Nyhedsartikel

Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet.

Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé.

Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen.

Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen er blevet glemt i sagen.

”Når vi sparer på energien ved at skrue ned for temperaturen, og slukke gadebelysningen i byen, så giver det ikke mening at bruge energi på en skøjtebane. Der er også noget pædagogisk i at fortælle folk, at de ikke kan stå på skøjter i en åben fryser, når vi allerede har en indendørs skøjtebane i byen.”

Du kan høre hele interviewet med Mogens Ove Madsen her:

I Aalborg Kommune har de vejet argumentet som Mogens Ove Madsen fremfører.

Det siger Jes Lunde, der er sundheds- og kulturrådmand i Aalborg Kommune for Radikale Venstre.

”Det er et klart dilemma, for selvfølgelig skal vi spare på energien. Men der er også et hensyn til, at folk skal komme ud at røre sig, og få nogle gode oplevelser i en kold tid.”

Mange kommuner har af hensyn til energikrisen droppet de udendørs skøjtebaner i år. Det er blandt andre: Randers, Viborg, Aarhus, Frederiksberg, København, Middelfart, Esbjerg og Vejle.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Læs også

04.02.23

22 har anmeldt PFAS-relateret sygdom som arbejdsskade

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring forventer flere anmeldelser, efterhånden som der forskes i stofferne. PFAS mistænkes blandt andet for at være hormonforstyrrende og føre til kræftsygdomme, men der er ikke megen håndgribelig viden om konsekvenserne af at have været udsat for PFAS-stoffer. Derfor er det svært at få anerkendt en sygdom eller andre dårligdomme, der efter alt at…

Læs mere
03.02.23

Pia Olsen Dyhr er Mette Frederiksens rival og redningskrans

Mens vælgerne flygter fra S, går SF frem. Pia Olsen Dyhr står ifølge målingerne nu i spidsen for landets næststørste parti. Det udfordrer Mette Frederiksen, men det kan ironisk nok også blive hendes redning. Det er næppe en illustration, som vækker begejstring i Socialdemokratiet, men torsdag aften hyggede mange SF’ere sig gevaldigt med at studere…

Læs mere
03.02.23

Mindre skærm og mere praktisk: Folkeskolen skal ændres

De ældste elever i grundskolen skal have flere praktiske fag, sådan lyder det fra Regeringen. Indsatsen skal efter regeringens ønske få flere elever til at uddanne sig til eksempelvis murer, elektriker eller bager. Forslaget mødes med stor velvilje fra Gordon Ørskov Madsen, som er formand i Danmarks Lærerforening. Blandt andet fordi at folkeskolen i alt for mange…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet