Nyhedsartikel

Beskæftigelsesordfører: Døllefjelde Musse Marked må finde en anden dag

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Afskaffelsen af store bededag vil ramme landets mange kræmmere hårdt på pengepungen.

Flere markeder bliver nemlig afviklet på store bededag, hvor der er en ekstra fridag som kan bruges til at gå på marked.

I går var en række kræmmere med til en høring i Beskæftigelsesudvalget på Christiansborg.

Per Hansen er næstformand i Sammenslutningen af By- og markedsfester i Danmark og formand for Døllefjelde-Musse Marked og han ønsker en økonomisk kompensation fra regeringen.

“De markeder og de aktiviteter, der ligger i store bededags weekenden har nu ikke nogen mulighed indtægtskilder, hvis man fjerner store bededag,” siger Per Hansen.

Døllefjelde-Musse Marked, der ligger på Østlolland, er et af Danmarks største kræmmermarkeder, og bliver besøgt årligt af 120.000 mennesker. Markedet ligger altid i forbindelse med store bededag og har gjort det de sidste 43 år.

Per Hansen mener også, at det er en del af Døllefjelde-Musse Marked identitet at markedet ligger på store bededag og det kan koste en del af deres overskud, hvis markedet flyttes.

Hør Per Hansen fortælle, hvordan det kommer til at påvirke lokalområde:

Jeppe Søe, beskæftigelsesordfører fra Moderaterne, synes ikke at en økonomisk kompensation skal på tale.

“Markederne må indrette sig efter virkeligheden og det ved jeg de er gode til,” siger Jeppe Søe.

Jeppe Søe peger på at Døllefjelde Musse Marked må finde en anden dag.

“I 2021 lå Døllefjelde Musse Marked i sensommeren på grund af corona, så jeg ved at det er dygtige folk, der godt kan flytte markedet til en anden weekend,” Jeppe Søe.

Han forstår ikke, at Per Hansens frygt for at det vil koste på overskuddet.

“Hvorfor skulle de miste deres overskud? De flytter jo bare deres marked til en anden weekend og så bliver det også en fantastisk weekend,” siger Jeppe Søe.

Hør interviewet med Jeppe Søe her:

Læs også

03.10.23

Fem partier møder fuldtallige op til afstemning om koranlov

Fem partier ophæver clearingen, når lovforslaget om at forbyde utilbørlig behandling af blandt andet koraner skal til afstemning i Folketingssalen. Det gælder partierne Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Det oplyser partierne i en fælles udtalelse. Det betyder, at de stiller med alle medlemmer i salen og dermed tvinger regeringen til…

Læs mere
02.10.23

Flere skoler vil inkludere smartwatches i mobilpolitik

På flere af de største skoler rundt omkring i landets kommuner, overvejer man at inkorporere smartwatches i mobilpolitikken, hvis den ikke allerede er en del af den. Det viser en rundspørge vi har lavet på Radio4, hvor vi har henvendt os til en af de største skoler i samtlige af landets 98 kommuner og ud…

Læs mere
29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet