Nyhedsartikel

Ansigtsgenkendelse kan være fremtiden i svømmehaller i Odense

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Badegæster i en svømmehal i Odense skal måske forbi en ansigts-genkendelses-maskine, når de fremover tjekker ind med badetøjet.

Det foreslår kommunens by- og kulturrådmand, Søren Windell fra Konservative i hvert fald.

Forslaget kommer, efter flere episoder med uromagere, som har skabt utryghed i svømmehallen i Odense for både besøgende og ansatte.

En gruppe på 10-15 mænd har blandt andet optrådt truende overfor de ansatte, og gruppen af mænd nægtede at følge svømmehallens retningslinjer.

“Jeg ved, vi har det i Odense Zoo, og der er det jo bare, at når man skal igennem, scanner man kortet, hvis det så er dit kort, og hvis det er gyldigt, bliver man lukket ind. Det er jo den måde, vi kan lukke ballademagerne ude på,” siger Søren Windell.

Forslaget kommer, efter en episode i vinterferien, hvor der flere gange var ballade og konflikter i svømmehallen Klosterbakken i Odense. En gruppe på 10-15 mænd havde verbale sammenstød med personalet i svømmehallen. Det eskalerede voldsomt torsdag eftermiddag, hvor flere end otte betjente rykkede ud for at skabe ro. Efterfølgende er de ansatte i Svømmehallen Klosterbakken tilbudt psykologhjælp.

Ansigtsgenkendelsen skal ikke stå alene, mener Søren Windell.

“Det skal ikke være fuldautomatisk, så hvis der er problemer, skal der selvfølgelig være en ansat, der kan hjælpe,” siger Søren Windell

Men det vigtigste for Søren Windell er trygheden.

“Det skal være trygt for alle at bruge svømmehallerne, og det skal være trygt for alle ansatte at gå på arbejde,” siger han til Radio4.

Hør interviewet med Odense by- og kulturrådmand, Søren Windel, her: 

Foto: Michael Bager/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere
24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet