Nyhedsartikel

Børnehavelegepladser flyder med stoffer, kondomer og glasskår

Stumper af joints, cigaretskodder og kondomer.

Det er nogle af de ting, som Katrine Bertelsen kan finde i børnehaven, når hun afleverer sin datter om morgenen. Det skaber utryghed, og hun mener ikke, at Slagelse Kommune lever op til sit ansvar.

Flere steder i landet kæmper børnehaverne med, at de unge fester og ikke rydder op efter sig.

Et af de steder er Børnehuset Smørblomsten i Korsør, hvor der ofte bliver fundet rester efter fester.

“Jeg vil sige, det sker oftere, at man kommer derned og finder noget, end det sker, at man kommer ned og ikke finder noget,” siger Katrine Bertelsen. Hendes treårige datter går i Børnehuset Smørblomsten.

“Det er møgirriterende og utrygt at sende hende afsted,” fortæller hun.

Ifølge Katrine Bertelsen er der et problem med ansvaret for oprydning på børnehavernes legeplads.

“Pædagogernes opgave er ikke at rydde op efter de unges fester,” siger Katrine Bertelsen og fortæller, at Slagelse Kommune meddeler, at det er børnehavernes opgave at rydde op i institutionerne.

Problemet med svineri på legepladser har fået flere børnehaver til at afslå at lade legepladen være tilgængelig i weekender.

På Frederiksberg bliver der efterladt både glasskår, cigaretskod, narkotika og brugte kondomer på legepladserne. Det viser en ny undersøgelse blandt bestyrelserne for 44 daginstitutioner i Frederiksberg Kommune. Og det har blandt andet fået 75 % af dem til at takke nej til kommunens tilbud om at åbne legepladserne i weekenden. Og de seneste år har der også været andre lignende beretninger.

For eksempel fra Rudersdal Kommune i Nordsjælland, hvor de unge hang ud på børnehavers legepladser og i skolegårde, hvor de fester, sviner og begår hærværk. Her blev der også fundet en pose piller og andre stoffer på legepladsen.

Ifølge Rudersdal Kommune er det særligt slemt i Holte, hvor tre børnehuse står med udfordringer. Medarbejderne må hver morgen tjekke legepladsen for glasskår, skodder, hash, piller, lattergas mm.

 

Foto: Katrine Bertelsen

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet