Nyhedsartikel

Brian er klar: Toppolitikere vil have flere mennesker fra virkeligheden ind i politik

Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Der skal langt flere forskellige mennesker ind på Folketingets 179 pladser – og i byrådssalene, kommunalbestyrelserne og regionsrådene rundt om i Danmark.

Det mener en stribe prominente tidligere og nuværende politikere, der har oprettet Det Politiske Akademi – en slags skole for folk med masser af erhvervserfaring, der går med tanken om at træde ind i politik.

Én af dem, der allerede nu har meldt sin interesse for politikerskolen er 54-årige Brian Malmborg Pedersen fra Kolding og arbejder til daglig med IT-sikkerhed.

“Jeg har altid været interesseret i politik og altid gerne villet deltage i debatten. Jeg vil helt klart overveje at sende en ansøgning. Hvis man gerne vil ændre noget i det samfund, vi lever i, så nytter det ikke, at man bare råber op fra sidelinjen. Så må man ind i kampen – og det er det, den her mulighed ville kunne give mig,” siger han.

Hør hele interviewet med Brian Malmborg Pedersen her:

Der er 30 pladser på akademiet, som er gratis at deltage i, hvis man kommer ind, fordi det er betalt af fondsmidler. Man skal skrive en motiveret ansøgning på 1200 anslag og skaffe et par anbefalinger i sit netværk. Det Politiske Akademi varer i tre dage fra den 30. september og foregår i Nyborg. Ansøgningsfristen er den 22. august.

Læs også

17.08.22

Krudt, kugler og kampen mod tastaturkrigere trækkes ind i valgkampen

Forude venter en valgkamp, hvor forsvars- og sikkerhedspolitik vil fylde mere end normalt. Især på grund af krigen i Ukraine. SF og ingeniørforeningen IDA lancerer nu et fælles udspil, der blandt andet skal ruste Danmark mod destruktive cyberangreb. ”Siden Ruslands overfald på Ukraine i februar, står det klart, at verden går mere usikre tider i…

Læs mere
17.08.22

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag. Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte. Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer,…

Læs mere
17.08.22

Her er Støjbergs folketingskandidater

Danmarksdemokraterne gør sig klar til folketingsvalget med offentliggørelsen af deres kandidater. 30 forskellige folketingskandidater er blevet offentliggjort, og hun henter mange tidligere medlemmer fra både Dansk Folkeparti og Venstre. Det oplyser partiet overfor Radio4. Samlet fordeler kandidaterne således: 13 med baggrund i Dansk Folkeparti. 11 med baggrund i Venstre. 1 med baggrund i Det konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet