Nyhedsartikel

Danske Julie mødte Dronning Elizabeth: “Hun dufter af erfaring”

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

Den britiske dronning Elizabeth er død efter 70 år på tronen.

“Hun duftede af erfaring. Hun duftede af magt og erfaring og selvsikkerhed. Håret det var bare sat og hendes smukke gule kjole, det var en form for håb”, siger skuespiller og sanger Julie Steincke, som er en af de få danskere, der har mødt Dronning Elizabeth.

“Jeg ved det lyder helt overdrevet, men det var så stort et øjeblik. At få lov til i så ung en alder at møde sådan en kvinde. Hun var sådan et lille menneske, men med så stor en energi”, siger hun.

Hør interviewet med skuespiller og sanger Julie Steincke, som er en af de få danskere, der har mødt Dronning Elizabeth, her:

Mødet med dronningen fandt sted for 21 år siden på Liverpool Teater, da Julie Steincke var på Englandsturné som skuespiller med Phantom of the Opera. Dronningen var mødt op for at åbne teatret efter en renovering og desuden se en af hendes yndlingsmusicals, Phantom of the Opera.

“Det var en kæmpe oplevelse. Vi fik det af vide en uge før, så vi skulle lære om etiketten, og hvordan man er overfor dronningen; at man ikke snakker med hende, men svarer hvis hun adresserer én”, siger hun.

Da Julie Steinckes rolle blev læst op og efterfølgende hendes navn, blev hun kaldt ‘Stinky’ i stedet for Steincke. Og det førte til en lille ordudveksling med Dronning Elizabeth.

“Dronningen kigger på mig med sine smukke blå øjne. Vi kigger begge på hinanden, og jeg bliver flov, og så kan man se på kanten af hendes læber, at hun skal lige til at smile og så sagde hun “you are a rather sinister character, aren’t you” om de rolle jeg spillede, og så sagde jeg ‘yes quite mam’ for så vidste jeg at jeg måtte svare hende og så sagde jeg ‘”but Im not like that in real life'”, fortæller Julie Steincke om dronningens kommentar til hendes ondskabsfulde rolle.

“Så sagde hun ‘no quite’ og så smilede hun. Der var det største glimt i hendes øjne. Det var en stor oplevelse”, siger Julie Steincke til Radio4 Morgen.

 

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet