Ældre tager “feriedrikkevaner” med sig ind i otiummet

STOCKHOLM 20210625 Ett glas öl. Foto: Christine Olsson / TT / Kod 10430

Skrevet af

15. oktober 2021

anp@radio4.dk

anp@radio4.dk

En helt ny rapport fra Region Sjælland peger på, at efterlønnere og pensionister udgør en ny gruppe af borgere, der har et højt alkoholforbrug.

I rapporten peges der nemlig på personer i deres otium har taget deres såkaldte “ferie-drikke-mønster” med ind i deres pensionisttilværelse.

Christian Jensen er praktiserende læge i Præstø og én af de læger, der har været med til at gøre Region Sjælland opmærksom på den her tendens:

“Det er noget, vi har set komme over en årrække. Det er ikke sådan, at vores patienter kommer og adresserer deres alkoholoverforbrug til os i praksissen. Vi ser det lidt i det gemte – i udskrivelsesbreve fra sygehuse eller skader, der er sket på et underligt grundlag eller tidspunkt,” siger han til Radio4 Morgen.

Hør interviewet med læge Christian Jensen i Radio4 Morgen her:

Både Alkohol & Samfund og organisationerne Ældresagen og Faglige Seniorer bekræfter, at ældre, der tager ferievaner med sig ind i hverdagen, er et aktuelt og stigende problem.

“Det er helt klart en tendens, vi kan genkende. Der er en del ældre 60+, som udvikler alkoholproblemer,” siger chef for Alkolinjen hos Alkohol & Samfund, Bjarne Stenger Elholm.

Ifølge praktiserende læge Christian Jensen er det problematisk, at flere ældre begynder at drikke for meget:

“Det fører ulykker og skader med sig og også for tidlig død. Det er beviseligt. Patienterne drikker sådan lidt til hygge, men det er et misforstået hyggebegreb. Der er ikke noget hygge i at falde og brække hoften eksempelvis,” siger Christian Jensen.

Foto: Christine Olsson/TT/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

A-Z

23:00
03:00