Nyhedsartikel

Ansigtsgenkendelse kan være fremtiden i svømmehaller i Odense

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Badegæster i en svømmehal i Odense skal måske forbi en ansigts-genkendelses-maskine, når de fremover tjekker ind med badetøjet.

Det foreslår kommunens by- og kulturrådmand, Søren Windell fra Konservative i hvert fald.

Forslaget kommer, efter flere episoder med uromagere, som har skabt utryghed i svømmehallen i Odense for både besøgende og ansatte.

En gruppe på 10-15 mænd har blandt andet optrådt truende overfor de ansatte, og gruppen af mænd nægtede at følge svømmehallens retningslinjer.

“Jeg ved, vi har det i Odense Zoo, og der er det jo bare, at når man skal igennem, scanner man kortet, hvis det så er dit kort, og hvis det er gyldigt, bliver man lukket ind. Det er jo den måde, vi kan lukke ballademagerne ude på,” siger Søren Windell.

Forslaget kommer, efter en episode i vinterferien, hvor der flere gange var ballade og konflikter i svømmehallen Klosterbakken i Odense. En gruppe på 10-15 mænd havde verbale sammenstød med personalet i svømmehallen. Det eskalerede voldsomt torsdag eftermiddag, hvor flere end otte betjente rykkede ud for at skabe ro. Efterfølgende er de ansatte i Svømmehallen Klosterbakken tilbudt psykologhjælp.

Ansigtsgenkendelsen skal ikke stå alene, mener Søren Windell.

“Det skal ikke være fuldautomatisk, så hvis der er problemer, skal der selvfølgelig være en ansat, der kan hjælpe,” siger Søren Windell

Men det vigtigste for Søren Windell er trygheden.

“Det skal være trygt for alle at bruge svømmehallerne, og det skal være trygt for alle ansatte at gå på arbejde,” siger han til Radio4.

Hør interviewet med Odense by- og kulturrådmand, Søren Windel, her: 

Foto: Michael Bager/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

28.09.23

Tidligere Etisk Råd formand efterlyser mænds rettigheder i abortdebat

Mænds rettigheder er blevet forsømt i den debat, som de nye abortanbefalinger har skabt. Det mener den tidligere formand for Etisk Råd Gorm Greisen. Grænsen for den frie abort for kvinder har været diskuteret, efter Etisk Råd tirsdag anbefalede at hæve abortgrænsen til 18. graviditetsuge. Gorm Greisen, der er tidligere formand for Etisk Råd, hilser…

Læs mere
27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet