Nyhedsartikel

Danske teenagere må blive hjemme fra skituren til Østrig

sks@radio4.dk

Vi er trådt ind i det nye år, og det betyder for rigtig mange, at skiferien venter lige rundt om hjørnet. Men de 15-, 16- og 17-årige kommer ikke til at stå på ski i de østrigske alper, som reglerne ser ud lige nu.

Østrig kræver nemlig, at alle der er fyldt 15 år eller mere kan fremvise dokumentation for, at de har fået et tredje vaccinestik. Men i Danmark tilbyder vi ikke det tredje stik til børn og unge under 18 år, fordi det såkaldte ‘boosterstik’ ikke er godkendt til personer under 18 år.

Det skaber problemer for flere danske familier, der i løbet af vinteren har planlagt skiture til Østrig.

“Det er en lidt dum situation. Vi er fem familiemedlemmer, der skal afsted, og han er så den eneste, som muligvis ikke kan komme med. Det er han jo rigtig ked af,” siger Rikke Lundsgaard Brechling, der sammen med sin familie og sønnen på 16 år, er nogle af dem, der skal afsted til Østrig i uge syv.

Hør hele interviewet med Rikke Lundsgaard Brechling her:

Rikke Lundsgaard Brechling har siden den østrigske udmelding forsøgt at finde en måde at få hendes yngste søn med. På nuværende tidspunkt er der dog ikke nogen løsning.

Den slags hovedpine er der imidlertid mange danskere, der går med lige nu.

“Det har givet ekstrem travlhed. Rejserestriktionerne kom lige mellem jul og nytår, der er lige op til den allerstørste uge på året – lige bortset fra uge syv. Det skabte meget utryghed blandt vores gæster,” siger Majbritt Jensen, koncerndirektør i Højmark Rejser, der fortæller om mellem 700-800 henvendelser fra kunder.

Hør hele interviewet med Majbritt Jensen, koncerndirektør i Højmark Rejser, her:

Det er på grund af omikronvarianten, at den østrigske regering den 22. december meldte ud, at man fra den 25. december kun kan undgå karantæne i ti dage ved indrejse i Østrig, hvis man kan fremvise dokumentation for et færdigt grundvaccinationsforløb, en boostervaccine og en negativ PCR-test, der ikke er mere end 48 timer gammel. Det gælder for alle, der er fyldt 15 år.

Og når skiferien er ved at gå i vasken, så ringer de desperate skiturister også til forsikringsselskaberne.

“Vi har fået 70-80 procent flere henvendelser, så Østrig fylder rigtig meget i forhold til skiferierne. Det er på grund af usikkerheden, at de ringer for rådgivning om, hvordan de skal forholde sig,” siger Rasmus Ruby-Johansen, der er skadedirektør i Topdanmark.

Hør hele interviewet med Rasmus Ruby-Johansen, skadedirektør i Topdanmark, her:

Læs også

03.10.23

Fem partier møder fuldtallige op til afstemning om koranlov

Fem partier ophæver clearingen, når lovforslaget om at forbyde utilbørlig behandling af blandt andet koraner skal til afstemning i Folketingssalen. Det gælder partierne Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Det oplyser partierne i en fælles udtalelse. Det betyder, at de stiller med alle medlemmer i salen og dermed tvinger regeringen til…

Læs mere
02.10.23

Flere skoler vil inkludere smartwatches i mobilpolitik

På flere af de største skoler rundt omkring i landets kommuner, overvejer man at inkorporere smartwatches i mobilpolitikken, hvis den ikke allerede er en del af den. Det viser en rundspørge vi har lavet på Radio4, hvor vi har henvendt os til en af de største skoler i samtlige af landets 98 kommuner og ud…

Læs mere
29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet