Nyhedsartikel

BT efter skæld ud fra Løkke: “Vi ville gøre det igen”

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

Ved pressemødet om den nye syv millarder dyre Ukraine-fond, fik en journalist fra BT skæld ud af Lars Løkke efter at have stillet et spørgsmål til sagen med Jon Stephensen.

Men ifølge BT’s ansvarshavende chefredaktør er det nødvendigt med den slags spørgsmål, når politikerne ikke svarer på de henvendelser, journalisterne ellers kommer med.

“Udfordringen ved Lars Løkke – og i øvrigt også andre politikere – er, at vi har forsøgt ved passende lejligheder at få ham til at stille op til interview omkring sagen med Jon Stephensen. Et pressemøde er et presseværktøj for pressen, og vi bruger det til at få spurgt ind til den her sag også, men vi gør det også, fordi Lars Løkke ikke har haft lyst til at svare på det på andre tidspunkter,” siger Pernille Holbøll til Radio4.

Hun mener, at det er vigtigt at få stillet spørgsmålet, også selvom pressemødet handler om noget andet.

“Hvad skal vi gøre? Ska vi undlade at udstille, at der ikke har været nogen som helst vilje til at svare på det her? Det vi bidrager til, det er at vi ødelægger den gode stemning, og det er aldrig specielt rart, men det er nu engang nødvendigt. Vi dækker selvfølgelig Ukraine ekstremt intensivt, og i høj grad mere end vi dækker sagen om Jon Stephensen. Så proportionerne er sådan set i orden.”

Hør interviewet med BT’s ansvarshavende chefredaktør, Pernille Holbøll, her:

Da journalisten stillede sit spørgsmål: “Hvis Aveny T ikke bliver dømt til at betale 100.000 tilbage, vil du så betragte Jon Stephensen som dømt, eller hvordan vil du bruge det som rettesnor?”, kvitterede Lars Løkke blandt andet med følgende ord:

“Bruger du den her lejlighed til at stille det spørgsmål? Det synes jeg er fuldstændig perspektivløst og pinligt for dansk presse. Vi står her, fordi der er krig i Ukraine og lancerer en milliardfond. Jeg synes, I skal til at vågne lidt op,” sagde han til pressemødet.

Og Pernille Holbøll, ansvarshavende chefredaktør på BT, forstår godt hans irritation.

“Det er en irriterende sag for ham. Og så synes jeg, det er ét stort røgslør og en meget dygtigt måde at vende det, det handler om væk fra ham selv og smide det tilbage til pressen,” siger hun til Radio4.

Hun understreger, at sagen virkelig ikke er god for udenrigsminister Lars Løkke.

“Han har ikke forhold sig til, hvorvidt en folkevalgt politikere fra Moderaterne kan fortsætte, hvis det viser sig, at han har forfalsket en underskrift. Det har han ikke ønsket at svare på, og det forstår jeg godt; det er en virkelig virkelig dårlig sag for Moderaterne, for regeringen og for Lars Løkke. Så han gør det han skal gøre, og det har han altid gjort rigtig godt ift. kommunikation, og jeg synes, vi gør det vi skal gøre i den her sag,” siger hun.

“Jeg tror ikke, at offentligheden er særligt godt tjent med, at pressen alene stiller spørgsmål ved det, som regeringen i det her tilfælde vil spørges om. Jeg synes faktisk, det er arrogant, at man affærdiger og taler ned, når der kommer et spørgsmål om noget andet,” siger hun.

Læs også

03.10.23

Fem partier møder fuldtallige op til afstemning om koranlov

Fem partier ophæver clearingen, når lovforslaget om at forbyde utilbørlig behandling af blandt andet koraner skal til afstemning i Folketingssalen. Det gælder partierne Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Det oplyser partierne i en fælles udtalelse. Det betyder, at de stiller med alle medlemmer i salen og dermed tvinger regeringen til…

Læs mere
02.10.23

Flere skoler vil inkludere smartwatches i mobilpolitik

På flere af de største skoler rundt omkring i landets kommuner, overvejer man at inkorporere smartwatches i mobilpolitikken, hvis den ikke allerede er en del af den. Det viser en rundspørge vi har lavet på Radio4, hvor vi har henvendt os til en af de største skoler i samtlige af landets 98 kommuner og ud…

Læs mere
29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet