Nyhedsartikel

DBU fjerner fangruppering fra tribune: Skaber utryghed

Anne Phillipsen
anp@radio4.dk

Det er slut med en fast plads på tribunen til fodboldlandsholdets hjemmekampe for fangrupperingen De Danske Rødder.

Det har DBU besluttet, efter boldspilunionen har fået flere henvendelser fra folk, der har følt sig utrygge ved grupperingen:

“Det er min fornemmelse, at folk er utrygge, fordi der er en stemning på tribunen og en stemning blandt fans på tribunen, som gør, at man ikke føler sig tryg på tribunen,” siger Martin Ramtung, fankoordinator hos DBU.

Men den beslutning er Mathias Grøning uenig i.

Han er medlem af Den Røde Mur, som stemningsafsnittet på den nedre del af B-tribunen i Parken bliver kaldt. Det er også her, at fangrupperingen De Danske Rødder har haft sin plads.

“Det er meget personligt, hvordan man oplever utryghed. Nu har jeg stået sammen med De Danske Rødder flere gange, og jeg oplever det overhovedet ikke utrygt. De er meget omsorgsfulde, og de giver plads til, at andre kan være en del af festen,” siger Mathias Grøning til Radio4 Morgen.

Hør Mathias Grøning fortælle om sine oplevelser på tribunen her:

Her kan du høre fankoordinator Martin Ramtung fortælle om DBU’s beslutning:

Foto: Lasse Lagoni/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

Læs også

25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere
24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet