Nyhedsartikel

11 ud af 12 ringer forgæves til Livslinien

LIsa Linding & Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Hvis man har selvmordstanker eller er selvmordstruet, kan man ringe til rådgivningstelefonen Livslinien, men langt de fleste, der ringer, bliver mødt med beskeden om, at alle linjer er optaget.

Tal for 2021 viser, at Livslinien fik 161.331 henvendelser på telefonen, men kun 14.018 af de opkald blev besvaret.

Det svarer til, at cirka 1 ud af 12 opkald blev besvaret, og resten ringede forgæves.

Ifølge Jeppe Kristen Toft, der er direktør i Livslinien, skyldes de mange ubesvarede opkald et kapacitetsproblem.

“Behovet for Livliniens hjælp er simpelthen så meget større, end vi har kapacitet til,” siger Jeppe Kristen Toft til Radio4.

Hør interviewet med Jeppe Kristen Toft, direktør i Livslinien, her:

Ifølge Annette Erlangsen, der er seniorforsker hos Dansk Forskningsinstitut for Selvmordsforebyggelse, kan de ubesvarede opkald få store konsekvenser.

“I værste fald kan det betyde, at nogen af dem, der forsøger at ringe, ender med selvmord,” siger Annette Erlangsen til Radio4.

De seneste tal fra 2020 viser, at 579 begik eller forsøgte selvmord.

Psykiatriordfører for Det Konservative Folkeparti, Per Larsen, er utilfreds med, at så mange ringer forgæves til Livslinien.

“Det er slet ikke tilfredstillende. Det kan ikke nytte noget, hvis folk står i en akut situation, hvor de tænker på at gøre selvskade eller direkte tage sit eget liv,” siger Per Larsen til Radio4.

Hør interviewet med psykiatriordfører for Det Konservative Folkeparti, Per Larsen, her:

Julie Skovsby, der er psykiatriordfører for Socialdemokratiet, mener, at de mange ubesvarede opkald er et problem, og ifølge hende skal der skal gøres noget ved det.

“Jeg har noteret mig, at én af anbefalingerne til 10 år-planen for psykiatrien er at lave en national handleplan for lige netop forebyggelse af selvmordsforsøg,” siger Julie Skovsby.

Hør interviewet med Julie Skovsby, psykiatriordfører i Socialdemokratiet, her:

Udover at ringe til Livslinien på 70 201 201 kan du kan chatte med dem på livslinien.dk.

Du kan også få rådgivning hos Startlinjen, Psykiatrifonden og Børns Vilkår.

 

Læs også

23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere
22.09.23

Biskop har brugt over en kvart mio. kr. på klippekort til vandflyveren

Biskoppen i Aarhus og en af hans centrale medarbejdere har de seneste år brugt sammenlagt over en kvart mio. kr. på at flyve til møder i København med vandflyveren. Pengene værd, siger kontorchef. Et spørgsmål om moral, mener etikprofessor. Igennem flere år har biskoppen i Aarhus, Henrik Wigh-Poulsen, og hans kontorchef brugt kirkens penge på at…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet