Nyhedsartikel

Coop står fast: Irma lukker og underskrifter kan ikke ændre på det

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Kritikken er væltet ned over Coop, efter de tidligere på ugen fortalte, at de ville lade Irma, Kvickly og SuperBrugsens butikker omdøbe under ét fælles navn.

Særligt nyheden, om at Irmabutikkerne mister sit navn, har fået – primært folk bosat i og omkring Købehavn – op i det røde felt.

Uanset hvad, så rykker det ikke ved ledelsen i Coops beslutning. Det siger informationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen.

“Vi tolker det som en ros til de ansatte i Irma, som har gjort butikken til noget specielt, men det kommer ikke til at rokke ved vores beslutning. Beslutningen er meget moden og baserer sig på kolde tal. Det kan godt være, at kunderne bakker op med underskrifter, men de har handlet mindre og mindre i Irma over en længere årrække, og underskuddet er vokset.”

Du kan høre mere om hvordan Jens Juul Nielsen forholder sig til kritikken i interviewet her:

De underskrifter, som informationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen, refererer til, står Anders Halskov-Jensen bag.

Han ejer firmaet Madhjernen, som leverer catering og udvikler opskrifter, og så er han kunde i Irma. Underskriftsindsamlingen startede han online onsdag morgen, og i skrivende stund har flere end 4100 danskere skrevet under på at bevare Irma.

Selv kalder han underskriftindsamlingen for et spinkelt håb.

“For det første ville jeg jo undersøge, om danskerne og københavnerne var lige så sure over Coops beslutning, som jeg var. Dernæst ved jeg jo godt, at Coop nok har truffet deres beslutning, men det er mit spinkle håb, at de vil genoverveje den.”

Du kan høre hele interviewet med Anders Halskov-Jensen her:

Selvom Coop har annonceret, at Irma-butikkerne skal omdøbes allerede 1. april i år, og at deres beslutning ikke kan ændres, så åbner en tidligere Irma-direktør en dør på klem for kunderne.

Alfred Josefsen var direktør for Irma fra 1999 til 2012, og han vil gerne tiltræde som bestyrelsesformand for Irma, hvis en investor kan købe butikkerne – og navnet – fra Coop inden 1. april.

“Det er ikke helt umuligt, men det kræver, at der findes nogen, der har både hjertet og kapitalen til at gøre det. Og det gør der måske, for der er kapital i branchen, og der findes ambitioner om, at det hele ikke skal være discount, nød og elendighed.”

Du kan høre hele interviewet med den tidligere Irma-direktør, Alfred Josefsen, her:

Helt konkret bliver ni Irma-butikker til kæden ‘Coop’, 28 bliver lavet om til 365discount-butikker, 11 bliver til Brugsen, mens 17 lukker helt.

Foto: Torben Klint/Ritzau Scanpix

Læs også

28.03.23

Landmænd vil anlægge solceller – professor kalder det spild af god landbrugsjord

Mange landmænd drømmer om at dække nogle af deres marker med solceller i stedet for afgrøder. Men hvis man fylder markerne med solceller, kommer man til at mangle landbrugsjord. Og med en stigende interesse hos landsmændene for at opstille solceller, kan vi stå overfor et problem. Det siger Jørgen E. Olesen, der er professor ved…

Læs mere
28.03.23

Tabita Mortensen blev abortturist i Sverige: “Jeg følte mig voldtaget af systemet”

Hvert år rejser danske kvinder til udlandet for at få aborter, som de ikke kan få i Danmark. En af dem er Tabita Mortensen. Hun blev gravid, selvom hun i over 20 år har brugt p-piller og altid har vidst, at hun ikke vil være mor. Hun mener, at abortloven skal ændres. Tabita Mortensen havde lige…

Læs mere
27.03.23

Ni ud af ti får nej til vaccine-erstatning

Langt de fleste, der søger erstatning for helbredsskader efter covid19-vaccine, får afslag. Hos Patienterstatningen har 109 ansøgere fået erstatning, mens 1080 er blevet afslået. Afslagene skyldes oftest, at de faglige eksperter hos Patienterstatning ikke ser tilstrækkeligt bevis for, at det givne helbredsproblem skyldes vaccinen. Theresa Dam Andersen er advokat og partner hos LRP Advokater i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet