Nyhedsartikel

Efter tumult er udsmidt stifter tilbage i Veganerpartiet

Medlemmer stemmer ekskluderet stifter tilbage i partiet og vælter ledelsen i et magtopgør om partiets fremtid.

Veganerpartiet væltede hele deres landsledelse på et ekstraordinært landsmøde. Ved samme lejlighed indlemmede man den tidligere forperson Henrik Vindfeldt i partiet igen. Han blev tidligere på året ekskluderet fra partiet for krænkende adfærd og samarbejdsvanskeligheder. Men søndag valgte 120 ud af omkring 150 medlemmer stemte for at lade Vindfeldt vende tilbage efter hans eksklusion i januar.

”Jeg vidste godt, at det ville gå min vej,” fortæller Henrik Vindfeldt til ’Radio4 Morgen’.

Vindfeldt deltog ikke selv på mødet søndag i Høje Taastrup, da hverken han eller pressen var velkommen, fordi landsledelsen betragter det som en personsag.

Partiet blev stiftet af Henrik Vindfeldt og Michael Monberg, som nu har trukket sig fra partiet, efter at Vindfeldt er blevet del af ledelsen igen.

”Det har været turbulent, og der har været uenighed om politikken,” forklarer Henrik Vindfeldt, men understreger, at Michael Monberg er velkommen tilbage i partiet, skulle han ønske det.

”Jeg elsker stadig den mand (Michael Monberg, red.), og han er altid velkommen i veganerpartiet,” siger Vindfeldt.

”Nu skal vi ud at tale politik,” siger han.

Læs også

25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet