Nyhedsartikel

Dansk Sygeplejeråd advarede mod bod på op til 50 mio.: Tallet er grebet ud af den blå luft

Simon Sandemand & Magnus Bang
sks@radio4.dk

De landsdækkende arbejdsnedlæggelser, som sygeplejerskerne lige nu på egen hånd organiserer, kan blive dyre for fagforeningen Dansk Sygeplejeråd.

Sådan lød advarslen i hvert fald fra kredsformand og hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Sygeplejeråd, Kristina Robins til en større gruppe sygeplejersker, der tirsdag morgen havde nedlagt arbejdet på Herlev Hospital i en time.

“Arbejdsretten strammer nu til og er meget tæt på at give Dansk Sygeplejeråd en organisationsbod, fordi de siger, at det her er så systematisk, at vi har et ansvar. Vi risikerer en bøde på 20 millioner kroner – måske op til 50 millioner kroner. I hvert fald et tocifret millionbeløb”, sagde kredsformand i hovedstaden, Kristina Robbins, i en megafon til de strejkende sygeplejersker.

Men de tal – 20 millioner kroner – måske op til 50 millioner kroner – viser sig at være grebet ud af den blå luft. Det indrømmer Kristina Robins til Radio4 Morgen.

“Jeg bliver opfordret af vores jurister til, at det er vigtigt, at den her orientering kommer ud. Med selve tallet har jeg nok talt over mig. Det, vi ved, er, at en bod kan blive på et tocifret millionbeløb. De 20-50 millioner kroner trækker jeg tilbage. Det var jo bare et forsøg på at komme med nogle eksempler på, at det er alvorligt,” siger hun.

Til DR afviser Danske Regioner, at de endnu har rejst krav om en bod til Dansk Sygeplejeråd.

Arbejdsretten er gået ind i sagen og skal behandle spørgsmålet om en højere bøde til de sygeplejersker, der fortsat har nedlagt arbejdet over de seneste uger ved en række kortere strejker på hospitaler over hele landet.

“Som organisation støtter vi på ingen måde op om de her aktioner. Vi tager afstand fra dem og opfordrer medlemmerne til at vende tilbage til arbejdet,” siger Kristina Robins.

Så det var lidt et forsøg på at skræmme sygeplejerskerne, når du sagde et sted mellem 20-50 millioner kroner?

“Nej. Nej. Jeg ved godt, at der bliver refereret til, at jeg kommer med advarsler. Jeg var meget afdæmpet. Jeg har orienteret om, at vi vurderer, at tonen skærper til. Det var ikke for at advare eller skræmme. Det var en orientering, som de må tage til sig og handle derudfra,” siger kredsformand og hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Sygeplejeråd, Kristina Robins.

De overenskomststridige strejker startede i starten af måneden i Aarhus og har siden bredt sig til hele landet. Senest har sygeplejersker på Bornholm og Lolland i går nedlagt arbejdet en time om dagen.

Hør hele interviewet med Kristina Robins, der er kredsformand og hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Sygeplejeråd, her:

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet