, så er det der omkring, når vi har fuldt hus.”

De fik de allerede de første bookinger efter annonceringen af den danske Tour De France-start tilbage i 2020.

”Da det blev reklameret, at Tour de France kom til Danmark, så væltede det ind med bookinger. Så der er ingen tvivl om, at det var Tour de France, der gjorde det,” siger hun.

Bookingerne kommer fra en blanding af nordmænd, tyskere og danskere. Tina Demant Jensen forventer, at der bliver en stor fest på pladsen og i hele byen i dagene omkring 2. etape.

Her er Nyborg nemlig målby, hvor rytterne cykler lige forbi campingpladsen efter turen over Storebæltsbroen.

Touren starter med en enkeltstart i København 1. juli, 2. etape køres fra Roskilde til Nyborg 2. juli og 3. etape indledes i Vejle og slutter i Sønderborg.

Billedtekst: I Sønderborg har man pakket Kong Christians X’s bro ind i gule farver i anledningen af, at der er 100 dages nedtælling til Tour De France.

Foto: Timo Battefeld/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

21.03.23

Grønlandske politikere vil have arktisk ambassadør med grønlandske rødder

Danmarks arktiske ambassadør bør have grønlandske rødder. Sådan lyder det fra det grønlandske folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam, og fra Kuno Fencker, der er medlem af det grønlandske parlament – begge fra det socialdemokratiske parti Siumut. Men det møder kritik fra både SF og Dansk Folkeparti. “Det er svært at se det som et fremskridt, at man…

Læs mere
20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet