Nyhedsartikel

Danske Julie mødte Dronning Elizabeth: “Hun dufter af erfaring”

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

Den britiske dronning Elizabeth er død efter 70 år på tronen.

“Hun duftede af erfaring. Hun duftede af magt og erfaring og selvsikkerhed. Håret det var bare sat og hendes smukke gule kjole, det var en form for håb”, siger skuespiller og sanger Julie Steincke, som er en af de få danskere, der har mødt Dronning Elizabeth.

“Jeg ved det lyder helt overdrevet, men det var så stort et øjeblik. At få lov til i så ung en alder at møde sådan en kvinde. Hun var sådan et lille menneske, men med så stor en energi”, siger hun.

Hør interviewet med skuespiller og sanger Julie Steincke, som er en af de få danskere, der har mødt Dronning Elizabeth, her:

Mødet med dronningen fandt sted for 21 år siden på Liverpool Teater, da Julie Steincke var på Englandsturné som skuespiller med Phantom of the Opera. Dronningen var mødt op for at åbne teatret efter en renovering og desuden se en af hendes yndlingsmusicals, Phantom of the Opera.

“Det var en kæmpe oplevelse. Vi fik det af vide en uge før, så vi skulle lære om etiketten, og hvordan man er overfor dronningen; at man ikke snakker med hende, men svarer hvis hun adresserer én”, siger hun.

Da Julie Steinckes rolle blev læst op og efterfølgende hendes navn, blev hun kaldt ‘Stinky’ i stedet for Steincke. Og det førte til en lille ordudveksling med Dronning Elizabeth.

“Dronningen kigger på mig med sine smukke blå øjne. Vi kigger begge på hinanden, og jeg bliver flov, og så kan man se på kanten af hendes læber, at hun skal lige til at smile og så sagde hun “you are a rather sinister character, aren’t you” om de rolle jeg spillede, og så sagde jeg ‘yes quite mam’ for så vidste jeg at jeg måtte svare hende og så sagde jeg ‘”but Im not like that in real life'”, fortæller Julie Steincke om dronningens kommentar til hendes ondskabsfulde rolle.

“Så sagde hun ‘no quite’ og så smilede hun. Der var det største glimt i hendes øjne. Det var en stor oplevelse”, siger Julie Steincke til Radio4 Morgen.

 

Læs også

27.01.23

Minister bliver kaldt i samråd efter sager om døde børn: “Det er dybt tragiske historier”

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) bliver nu kaldt i samråd om syriske børn, der er døde efter behandlingsforløb uden tolk. En otteårig pige og en treårig dreng med syrisk baggrund døde efter to behandlingsforløb, hvor lægerne ikke brugte en tolk, selvom børnenes familier kun taler sparsomt dansk. De to sager har fået flere lægefaglige…

Læs mere
27.01.23

Vælgerne møder SVM-regeringen med en knytnæve

Vælgerne flygter fra regeringen. En ny måling viser, at S går markant tilbage, mens V befinder sig på et historisk lavpunkt. Skulle de mon have studeret Anders Fogh Rasmusens gamle drejebog? Når Anders Fogh Rasmussen iagttager den massive kritik af SVM-regeringens plan om at skrotte store bededag som helligdag fra 2024, er han ikke i…

Læs mere
26.01.23

3-årig død af kræft efter fejlbehandling: Forældre blev misforstået

En kræftsyg treårig dreng med syrisk baggrund døde på et hospital i Odense efter et forløb, hvor forældrene gentagne gange forsøgte at få hjælp. Men lægerne brugte ikke en tolk og havde svært ved at forstå familien. Sagen er ikke enkeltstående. Den treårige dreng lå i hospitalssengen. Han var træt. Det var kun fire timer siden,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet