DGI Landsstævne kommer til Vejle i 2025

Der var søndag formiddag d. 2. juli afslutningsceremoni på DGIs Landsstævne 2017 i Aalborg . Afslutningsshowet foregik på Aalborg Stadion . Om 4 år er der igen landsstævne, denne gang i Svenborg. Her en situation fra afslutningen .(foto: Henning Bagger / Scanpix 2017)

Skrevet af

24. april 2022

sudi@radio4.dk

sudi@radio4.dk

Danmarks største idrætsfestival, DGI Landsstævne, kommer til at foregå i Vejle Kommune i 2025. Samarbejdsaftalen er i dag underskrevet i Spektrum i Vejle, skriver kommunen og DGI i en pressemeddelelse. Landsstævnet varer fire dage og tiltrækker tusindvis af folk. DGI-formand Charlotte Bach Thomassen er glad for aftalen:

“Jeg glæder mig rigtigt meget til at afholde Landsstævne i Vejle Kommune. Det er en kæmpe folke- og idrætsfest, der er fyldt med traditioner men som også hele tiden er i stand til at forny sig i samarbejde med værtskommunen. Og med det store fokus, som Vejle Kommune har på breddeidræt og deres erfaring med store events inden for idrætten, så er jeg helt sikker på, at vi sammen kan lave et magisk landsstævne,” siger Charlotte Bach Thomassen.

Landsstævnet i 2025 kommer til at ligge på en helt ny festivalplads i bydelen Ny Rosborg, der er skabt til stævnet. Den ligger tæt ved Vejle by i Vejle Ådal. Borgmester i Vejle Kommune, Jens Ejner Christensen, glæder sig til at vise den nye bydel og resten af Vejle frem til Landsstævnet:

“I Vejle Kommune har vi et stærkt idræts- og foreningsliv, og det glæder vi os til at vise hele Danmark, når DGI Landsstævnet kommer hertil i 2025. Med udnyttelsen af området omkring Ny Rosborg får vi en unik mulighed for at samle Landstævnet på ét sted til stor glæde for de mange tusinde deltagere.”

Landsstævnet er Danmarks største breddeidrætsevent og ventes at trække over 20.000 deltagere og endnu flere gæster til byen. Der vil være løb, fodbold, mountainbike og gymnastik og et hav af andre idrætsaktiviteter, shows og workshops, og alle over 15 år kan deltage. Vejle har tidligere været vært for Landsstævnet i 1961. Den gang med 13.000 aktive deltagere.

Der er allerede DGI Landsstævne i år. Det foregår i Svendborg 3.-6. juli 2022. Det bliver det 29. i rækken af landsstævner siden det første tilbage i 1861. Over 20.000 danskere er meldt til, og de kan vælge mellem mere end 30 forskellige idrætter og over 400 aktiviteter.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

HOVEDET OG HALEN

12:05
14:00