Eks-politiker forfulgt af sexisme-rygter

(ARKIV) Christian Friis Bach tiltræder som generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp, onsdag den 1. november 2017. Han overtager efter Andreas Kamm. Christian Friis Bach stopper som generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp. Forretningsudvalget ser behov for en anden profil, oplyser organisationen. Det skriver Ritzau, onsdag den 24. april 2019.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

12. oktober 2020

Den tidligere politiker, FN-topembedsmand og generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Christian Friis Bach er flere gange blevet mødt af rygter om, at han skulle være blevet fyret som følge af sager om sexisme. Det sker på trods af, at han aldrig selv har være en del af sådanne sager, og aldrig selv er blevet konfronteret med, at han skulle have krænket nogen seksuelt. Nu har han valgt at rense sig i et opslag på facebook.

Han blev opmærksom på rygterne, da han skulle medvirke i interview på TV2. Her gjorde redaktøren Christian Friis Bach opmærksom på, at det indslag om opgør med sexisme på arbejdspladsen, han skulle medvirke i, var droppet, fordi der cirkulerede rygter om, at hans fyring fra Dansk Flygtningehjælp skyldtes seksuelle krænkelser:

“Jeg vil bestemt ikke påstå, at jeg er fejlfri. Jeg prøver at behandle alle, jeg møder venligt og med respekt. Men både som leder og politiker deltager man i magtkampe og håndfaste diskussioner, og man er ikke altid enige med alle. Har jeg været for hård, såret eller fornærmet nogen undskylder jeg. Men ingen har fortjent falske beskyldninger om seksuelle krænkelser,” siger Christian Friis Bach og opfordrer eventuelle kvinder, der føler sig krænket af ham, til at skrive åbent til ham på Facebook. Der er indtil videre ikke kommet reaktionen af den type.

Christian Friis Bach blev også mødt af formodninger om sexisme for to år siden, og han er ikke overrasket over, at rygtet er opstået:

“Når en 53-årig mand bliver fyret, og den officielle begrundelse er, at ‘det er en personalesag’ – hvad tænker man så?”, spørger han retorisk.

Radio4 har kontaktet Dansk Flygtningehjælp, som bekræfter, at fyringen af Christian Friis Bach ikke havde baggrund i sexisme.

Hør interview med Christian Friis Bach her

 

Afspiller nu

NYHEDERNE PÅ RADIO4

20:00
20:05