Nyhedsartikel

Danske teenagere må blive hjemme fra skituren til Østrig

sks@radio4.dk

Vi er trådt ind i det nye år, og det betyder for rigtig mange, at skiferien venter lige rundt om hjørnet. Men de 15-, 16- og 17-årige kommer ikke til at stå på ski i de østrigske alper, som reglerne ser ud lige nu.

Østrig kræver nemlig, at alle der er fyldt 15 år eller mere kan fremvise dokumentation for, at de har fået et tredje vaccinestik. Men i Danmark tilbyder vi ikke det tredje stik til børn og unge under 18 år, fordi det såkaldte ‘boosterstik’ ikke er godkendt til personer under 18 år.

Det skaber problemer for flere danske familier, der i løbet af vinteren har planlagt skiture til Østrig.

“Det er en lidt dum situation. Vi er fem familiemedlemmer, der skal afsted, og han er så den eneste, som muligvis ikke kan komme med. Det er han jo rigtig ked af,” siger Rikke Lundsgaard Brechling, der sammen med sin familie og sønnen på 16 år, er nogle af dem, der skal afsted til Østrig i uge syv.

Hør hele interviewet med Rikke Lundsgaard Brechling her:

Rikke Lundsgaard Brechling har siden den østrigske udmelding forsøgt at finde en måde at få hendes yngste søn med. På nuværende tidspunkt er der dog ikke nogen løsning.

Den slags hovedpine er der imidlertid mange danskere, der går med lige nu.

“Det har givet ekstrem travlhed. Rejserestriktionerne kom lige mellem jul og nytår, der er lige op til den allerstørste uge på året – lige bortset fra uge syv. Det skabte meget utryghed blandt vores gæster,” siger Majbritt Jensen, koncerndirektør i Højmark Rejser, der fortæller om mellem 700-800 henvendelser fra kunder.

Hør hele interviewet med Majbritt Jensen, koncerndirektør i Højmark Rejser, her:

Det er på grund af omikronvarianten, at den østrigske regering den 22. december meldte ud, at man fra den 25. december kun kan undgå karantæne i ti dage ved indrejse i Østrig, hvis man kan fremvise dokumentation for et færdigt grundvaccinationsforløb, en boostervaccine og en negativ PCR-test, der ikke er mere end 48 timer gammel. Det gælder for alle, der er fyldt 15 år.

Og når skiferien er ved at gå i vasken, så ringer de desperate skiturister også til forsikringsselskaberne.

“Vi har fået 70-80 procent flere henvendelser, så Østrig fylder rigtig meget i forhold til skiferierne. Det er på grund af usikkerheden, at de ringer for rådgivning om, hvordan de skal forholde sig,” siger Rasmus Ruby-Johansen, der er skadedirektør i Topdanmark.

Hør hele interviewet med Rasmus Ruby-Johansen, skadedirektør i Topdanmark, her:

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet