Nyhedsartikel

DGI Landsstævne kommer til Vejle i 2025

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Danmarks største idrætsfestival, DGI Landsstævne, kommer til at foregå i Vejle Kommune i 2025. Samarbejdsaftalen er i dag underskrevet i Spektrum i Vejle, skriver kommunen og DGI i en pressemeddelelse. Landsstævnet varer fire dage og tiltrækker tusindvis af folk. DGI-formand Charlotte Bach Thomassen er glad for aftalen:

“Jeg glæder mig rigtigt meget til at afholde Landsstævne i Vejle Kommune. Det er en kæmpe folke- og idrætsfest, der er fyldt med traditioner men som også hele tiden er i stand til at forny sig i samarbejde med værtskommunen. Og med det store fokus, som Vejle Kommune har på breddeidræt og deres erfaring med store events inden for idrætten, så er jeg helt sikker på, at vi sammen kan lave et magisk landsstævne,” siger Charlotte Bach Thomassen.

Landsstævnet i 2025 kommer til at ligge på en helt ny festivalplads i bydelen Ny Rosborg, der er skabt til stævnet. Den ligger tæt ved Vejle by i Vejle Ådal. Borgmester i Vejle Kommune, Jens Ejner Christensen, glæder sig til at vise den nye bydel og resten af Vejle frem til Landsstævnet:

“I Vejle Kommune har vi et stærkt idræts- og foreningsliv, og det glæder vi os til at vise hele Danmark, når DGI Landsstævnet kommer hertil i 2025. Med udnyttelsen af området omkring Ny Rosborg får vi en unik mulighed for at samle Landstævnet på ét sted til stor glæde for de mange tusinde deltagere.”

Landsstævnet er Danmarks største breddeidrætsevent og ventes at trække over 20.000 deltagere og endnu flere gæster til byen. Der vil være løb, fodbold, mountainbike og gymnastik og et hav af andre idrætsaktiviteter, shows og workshops, og alle over 15 år kan deltage. Vejle har tidligere været vært for Landsstævnet i 1961. Den gang med 13.000 aktive deltagere.

Der er allerede DGI Landsstævne i år. Det foregår i Svendborg 3.-6. juli 2022. Det bliver det 29. i rækken af landsstævner siden det første tilbage i 1861. Over 20.000 danskere er meldt til, og de kan vælge mellem mere end 30 forskellige idrætter og over 400 aktiviteter.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Læs også

08.02.23

Odense vil være skældudfri by

“Ingen børn skal opleve at blive skældt ud af voksne, hverken ude eller hjemme.” Sådan lyder det i en ny vision fra blandt andre Odense Kommunes børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen fra Radikale Venstre, der vil gøre Odense til en skældudfri by. Der ligger dog endnu ikke færdiglavet politiske forslag i skuffen. “Det hele er…

Læs mere
07.02.23

Professor: “Der var 6000 til store bededagsdemonstration”

Der var ikke 50.000 mennesker på Christiansborg Slotsplads for at vise deres utilfredshed med regeringens planer om at afskaffe store bededag til demonstrationen søndag. Det vurderer Anders Bjorholm Dahl, der er professor i billedanalyse ved DTU og har arbejdet med at udvikle computermodeller, som eksempelvis kan estimere folketal. “Vi kom frem til 6000 personer. Og…

Læs mere
07.02.23

Som om ulykkerne ikke vil stoppe for Ellemann og Venstre

Med vicestatsminister og forsvarsminister, Jakob Ellemann-Jensen, på sygeorlov er Venstre efterladt i en vanskelig situation. Det er blevet endnu sværere at se, hvordan partiets krise kan stoppes. Da Jakob Ellemann-Jensen kort før jul trådte ind i den nye SVM-regering med titel af forsvarsminister og vicestatsminister, forklarede han journalisterne, at han skulle være klar til at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet