Nyhedsartikel

Brian er klar: Toppolitikere vil have flere mennesker fra virkeligheden ind i politik

Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Der skal langt flere forskellige mennesker ind på Folketingets 179 pladser – og i byrådssalene, kommunalbestyrelserne og regionsrådene rundt om i Danmark.

Det mener en stribe prominente tidligere og nuværende politikere, der har oprettet Det Politiske Akademi – en slags skole for folk med masser af erhvervserfaring, der går med tanken om at træde ind i politik.

Én af dem, der allerede nu har meldt sin interesse for politikerskolen er 54-årige Brian Malmborg Pedersen fra Kolding og arbejder til daglig med IT-sikkerhed.

“Jeg har altid været interesseret i politik og altid gerne villet deltage i debatten. Jeg vil helt klart overveje at sende en ansøgning. Hvis man gerne vil ændre noget i det samfund, vi lever i, så nytter det ikke, at man bare råber op fra sidelinjen. Så må man ind i kampen – og det er det, den her mulighed ville kunne give mig,” siger han.

Hør hele interviewet med Brian Malmborg Pedersen her:

Der er 30 pladser på akademiet, som er gratis at deltage i, hvis man kommer ind, fordi det er betalt af fondsmidler. Man skal skrive en motiveret ansøgning på 1200 anslag og skaffe et par anbefalinger i sit netværk. Det Politiske Akademi varer i tre dage fra den 30. september og foregår i Nyborg. Ansøgningsfristen er den 22. august.

Læs også

20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere
19.03.23

Schweizisk storbank køber Credit Suisse for 23 milliarder

Den schweiziske storbank UBS opkøber sin rival Credit Suisse. Det oplyser landets centralbank. Prisen er tre milliarder franc, meddeler de to banker. Det svarer til knap 23 milliarder kroner. UBS’ oprindelige bud lød på én milliard franc. Forhandlinger om opkøbet har stået på i weekenden med det mål at have en aftale på plads, inden…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet