Nyhedsartikel

Ellemann om egen arrogance: Det er noget lort

Redaktionen
redaktionen@radio4.dk

Jakob Ellemann-Jensen har en udfordring med sin fremtoning, der mod hans ønske kan virke arrogant og selvhøjtidelig. I et interview med Radio4 afviser Venstres formand dog at ændre adfærd i jagten på statsministerposten, som han mener at være særligt kvalificeret til.

Når Jakob Ellemann-Jensen beskriver sig selv, fortæller han, at han ser langt mere alvorlig og bekymret ud, end han i virkeligheden er. En af årsagerne, mener han, selv skyldes den militære baggrund, men også at han trods lang erfaring stadig stivner, når han står foran et tv-kamera.

– Jeg har den udfordring med min fremtoning, at jeg har min dybe panderynke, og jeg ser ud som om, jeg har et kosteskaft stukket op bagi. Det er en udfordring, siger Venstres formand og statsministerkandidat Jakob Ellemann-Jensen til Radio4.

I programmet ’Det sidste måltid’ erkender venstreformanden, at han er meget bevidst om, at vælgere og politiske kolleger kan opfatte ham som arrogant. Samtidig ærgrer han sig over, at hans fysiske optræden kan blive afgørende for, om han bliver landets næste statsminister.

– Jeg ved godt, at det hænger på mig. Det er noget lort. Det er jo ikke så godt, fordi det er enormt svært at gøre noget ved. Man kan godt sætte en masse dygtige mennesker til at klæde mig anderledes, eller sætte mit hår anderledes eller få mig til at smile anderledes. Og det kan jeg sige, det kommer ikke til at ske.

Hør Det sidste måltid med Jakob Ellemann-Jensen her:

Venstreformanden er tidligere i sin karriere blevet kritiseret for sin manglende folkelighed, og at han som venstrepolitiker har haft svært ved at tiltrække vælgere udenfor de store byer. Flere gange er hans påklædning og stil blevet billedet på splittelsen mellem land og by i partiet.

– Jeg har altid hvid skjorte på. That’s who I am. At min fremtoning og påklædning skal dømme mig, det synes jeg er forkert. Jeg bor ude i en skov. Jeg har gummistøvler på fem gange om ugen. Så det der billede af, at uha… det er sådan en fin lille mandsling, der render rundt i kjole og hvidt og går i laksko hver dag. Det er et billede, som jeg synes er forkert og derfor træls.

Når det kommer til vurderingen af egne politiske evner, er Venstreformanden dog overbevist om, at han er særligt kvalificeret til opgaven.

– Den, der har evnen, har også pligten. Det må man jo helst ikke sige i Danmark, for dermed indikerer du, at du har nogle evner, som andre ikke nødvendigvis har, men det tror jeg også, at jeg har. Det ville være hamrende utroværdigt at række ud efter statsministerposten, hvis ikke at jeg tænkte, at jeg ville være den absolut bedste til det. Og det er jeg overbevist om.

Jakob Ellemann-Jensen er bevidst om, at hans blankpudsede sko og old school ydre kan have en afskrækkende effekt på vælgere til et kommende valg. Han mener dog ikke, at det bør have indflydelse på hans chance for at blive statsminister.

– Jeg synes, at det er vigtigere at være ægte, end det er at være folkelig. Hvis jeg prøver at bilde folk ind, at jeg er noget, som jeg ikke er, så bliver det falsk. Så hvis nogen siger om mig, at jeg ikke er folkelig nok, så siger jeg: Det er jeg sgu da ked af, så stem dog på en anden!

Foto: Agnete Schlichtkrull

Læs også

20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere
19.03.23

Schweizisk storbank køber Credit Suisse for 23 milliarder

Den schweiziske storbank UBS opkøber sin rival Credit Suisse. Det oplyser landets centralbank. Prisen er tre milliarder franc, meddeler de to banker. Det svarer til knap 23 milliarder kroner. UBS’ oprindelige bud lød på én milliard franc. Forhandlinger om opkøbet har stået på i weekenden med det mål at have en aftale på plads, inden…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet