Nyhedsartikel

Ellemann om egen arrogance: Det er noget lort

Redaktionen
redaktionen@radio4.dk

Jakob Ellemann-Jensen har en udfordring med sin fremtoning, der mod hans ønske kan virke arrogant og selvhøjtidelig. I et interview med Radio4 afviser Venstres formand dog at ændre adfærd i jagten på statsministerposten, som han mener at være særligt kvalificeret til.

Når Jakob Ellemann-Jensen beskriver sig selv, fortæller han, at han ser langt mere alvorlig og bekymret ud, end han i virkeligheden er. En af årsagerne, mener han, selv skyldes den militære baggrund, men også at han trods lang erfaring stadig stivner, når han står foran et tv-kamera.

– Jeg har den udfordring med min fremtoning, at jeg har min dybe panderynke, og jeg ser ud som om, jeg har et kosteskaft stukket op bagi. Det er en udfordring, siger Venstres formand og statsministerkandidat Jakob Ellemann-Jensen til Radio4.

I programmet ’Det sidste måltid’ erkender venstreformanden, at han er meget bevidst om, at vælgere og politiske kolleger kan opfatte ham som arrogant. Samtidig ærgrer han sig over, at hans fysiske optræden kan blive afgørende for, om han bliver landets næste statsminister.

– Jeg ved godt, at det hænger på mig. Det er noget lort. Det er jo ikke så godt, fordi det er enormt svært at gøre noget ved. Man kan godt sætte en masse dygtige mennesker til at klæde mig anderledes, eller sætte mit hår anderledes eller få mig til at smile anderledes. Og det kan jeg sige, det kommer ikke til at ske.

Hør Det sidste måltid med Jakob Ellemann-Jensen her:

Venstreformanden er tidligere i sin karriere blevet kritiseret for sin manglende folkelighed, og at han som venstrepolitiker har haft svært ved at tiltrække vælgere udenfor de store byer. Flere gange er hans påklædning og stil blevet billedet på splittelsen mellem land og by i partiet.

– Jeg har altid hvid skjorte på. That’s who I am. At min fremtoning og påklædning skal dømme mig, det synes jeg er forkert. Jeg bor ude i en skov. Jeg har gummistøvler på fem gange om ugen. Så det der billede af, at uha… det er sådan en fin lille mandsling, der render rundt i kjole og hvidt og går i laksko hver dag. Det er et billede, som jeg synes er forkert og derfor træls.

Når det kommer til vurderingen af egne politiske evner, er Venstreformanden dog overbevist om, at han er særligt kvalificeret til opgaven.

– Den, der har evnen, har også pligten. Det må man jo helst ikke sige i Danmark, for dermed indikerer du, at du har nogle evner, som andre ikke nødvendigvis har, men det tror jeg også, at jeg har. Det ville være hamrende utroværdigt at række ud efter statsministerposten, hvis ikke at jeg tænkte, at jeg ville være den absolut bedste til det. Og det er jeg overbevist om.

Jakob Ellemann-Jensen er bevidst om, at hans blankpudsede sko og old school ydre kan have en afskrækkende effekt på vælgere til et kommende valg. Han mener dog ikke, at det bør have indflydelse på hans chance for at blive statsminister.

– Jeg synes, at det er vigtigere at være ægte, end det er at være folkelig. Hvis jeg prøver at bilde folk ind, at jeg er noget, som jeg ikke er, så bliver det falsk. Så hvis nogen siger om mig, at jeg ikke er folkelig nok, så siger jeg: Det er jeg sgu da ked af, så stem dog på en anden!

Foto: Agnete Schlichtkrull

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet