Nyhedsartikel

Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet.

Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé.

Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen.

Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen er blevet glemt i sagen.

”Når vi sparer på energien ved at skrue ned for temperaturen, og slukke gadebelysningen i byen, så giver det ikke mening at bruge energi på en skøjtebane. Der er også noget pædagogisk i at fortælle folk, at de ikke kan stå på skøjter i en åben fryser, når vi allerede har en indendørs skøjtebane i byen.”

Du kan høre hele interviewet med Mogens Ove Madsen her:

I Aalborg Kommune har de vejet argumentet som Mogens Ove Madsen fremfører.

Det siger Jes Lunde, der er sundheds- og kulturrådmand i Aalborg Kommune for Radikale Venstre.

”Det er et klart dilemma, for selvfølgelig skal vi spare på energien. Men der er også et hensyn til, at folk skal komme ud at røre sig, og få nogle gode oplevelser i en kold tid.”

Mange kommuner har af hensyn til energikrisen droppet de udendørs skøjtebaner i år. Det er blandt andre: Randers, Viborg, Aarhus, Frederiksberg, København, Middelfart, Esbjerg og Vejle.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Læs også

29.05.23

Moderaterne-profil brød reglerne: Trak fortrolige oplysninger om udsatte klienter ud til sig selv

En ny sag rammer nu Moderaternes ordfører for udsatte mennesker, Nanna W. Gotfredsen, der ifølge Ekstra Bladet har brudt reglerne for datasikkerhed. “Jeg begik en fejl,” lyder det fra folketingsmedlemmet.  Mens Moderaternes folketingsmedlem Nanna W. Gotfredsen var suspenderet fra sin rolle som daglig leder i Gadejuristen, begyndte hun i strid med reglerne at hive fortrolige…

Læs mere
27.05.23

Lægeforeningen glæder sig over fokus på flere speciallæger

Det er positivt, at regeringen og Danske Regioner fredag blev enige om, at der skal uddannes flere speciallæger i de områder i Danmark, hvor der er rekrutteringsudfordringer. Sådan lyder det fra Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, dagen efter at en aftale om regionernes – og dermed en stor del af sundhedsvæsenets – økonomi blev indgået. –…

Læs mere
26.05.23

Hvem skal løfte den røde fane efter Mai Villadsen?

Enhedslisten holder årsmøde i weekenden, mens partiet står midt i et vadested. Med Mette Frederiksens SVM-regering forsvandt indflydelsen. Og samtidig skal liste Ø snart gennemføre et svært lederskifte. Da Pelle Dragsted torsdag gæstede Radio4’s politiske magasin ’Mandat’, glædede han sig over, at Enhedslistens frontkvinde, Mai Villadsen, venter barn og har kurs mod en kommende barselsorlov.…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet