Nyhedsartikel

100 dage til dansk Tour-start: Campingplads modtog de første reservationer i 2020

Ida Kristensen & Martin Møller
idk@radio4.dk

Om 100 dage kommer verdens største cykelløb Tour de France til Danmark. 1. etape starter i København, inden touren fortsætter over Sjælland og Fyn og slutter i Sønderjylland.

De tre etaper skal køres i den første weekend i juli, hvor mange danskere også tager på sommerferie.

Løbets arrangør Grand Depart Copenhagen forventer, at 800.000 til 900.000 tilskuere vil se løbet. Det betyder et stort indryk af telte, campingvogne og autocampere på campingpladser langs ruten – også hos campingpladsen Nyborg Strandcamping. Det fortæller stedets ejer, Tina Demant Jensen.

Hør interviewet med Tina Demant Jensen, hvis campingplads er fuldt booket til dansk tour-start, i Radio4 Morgen herunder:

”Der bliver fuldt hus. Det er selvfølgelig bare en rigtig god start på sommerferien i det hele taget,” siger Tina Demant Jensen til Radio4 Morgen.

”Vi har 200 enheder, og afhængigt af om der er to eller tre personer i hver enhed, så er det der omkring, når vi har fuldt hus.”

De fik de allerede de første bookinger efter annonceringen af den danske Tour De France-start tilbage i 2020.

”Da det blev reklameret, at Tour de France kom til Danmark, så væltede det ind med bookinger. Så der er ingen tvivl om, at det var Tour de France, der gjorde det,” siger hun.

Bookingerne kommer fra en blanding af nordmænd, tyskere og danskere. Tina Demant Jensen forventer, at der bliver en stor fest på pladsen og i hele byen i dagene omkring 2. etape.

Her er Nyborg nemlig målby, hvor rytterne cykler lige forbi campingpladsen efter turen over Storebæltsbroen.

Touren starter med en enkeltstart i København 1. juli, 2. etape køres fra Roskilde til Nyborg 2. juli og 3. etape indledes i Vejle og slutter i Sønderborg.

Billedtekst: I Sønderborg har man pakket Kong Christians X’s bro ind i gule farver i anledningen af, at der er 100 dages nedtælling til Tour De France.

Foto: Timo Battefeld/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet