Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

SKØJTEINDVIELSE: Aalborg Kommune indviede torsdag eftermiddag sin ny udendørs skøjtebane på C.W. Obels Plads midt i byen. Forbilledet er skøjtebanen ved Rockefeller Centre i New York. Banen tages ned igen til foråret og kan så stilles op igen næste vinter.De 950 m2 mobile køleelementer giver -10 graders kulde og selv om det skulle blive op til 15 graders varme lover firmaet Sportson A/S at isen ikke smelter. Her tager de første ålborggensere banen i brug mellem de gamle ved Aalborg Kloster. NORDFOTO/Henning Bagger 1999

Skrevet af

1. december 2022

gup@radio4.dk

gup@radio4.dk

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet.

Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé.

Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen.

Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen er blevet glemt i sagen.

”Når vi sparer på energien ved at skrue ned for temperaturen, og slukke gadebelysningen i byen, så giver det ikke mening at bruge energi på en skøjtebane. Der er også noget pædagogisk i at fortælle folk, at de ikke kan stå på skøjter i en åben fryser, når vi allerede har en indendørs skøjtebane i byen.”

Du kan høre hele interviewet med Mogens Ove Madsen her:

I Aalborg Kommune har de vejet argumentet som Mogens Ove Madsen fremfører.

Det siger Jes Lunde, der er sundheds- og kulturrådmand i Aalborg Kommune for Radikale Venstre.

”Det er et klart dilemma, for selvfølgelig skal vi spare på energien. Men der er også et hensyn til, at folk skal komme ud at røre sig, og få nogle gode oplevelser i en kold tid.”

Mange kommuner har af hensyn til energikrisen droppet de udendørs skøjtebaner i år. Det er blandt andre: Randers, Viborg, Aarhus, Frederiksberg, København, Middelfart, Esbjerg og Vejle.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

NaN:NaN
NaN:NaN