Nyhedsartikel

Brian er klar: Toppolitikere vil have flere mennesker fra virkeligheden ind i politik

Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Der skal langt flere forskellige mennesker ind på Folketingets 179 pladser – og i byrådssalene, kommunalbestyrelserne og regionsrådene rundt om i Danmark.

Det mener en stribe prominente tidligere og nuværende politikere, der har oprettet Det Politiske Akademi – en slags skole for folk med masser af erhvervserfaring, der går med tanken om at træde ind i politik.

Én af dem, der allerede nu har meldt sin interesse for politikerskolen er 54-årige Brian Malmborg Pedersen fra Kolding og arbejder til daglig med IT-sikkerhed.

“Jeg har altid været interesseret i politik og altid gerne villet deltage i debatten. Jeg vil helt klart overveje at sende en ansøgning. Hvis man gerne vil ændre noget i det samfund, vi lever i, så nytter det ikke, at man bare råber op fra sidelinjen. Så må man ind i kampen – og det er det, den her mulighed ville kunne give mig,” siger han.

Hør hele interviewet med Brian Malmborg Pedersen her:

Der er 30 pladser på akademiet, som er gratis at deltage i, hvis man kommer ind, fordi det er betalt af fondsmidler. Man skal skrive en motiveret ansøgning på 1200 anslag og skaffe et par anbefalinger i sit netværk. Det Politiske Akademi varer i tre dage fra den 30. september og foregår i Nyborg. Ansøgningsfristen er den 22. august.

Læs også

02.12.22

Kolding Gymnasium lavede nissepigekalender – Nu er den fjernet

Som en julekalender planlagde Kolding Gymnasiums festudvalg hver dag i december at lægge et billede ud af en nissepige eller nissedreng fra skolen. Den første december var det Marie Masini Jensen fra 1.c, som blev beskrevet som en ’smuk tøs som altid er frisk på en drukleg’ og ’hun har en flot krop og en…

Læs mere
02.12.22

Vil Enhedslisten tilbage på barrikaderne?

Efter at være sendt ud af regeringsforhandlingerne er Enhedslisten gået til angreb på Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Tiden som loyalt støtteparti er forbi. Men hvad får liste Ø ud af at klatre op på barrikaderne? ”Uanstændigt!” Sådan lød dommen fra Enhedslistens Peder Hvelplund, da det for få dage siden stod klart, at Socialdemokratiet ikke ville…

Læs mere
01.12.22

Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet. Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé. Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen. Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet