Nyhedsartikel

Brian er klar: Toppolitikere vil have flere mennesker fra virkeligheden ind i politik

Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Der skal langt flere forskellige mennesker ind på Folketingets 179 pladser – og i byrådssalene, kommunalbestyrelserne og regionsrådene rundt om i Danmark.

Det mener en stribe prominente tidligere og nuværende politikere, der har oprettet Det Politiske Akademi – en slags skole for folk med masser af erhvervserfaring, der går med tanken om at træde ind i politik.

Én af dem, der allerede nu har meldt sin interesse for politikerskolen er 54-årige Brian Malmborg Pedersen fra Kolding og arbejder til daglig med IT-sikkerhed.

“Jeg har altid været interesseret i politik og altid gerne villet deltage i debatten. Jeg vil helt klart overveje at sende en ansøgning. Hvis man gerne vil ændre noget i det samfund, vi lever i, så nytter det ikke, at man bare råber op fra sidelinjen. Så må man ind i kampen – og det er det, den her mulighed ville kunne give mig,” siger han.

Hør hele interviewet med Brian Malmborg Pedersen her:

Der er 30 pladser på akademiet, som er gratis at deltage i, hvis man kommer ind, fordi det er betalt af fondsmidler. Man skal skrive en motiveret ansøgning på 1200 anslag og skaffe et par anbefalinger i sit netværk. Det Politiske Akademi varer i tre dage fra den 30. september og foregår i Nyborg. Ansøgningsfristen er den 22. august.

Læs også

29.11.23

Udbredt mistanke om matchfixing hos håndboldspillere

Flere landsholdsspillere fra Danmark, Norge og Sverige tror, at de har deltaget i manipulerede håndboldkampe. Flere af de bedste håndboldspillere fra Danmark, Norge og Sverige har en mistanke om, at de på et tidspunkt har været involveret i kampe, der har været udsat for matchfixing. Det svarer de i en rundspørge, som DR har foretaget…

Læs mere
28.11.23

Sårede betjente og kvinder med samlejesmerter er på finansloven

En række mindre tiltag er på finansloven, som mandag blev indgået med historisk bredt flertal. Hjælp til sårede betjente og til skoleskibet Georg Stage samt til kvinder, som har ondt ved samleje. De elementer er på finansloven for næste år. Folketingspartierne har hver især kæmpet for en række mindre tiltag, som ikke fylder så meget…

Læs mere
27.11.23

Stormflod forgiftede Jens’ skibsværft

Stormfloden i oktober har hvirvlet gammel forurening op fra havbunden og forgiftet Jens Roligheds skibsværft på Stevns i så alvorlig grad, at han ikke kan arbejde der. Og det er et stigende problem. Jens Rolighed, der har et skibsværft ved Rødvig Havn, kan stadig ikke arbejde efter den stormflod, der ramte Danmark i oktober. Men…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet