Nyhedsartikel

Børnehavelegepladser flyder med stoffer, kondomer og glasskår

Stumper af joints, cigaretskodder og kondomer.

Det er nogle af de ting, som Katrine Bertelsen kan finde i børnehaven, når hun afleverer sin datter om morgenen. Det skaber utryghed, og hun mener ikke, at Slagelse Kommune lever op til sit ansvar.

Flere steder i landet kæmper børnehaverne med, at de unge fester og ikke rydder op efter sig.

Et af de steder er Børnehuset Smørblomsten i Korsør, hvor der ofte bliver fundet rester efter fester.

“Jeg vil sige, det sker oftere, at man kommer derned og finder noget, end det sker, at man kommer ned og ikke finder noget,” siger Katrine Bertelsen. Hendes treårige datter går i Børnehuset Smørblomsten.

“Det er møgirriterende og utrygt at sende hende afsted,” fortæller hun.

Ifølge Katrine Bertelsen er der et problem med ansvaret for oprydning på børnehavernes legeplads.

“Pædagogernes opgave er ikke at rydde op efter de unges fester,” siger Katrine Bertelsen og fortæller, at Slagelse Kommune meddeler, at det er børnehavernes opgave at rydde op i institutionerne.

Problemet med svineri på legepladser har fået flere børnehaver til at afslå at lade legepladen være tilgængelig i weekender.

På Frederiksberg bliver der efterladt både glasskår, cigaretskod, narkotika og brugte kondomer på legepladserne. Det viser en ny undersøgelse blandt bestyrelserne for 44 daginstitutioner i Frederiksberg Kommune. Og det har blandt andet fået 75 % af dem til at takke nej til kommunens tilbud om at åbne legepladserne i weekenden. Og de seneste år har der også været andre lignende beretninger.

For eksempel fra Rudersdal Kommune i Nordsjælland, hvor de unge hang ud på børnehavers legepladser og i skolegårde, hvor de fester, sviner og begår hærværk. Her blev der også fundet en pose piller og andre stoffer på legepladsen.

Ifølge Rudersdal Kommune er det særligt slemt i Holte, hvor tre børnehuse står med udfordringer. Medarbejderne må hver morgen tjekke legepladsen for glasskår, skodder, hash, piller, lattergas mm.

 

Foto: Katrine Bertelsen

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet