Nyhedsartikel

Dansk Folkeparti melder sig ud af regeringsforhandlinger

ritzau

Formelt har DF stadig været med i regeringsforhandlinger, men tirsdag konstaterer partiet, at det er slut.

Dansk Folkeparti har meldt sig ud af regeringsforhandlingerne, der er i den afgørende fase.

Det oplyser partiet til TV 2.

“Det er selvfølgelig, fordi vi ikke har været med i forhandlingerne. Og så kan vi jo også se, at De Radikale ender med at blive en del af det. Det kan vi jo ikke se os selv i,” siger næstformand René Christensen til tv-stationen.

Dansk Folkeparti har ikke været inviteret til forhandlinger siden de første tre møder efter folketingsvalget, hvor alle partier var inviteret.

Men partiet har formelt været en del af forhandlingerne stadigvæk, da kongelig undersøger Mette Frederiksen (S) ikke har sendt dem definitivt uden for døren.

For fire dage siden lød det også fra René Christensen, at partiet ikke ville forlade forhandlingerne, medmindre de blev bedt om det.

“I politik skal man aldrig true med at gå, men man skal true med at blive. Når man først er gået ud af lokalet, så har man heller ikke indflydelse på, hvad der sker.”

“Og så ved vi godt, at med vores fem mandater er det jo ikke os, der kommer til at diktere noget. Men de, der har stemt på Dansk Folkeparti, forventer, at vi søger den indflydelse, vi kan. Og det gør man ved at blive,” sagde René Christensen fredag.

Liberal Alliance var fredag i samme situation som Dansk Folkeparti.

Her lød det fra partileder Alex Vanopslagh, at partiet stadig var åbent over for at være støtteparti for en ny regering, hvis “retningen og indrømmelserne er de rigtige”.

Mandag meldte partiet sig dog ud af forhandlingerne ligesom Dansk Folkeparti.

Det skete, efter at en advokatvurdering af Minksagen blev fjernet fra forhandlingsbordet af Venstre og Moderaterne søndag.

“Vi kan ikke stå model til det, og vi kommer ikke til at udgøre et parlamentarisk grundlag for den her regering, så vi er ude af forhandlingerne,” sagde Alex Vanopslagh mandag til Radio4.

Tilbage ved forhandlingsbordet er Socialdemokratiet, Venstre, Moderaterne og De Radikale.

De fire partier har forhandlet intenst hen over weekenden om et regeringsgrundlag for en bred regering.

Hør historien i Nyhederne på Radio4 her:

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Læs også

04.02.23

22 har anmeldt PFAS-relateret sygdom som arbejdsskade

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring forventer flere anmeldelser, efterhånden som der forskes i stofferne. PFAS mistænkes blandt andet for at være hormonforstyrrende og føre til kræftsygdomme, men der er ikke megen håndgribelig viden om konsekvenserne af at have været udsat for PFAS-stoffer. Derfor er det svært at få anerkendt en sygdom eller andre dårligdomme, der efter alt at…

Læs mere
03.02.23

Pia Olsen Dyhr er Mette Frederiksens rival og redningskrans

Mens vælgerne flygter fra S, går SF frem. Pia Olsen Dyhr står ifølge målingerne nu i spidsen for landets næststørste parti. Det udfordrer Mette Frederiksen, men det kan ironisk nok også blive hendes redning. Det er næppe en illustration, som vækker begejstring i Socialdemokratiet, men torsdag aften hyggede mange SF’ere sig gevaldigt med at studere…

Læs mere
03.02.23

Mindre skærm og mere praktisk: Folkeskolen skal ændres

De ældste elever i grundskolen skal have flere praktiske fag, sådan lyder det fra Regeringen. Indsatsen skal efter regeringens ønske få flere elever til at uddanne sig til eksempelvis murer, elektriker eller bager. Forslaget mødes med stor velvilje fra Gordon Ørskov Madsen, som er formand i Danmarks Lærerforening. Blandt andet fordi at folkeskolen i alt for mange…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet