Nyhedsartikel

DBU fjerner fangruppering fra tribune: Skaber utryghed

Anne Phillipsen
anp@radio4.dk

Det er slut med en fast plads på tribunen til fodboldlandsholdets hjemmekampe for fangrupperingen De Danske Rødder.

Det har DBU besluttet, efter boldspilunionen har fået flere henvendelser fra folk, der har følt sig utrygge ved grupperingen:

“Det er min fornemmelse, at folk er utrygge, fordi der er en stemning på tribunen og en stemning blandt fans på tribunen, som gør, at man ikke føler sig tryg på tribunen,” siger Martin Ramtung, fankoordinator hos DBU.

Men den beslutning er Mathias Grøning uenig i.

Han er medlem af Den Røde Mur, som stemningsafsnittet på den nedre del af B-tribunen i Parken bliver kaldt. Det er også her, at fangrupperingen De Danske Rødder har haft sin plads.

“Det er meget personligt, hvordan man oplever utryghed. Nu har jeg stået sammen med De Danske Rødder flere gange, og jeg oplever det overhovedet ikke utrygt. De er meget omsorgsfulde, og de giver plads til, at andre kan være en del af festen,” siger Mathias Grøning til Radio4 Morgen.

Hør Mathias Grøning fortælle om sine oplevelser på tribunen her:

Her kan du høre fankoordinator Martin Ramtung fortælle om DBU’s beslutning:

Foto: Lasse Lagoni/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

Læs også

17.08.22

Krudt, kugler og kampen mod tastaturkrigere trækkes ind i valgkampen

Forude venter en valgkamp, hvor forsvars- og sikkerhedspolitik vil fylde mere end normalt. Især på grund af krigen i Ukraine. SF og ingeniørforeningen IDA lancerer nu et fælles udspil, der blandt andet skal ruste Danmark mod destruktive cyberangreb. ”Siden Ruslands overfald på Ukraine i februar, står det klart, at verden går mere usikre tider i…

Læs mere
17.08.22

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag. Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte. Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer,…

Læs mere
17.08.22

Her er Støjbergs folketingskandidater

Danmarksdemokraterne gør sig klar til folketingsvalget med offentliggørelsen af deres kandidater. 30 forskellige folketingskandidater er blevet offentliggjort, og hun henter mange tidligere medlemmer fra både Dansk Folkeparti og Venstre. Det oplyser partiet overfor Radio4. Samlet fordeler kandidaterne således: 13 med baggrund i Dansk Folkeparti. 11 med baggrund i Venstre. 1 med baggrund i Det konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet