BT efter skæld ud fra Løkke: “Vi ville gøre det igen”

Finansminister Nicolai Wammen (S), udenrigsminister Lars Løkke Rasmuseen (M), fungerende forsvarsvarsminister Troels Lund Poulsen (V), erhvervsminister Morten Bødskov (S), minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik Dan Jørgensen (S), Pia Olsen Dyhr (SF) og aftalepartier under doorstep om Ukraine-fond i Finansministeriet i København, onsdag den 15. marts 2023.. (Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

16. marts 2023

kav@radio4.dk

kav@radio4.dk

Ved pressemødet om den nye syv millarder dyre Ukraine-fond, fik en journalist fra BT skæld ud af Lars Løkke efter at have stillet et spørgsmål til sagen med Jon Stephensen.

Men ifølge BT’s ansvarshavende chefredaktør er det nødvendigt med den slags spørgsmål, når politikerne ikke svarer på de henvendelser, journalisterne ellers kommer med.

“Udfordringen ved Lars Løkke – og i øvrigt også andre politikere – er, at vi har forsøgt ved passende lejligheder at få ham til at stille op til interview omkring sagen med Jon Stephensen. Et pressemøde er et presseværktøj for pressen, og vi bruger det til at få spurgt ind til den her sag også, men vi gør det også, fordi Lars Løkke ikke har haft lyst til at svare på det på andre tidspunkter,” siger Pernille Holbøll til Radio4.

Hun mener, at det er vigtigt at få stillet spørgsmålet, også selvom pressemødet handler om noget andet.

“Hvad skal vi gøre? Ska vi undlade at udstille, at der ikke har været nogen som helst vilje til at svare på det her? Det vi bidrager til, det er at vi ødelægger den gode stemning, og det er aldrig specielt rart, men det er nu engang nødvendigt. Vi dækker selvfølgelig Ukraine ekstremt intensivt, og i høj grad mere end vi dækker sagen om Jon Stephensen. Så proportionerne er sådan set i orden.”

Hør interviewet med BT’s ansvarshavende chefredaktør, Pernille Holbøll, her:

Da journalisten stillede sit spørgsmål: “Hvis Aveny T ikke bliver dømt til at betale 100.000 tilbage, vil du så betragte Jon Stephensen som dømt, eller hvordan vil du bruge det som rettesnor?”, kvitterede Lars Løkke blandt andet med følgende ord:

“Bruger du den her lejlighed til at stille det spørgsmål? Det synes jeg er fuldstændig perspektivløst og pinligt for dansk presse. Vi står her, fordi der er krig i Ukraine og lancerer en milliardfond. Jeg synes, I skal til at vågne lidt op,” sagde han til pressemødet.

Og Pernille Holbøll, ansvarshavende chefredaktør på BT, forstår godt hans irritation.

“Det er en irriterende sag for ham. Og så synes jeg, det er ét stort røgslør og en meget dygtigt måde at vende det, det handler om væk fra ham selv og smide det tilbage til pressen,” siger hun til Radio4.

Hun understreger, at sagen virkelig ikke er god for udenrigsminister Lars Løkke.

“Han har ikke forhold sig til, hvorvidt en folkevalgt politikere fra Moderaterne kan fortsætte, hvis det viser sig, at han har forfalsket en underskrift. Det har han ikke ønsket at svare på, og det forstår jeg godt; det er en virkelig virkelig dårlig sag for Moderaterne, for regeringen og for Lars Løkke. Så han gør det han skal gøre, og det har han altid gjort rigtig godt ift. kommunikation, og jeg synes, vi gør det vi skal gøre i den her sag,” siger hun.

“Jeg tror ikke, at offentligheden er særligt godt tjent med, at pressen alene stiller spørgsmål ved det, som regeringen i det her tilfælde vil spørges om. Jeg synes faktisk, det er arrogant, at man affærdiger og taler ned, når der kommer et spørgsmål om noget andet,” siger hun.

Afspiller nu

TALENTLAB

20:05
21:59