Coronaprofessor om 2021: Vi skal være tålmodige

(ARKIV) A woman holds a small bottle labeled with a "Coronavirus COVID-19 Vaccine" sticker and a medical syringe in this illustration taken October 30, 2020. Inden længe kan de første doser af en coronavaccine lande i Danmark. I en rundspørge svarer syv ud af ti, at de vil takke ja. Spørgsmålet er, om det er nok. Det skriver Ritzau, torsdag den 3. december 2020.. (Foto: DADO RUVIC/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

30. december 2020

anp@radio4.dk

anp@radio4.dk

Vi skal et godt stykke ind i 2021, før vi vil kunne vende tilbage til en del af det liv, vi kendte før coronavirusset.

Det vurderer Lone Simonsen, der er professor og epidemiforsker ved Roskilde Universitet.

“Vi må være tålmodige. Vaccinen skal bygges op, og vi kan ikke begynde at slappe af, før dem, der er allermest i risiko for at dø, er blevet vaccineret,” siger Lone Simonsen til Radio4 Morgen.

I går blev de gældende coronarestriktioner for, hvordan vi kan omgås hinanden, forlænget til den 17. januar. Og det kan meget vel blive endnu længere. Det slog statsminister Mette Frederiksen (S) fast på et pressemøde i aftes.

Ifølge Lone Simonsen er der et stykke vej endnu, før vi kan leve, som vi plejer. Men der kan ske en udvikling hen over sommeren, vurderer hun:

“Vi har et trick i posen, som vi ikke har brugt så meget på det seneste. Det er hurtigtest. Jeg forestiller mig en fremtid, hvor vi bliver nødt til at blive ved med at passe på hen over sommeren, men at vi kan gøre visse ting, fordi vi kan teste folk, inden de går ind til det. Det kan være små koncerter eller forretningsmøder,” siger Lone Simonsen og fortsætter:

“Et slag på tasken kunne være, at vi får en mildere sommer, og at vi så efter sommerferien har en meningsfuld vaccinedækning i landet og kan begynde at se på en anderledes verden.”

Hør Lone Simonsen fortælle, hvordan vi kan regne med, at 2021 kommer til at se ud i coronaens tegn:

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix 

Afspiller nu

ONLY IN AMERICA

00:00
00:55