Nyhedsartikel

Beskæftigelsesordfører: Døllefjelde Musse Marked må finde en anden dag

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Afskaffelsen af store bededag vil ramme landets mange kræmmere hårdt på pengepungen.

Flere markeder bliver nemlig afviklet på store bededag, hvor der er en ekstra fridag som kan bruges til at gå på marked.

I går var en række kræmmere med til en høring i Beskæftigelsesudvalget på Christiansborg.

Per Hansen er næstformand i Sammenslutningen af By- og markedsfester i Danmark og formand for Døllefjelde-Musse Marked og han ønsker en økonomisk kompensation fra regeringen.

“De markeder og de aktiviteter, der ligger i store bededags weekenden har nu ikke nogen mulighed indtægtskilder, hvis man fjerner store bededag,” siger Per Hansen.

Døllefjelde-Musse Marked, der ligger på Østlolland, er et af Danmarks største kræmmermarkeder, og bliver besøgt årligt af 120.000 mennesker. Markedet ligger altid i forbindelse med store bededag og har gjort det de sidste 43 år.

Per Hansen mener også, at det er en del af Døllefjelde-Musse Marked identitet at markedet ligger på store bededag og det kan koste en del af deres overskud, hvis markedet flyttes.

Hør Per Hansen fortælle, hvordan det kommer til at påvirke lokalområde:

Jeppe Søe, beskæftigelsesordfører fra Moderaterne, synes ikke at en økonomisk kompensation skal på tale.

“Markederne må indrette sig efter virkeligheden og det ved jeg de er gode til,” siger Jeppe Søe.

Jeppe Søe peger på at Døllefjelde Musse Marked må finde en anden dag.

“I 2021 lå Døllefjelde Musse Marked i sensommeren på grund af corona, så jeg ved at det er dygtige folk, der godt kan flytte markedet til en anden weekend,” Jeppe Søe.

Han forstår ikke, at Per Hansens frygt for at det vil koste på overskuddet.

“Hvorfor skulle de miste deres overskud? De flytter jo bare deres marked til en anden weekend og så bliver det også en fantastisk weekend,” siger Jeppe Søe.

Hør interviewet med Jeppe Søe her:

Læs også

28.03.23

Landmænd vil anlægge solceller – professor kalder det spild af god landbrugsjord

Mange landmænd drømmer om at dække nogle af deres marker med solceller i stedet for afgrøder. Men hvis man fylder markerne med solceller, kommer man til at mangle landbrugsjord. Og med en stigende interesse hos landsmændene for at opstille solceller, kan vi stå overfor et problem. Det siger Jørgen E. Olesen, der er professor ved…

Læs mere
28.03.23

Tabita Mortensen blev abortturist i Sverige: “Jeg følte mig voldtaget af systemet”

Hvert år rejser danske kvinder til udlandet for at få aborter, som de ikke kan få i Danmark. En af dem er Tabita Mortensen. Hun blev gravid, selvom hun i over 20 år har brugt p-piller og altid har vidst, at hun ikke vil være mor. Hun mener, at abortloven skal ændres. Tabita Mortensen havde lige…

Læs mere
27.03.23

Ni ud af ti får nej til vaccine-erstatning

Langt de fleste, der søger erstatning for helbredsskader efter covid19-vaccine, får afslag. Hos Patienterstatningen har 109 ansøgere fået erstatning, mens 1080 er blevet afslået. Afslagene skyldes oftest, at de faglige eksperter hos Patienterstatning ikke ser tilstrækkeligt bevis for, at det givne helbredsproblem skyldes vaccinen. Theresa Dam Andersen er advokat og partner hos LRP Advokater i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet