Nyhedsartikel

DBU fjerner fangruppering fra tribune: Skaber utryghed

Anne Phillipsen
anp@radio4.dk

Det er slut med en fast plads på tribunen til fodboldlandsholdets hjemmekampe for fangrupperingen De Danske Rødder.

Det har DBU besluttet, efter boldspilunionen har fået flere henvendelser fra folk, der har følt sig utrygge ved grupperingen:

“Det er min fornemmelse, at folk er utrygge, fordi der er en stemning på tribunen og en stemning blandt fans på tribunen, som gør, at man ikke føler sig tryg på tribunen,” siger Martin Ramtung, fankoordinator hos DBU.

Men den beslutning er Mathias Grøning uenig i.

Han er medlem af Den Røde Mur, som stemningsafsnittet på den nedre del af B-tribunen i Parken bliver kaldt. Det er også her, at fangrupperingen De Danske Rødder har haft sin plads.

“Det er meget personligt, hvordan man oplever utryghed. Nu har jeg stået sammen med De Danske Rødder flere gange, og jeg oplever det overhovedet ikke utrygt. De er meget omsorgsfulde, og de giver plads til, at andre kan være en del af festen,” siger Mathias Grøning til Radio4 Morgen.

Hør Mathias Grøning fortælle om sine oplevelser på tribunen her:

Her kan du høre fankoordinator Martin Ramtung fortælle om DBU’s beslutning:

Foto: Lasse Lagoni/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

Læs også

02.12.22

Kolding Gymnasium lavede nissepigekalender – Nu er den fjernet

Som en julekalender planlagde Kolding Gymnasiums festudvalg hver dag i december at lægge et billede ud af en nissepige eller nissedreng fra skolen. Den første december var det Marie Masini Jensen fra 1.c, som blev beskrevet som en ’smuk tøs som altid er frisk på en drukleg’ og ’hun har en flot krop og en…

Læs mere
02.12.22

Vil Enhedslisten tilbage på barrikaderne?

Efter at være sendt ud af regeringsforhandlingerne er Enhedslisten gået til angreb på Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Tiden som loyalt støtteparti er forbi. Men hvad får liste Ø ud af at klatre op på barrikaderne? ”Uanstændigt!” Sådan lød dommen fra Enhedslistens Peder Hvelplund, da det for få dage siden stod klart, at Socialdemokratiet ikke ville…

Læs mere
01.12.22

Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet. Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé. Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen. Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet