Nyhedsartikel

BT efter skæld ud fra Løkke: “Vi ville gøre det igen”

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

Ved pressemødet om den nye syv millarder dyre Ukraine-fond, fik en journalist fra BT skæld ud af Lars Løkke efter at have stillet et spørgsmål til sagen med Jon Stephensen.

Men ifølge BT’s ansvarshavende chefredaktør er det nødvendigt med den slags spørgsmål, når politikerne ikke svarer på de henvendelser, journalisterne ellers kommer med.

“Udfordringen ved Lars Løkke – og i øvrigt også andre politikere – er, at vi har forsøgt ved passende lejligheder at få ham til at stille op til interview omkring sagen med Jon Stephensen. Et pressemøde er et presseværktøj for pressen, og vi bruger det til at få spurgt ind til den her sag også, men vi gør det også, fordi Lars Løkke ikke har haft lyst til at svare på det på andre tidspunkter,” siger Pernille Holbøll til Radio4.

Hun mener, at det er vigtigt at få stillet spørgsmålet, også selvom pressemødet handler om noget andet.

“Hvad skal vi gøre? Ska vi undlade at udstille, at der ikke har været nogen som helst vilje til at svare på det her? Det vi bidrager til, det er at vi ødelægger den gode stemning, og det er aldrig specielt rart, men det er nu engang nødvendigt. Vi dækker selvfølgelig Ukraine ekstremt intensivt, og i høj grad mere end vi dækker sagen om Jon Stephensen. Så proportionerne er sådan set i orden.”

Hør interviewet med BT’s ansvarshavende chefredaktør, Pernille Holbøll, her:

Da journalisten stillede sit spørgsmål: “Hvis Aveny T ikke bliver dømt til at betale 100.000 tilbage, vil du så betragte Jon Stephensen som dømt, eller hvordan vil du bruge det som rettesnor?”, kvitterede Lars Løkke blandt andet med følgende ord:

“Bruger du den her lejlighed til at stille det spørgsmål? Det synes jeg er fuldstændig perspektivløst og pinligt for dansk presse. Vi står her, fordi der er krig i Ukraine og lancerer en milliardfond. Jeg synes, I skal til at vågne lidt op,” sagde han til pressemødet.

Og Pernille Holbøll, ansvarshavende chefredaktør på BT, forstår godt hans irritation.

“Det er en irriterende sag for ham. Og så synes jeg, det er ét stort røgslør og en meget dygtigt måde at vende det, det handler om væk fra ham selv og smide det tilbage til pressen,” siger hun til Radio4.

Hun understreger, at sagen virkelig ikke er god for udenrigsminister Lars Løkke.

“Han har ikke forhold sig til, hvorvidt en folkevalgt politikere fra Moderaterne kan fortsætte, hvis det viser sig, at han har forfalsket en underskrift. Det har han ikke ønsket at svare på, og det forstår jeg godt; det er en virkelig virkelig dårlig sag for Moderaterne, for regeringen og for Lars Løkke. Så han gør det han skal gøre, og det har han altid gjort rigtig godt ift. kommunikation, og jeg synes, vi gør det vi skal gøre i den her sag,” siger hun.

“Jeg tror ikke, at offentligheden er særligt godt tjent med, at pressen alene stiller spørgsmål ved det, som regeringen i det her tilfælde vil spørges om. Jeg synes faktisk, det er arrogant, at man affærdiger og taler ned, når der kommer et spørgsmål om noget andet,” siger hun.

Læs også

31.03.23

Nålestik gør ondt – når der er mange nok

Inger Støjberg og Pia Kjærsgaard angriber udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen for at ville lempe udlændingepolitikken. Her og nu rammer kritikken ikke for alvor. Men det kan ændre sig. Det sker ikke hver dag, at en udenrigsminister beskylder en modstander for at have et hjerte af is. Men tirsdag blev folketingssalen rammen om et skarpt politisk…

Læs mere
31.03.23

Institut for Menneskerettigheder: Nøgenkalendere på arbejdspladsen er ulovligt

Det bør udløse et påbud fra Arbejdstilsynet, hvis en virksomhed har en nøgenkalender hængende på arbejdspladsen. Det siger Bjarne Oxlund, der er ligebehandlingschef ved Institut for Menneskerettigheder. ”De danske ligebehandlingslove definerer, at en enhver form for uønsket verbal, ikke-verbal eller fysisk adfærd med seksuelle toner, som kan skabe et ydmygende eller ubehageligt klima, er ulovlige.”…

Læs mere
31.03.23

Medstifter ekskluderet fra Nye borgerlige: ”Jeg er ikke racist”

Svend Pedersen blev torsdag ekskluderet af Nye Borgerlige og mister sin plads i partiets hovedbestyrelse. Hovedbestyrelsen mener, han har ytret sig racistisk. Selv afviser han at være racist. Eksklusionen sker selvom partistifter og fungerende partiformand Pernille Vermund i mandags afviste at ekskludere Svend Pedersen. Når Nye Borgerliges hovedbestyrelse alligevel skred til eksklusion torsdag, skyldes det,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet