Nyhedsartikel

Efter tumult er udsmidt stifter tilbage i Veganerpartiet

Medlemmer stemmer ekskluderet stifter tilbage i partiet og vælter ledelsen i et magtopgør om partiets fremtid.

Veganerpartiet væltede hele deres landsledelse på et ekstraordinært landsmøde. Ved samme lejlighed indlemmede man den tidligere forperson Henrik Vindfeldt i partiet igen. Han blev tidligere på året ekskluderet fra partiet for krænkende adfærd og samarbejdsvanskeligheder. Men søndag valgte 120 ud af omkring 150 medlemmer stemte for at lade Vindfeldt vende tilbage efter hans eksklusion i januar.

”Jeg vidste godt, at det ville gå min vej,” fortæller Henrik Vindfeldt til ’Radio4 Morgen’.

Vindfeldt deltog ikke selv på mødet søndag i Høje Taastrup, da hverken han eller pressen var velkommen, fordi landsledelsen betragter det som en personsag.

Partiet blev stiftet af Henrik Vindfeldt og Michael Monberg, som nu har trukket sig fra partiet, efter at Vindfeldt er blevet del af ledelsen igen.

”Det har været turbulent, og der har været uenighed om politikken,” forklarer Henrik Vindfeldt, men understreger, at Michael Monberg er velkommen tilbage i partiet, skulle han ønske det.

”Jeg elsker stadig den mand (Michael Monberg, red.), og han er altid velkommen i veganerpartiet,” siger Vindfeldt.

”Nu skal vi ud at tale politik,” siger han.

Læs også

21.03.23

Grønlandske politikere vil have arktisk ambassadør med grønlandske rødder

Danmarks arktiske ambassadør bør have grønlandske rødder. Sådan lyder det fra det grønlandske folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam, og fra Kuno Fencker, der er medlem af det grønlandske parlament – begge fra det socialdemokratiske parti Siumut. Men det møder kritik fra både SF og Dansk Folkeparti. “Det er svært at se det som et fremskridt, at man…

Læs mere
20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet