Nyhedsartikel

100 dage til dansk Tour-start: Campingplads modtog de første reservationer i 2020

Ida Kristensen & Martin Møller
idk@radio4.dk

Om 100 dage kommer verdens største cykelløb Tour de France til Danmark. 1. etape starter i København, inden touren fortsætter over Sjælland og Fyn og slutter i Sønderjylland.

De tre etaper skal køres i den første weekend i juli, hvor mange danskere også tager på sommerferie.

Løbets arrangør Grand Depart Copenhagen forventer, at 800.000 til 900.000 tilskuere vil se løbet. Det betyder et stort indryk af telte, campingvogne og autocampere på campingpladser langs ruten – også hos campingpladsen Nyborg Strandcamping. Det fortæller stedets ejer, Tina Demant Jensen.

Hør interviewet med Tina Demant Jensen, hvis campingplads er fuldt booket til dansk tour-start, i Radio4 Morgen herunder:

”Der bliver fuldt hus. Det er selvfølgelig bare en rigtig god start på sommerferien i det hele taget,” siger Tina Demant Jensen til Radio4 Morgen.

”Vi har 200 enheder, og afhængigt af om der er to eller tre personer i hver enhed, så er det der omkring, når vi har fuldt hus.”

De fik de allerede de første bookinger efter annonceringen af den danske Tour De France-start tilbage i 2020.

”Da det blev reklameret, at Tour de France kom til Danmark, så væltede det ind med bookinger. Så der er ingen tvivl om, at det var Tour de France, der gjorde det,” siger hun.

Bookingerne kommer fra en blanding af nordmænd, tyskere og danskere. Tina Demant Jensen forventer, at der bliver en stor fest på pladsen og i hele byen i dagene omkring 2. etape.

Her er Nyborg nemlig målby, hvor rytterne cykler lige forbi campingpladsen efter turen over Storebæltsbroen.

Touren starter med en enkeltstart i København 1. juli, 2. etape køres fra Roskilde til Nyborg 2. juli og 3. etape indledes i Vejle og slutter i Sønderborg.

Billedtekst: I Sønderborg har man pakket Kong Christians X’s bro ind i gule farver i anledningen af, at der er 100 dages nedtælling til Tour De France.

Foto: Timo Battefeld/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

08.12.22

Dansk medlem af Forbundsdagen: Vi skal overvåge AFD

Mindst 25 personer er anholdt under en politiaktion i Tyskland tidligt onsdag. De anholdte er højreekstremister og mistænkt for at tilhøre en terrorgruppe, der har som mål at vælte den eksisterende stat i Tyskland og erstatte den med deres egen oplyser den føderale anklagemyndighed i Berlin. Blandt de mistænkte er personer fra den såkaldte Reichsbürger-bevægelse,…

Læs mere
08.12.22

Sårbar Mette F:  Har mistet nær allieret

Med SF ude af regeringsforhandlingerne har Mette Frederiksen mistet en nær allieret i skikkelse af Pia Olsen Dyhr, som ikke ville i regering for enhver pris. Det gør Frederiksen mere udsat for kritik fra venstrefløjen – og fra sine egne. Det var blevet for blåt. Så simpel lød forklaringen fra SF-formand, Pia Olsen Dyhr, da…

Læs mere
07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet