Nyhedsartikel

Børnehavelegepladser flyder med stoffer, kondomer og glasskår

Stumper af joints, cigaretskodder og kondomer.

Det er nogle af de ting, som Katrine Bertelsen kan finde i børnehaven, når hun afleverer sin datter om morgenen. Det skaber utryghed, og hun mener ikke, at Slagelse Kommune lever op til sit ansvar.

Flere steder i landet kæmper børnehaverne med, at de unge fester og ikke rydder op efter sig.

Et af de steder er Børnehuset Smørblomsten i Korsør, hvor der ofte bliver fundet rester efter fester.

“Jeg vil sige, det sker oftere, at man kommer derned og finder noget, end det sker, at man kommer ned og ikke finder noget,” siger Katrine Bertelsen. Hendes treårige datter går i Børnehuset Smørblomsten.

“Det er møgirriterende og utrygt at sende hende afsted,” fortæller hun.

Ifølge Katrine Bertelsen er der et problem med ansvaret for oprydning på børnehavernes legeplads.

“Pædagogernes opgave er ikke at rydde op efter de unges fester,” siger Katrine Bertelsen og fortæller, at Slagelse Kommune meddeler, at det er børnehavernes opgave at rydde op i institutionerne.

Problemet med svineri på legepladser har fået flere børnehaver til at afslå at lade legepladen være tilgængelig i weekender.

På Frederiksberg bliver der efterladt både glasskår, cigaretskod, narkotika og brugte kondomer på legepladserne. Det viser en ny undersøgelse blandt bestyrelserne for 44 daginstitutioner i Frederiksberg Kommune. Og det har blandt andet fået 75 % af dem til at takke nej til kommunens tilbud om at åbne legepladserne i weekenden. Og de seneste år har der også været andre lignende beretninger.

For eksempel fra Rudersdal Kommune i Nordsjælland, hvor de unge hang ud på børnehavers legepladser og i skolegårde, hvor de fester, sviner og begår hærværk. Her blev der også fundet en pose piller og andre stoffer på legepladsen.

Ifølge Rudersdal Kommune er det særligt slemt i Holte, hvor tre børnehuse står med udfordringer. Medarbejderne må hver morgen tjekke legepladsen for glasskår, skodder, hash, piller, lattergas mm.

 

Foto: Katrine Bertelsen

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet