Nyhedsartikel

Elpriser skræmmer julelys-entusiaster

Gustav Pors Olesen
gup@hotmail.com

Med julen forude stiger elpriserne til niveauer, som vi ikke har set siden sommer.

Men det skal ikke ødelægge julestemningen – i hvert fald ikke for Brian Larsen fra Sjørup ved Viborg.

Han har plastret hus og have til i julelys, ganske som han plejer.

”Jeg kan ikke forstå, der skal være polemik omkring det her. Det her er min hobby, ligesom folk køber fodboldstøvler eller golfkøller. Nu har vi været 2-3 mand i 14 dage om at sætte det op, og det er fordi, vi kan lide det.”

Brian Larsen estimerer, at hans elregning vil stige med 3-4000 kroner, på grund af de julelys han hænger op.

Du kan høre hele interviewet med Brian Larsen her:

Men hvor Brian Larsen har bevaret julestemningen, så er den forsvundet hos en anden julelys-entusiast.

Jens Agerbo, bor på Fredsallé, der er en stikvej til Fredensgade i Hinnerup, som er kendt for, at husene bliver pyntet meget op med julelys.

Men det bliver der ikke noget af i år. På grund af energikrisen har husejerne i fællesskab besluttet at droppe lysene.

”Vi ser jo frem til hvert eneste år, men i år må vi rette ind efter verden. Når jeg kigger ud ad mit vindue, er der bare tomt og koldt. Der er ingenting som skinner. Der sker ingenting så folk kan lige så godt spare turen hertil.”

Du kan høre hele interviewet med Jens Agerbo her:

Selvom beboerne på Fredsallé i Hinnerup skulle skifte mening, så er der ikke udsigt til, at de kan spare penge ved at vente.

Ifølge Pernille Hagedorn-Rasmussen, ekspert i energi og klima i fagforeningen IDA, vil energipriserne være høje igennem hele december måned.

”Det er naturligt i forhold til årstiden. Når folk varmer deres huse, så stiger efterspørgslen på strøm, og så længe det er koldt, så kommer prisen ikke til at falde lige foreløbigt.”

Du kan høre hele interviewet med Pernille Hagedorn-Rasmussen her:

Fra mandag til tirsdag fordoblede prisen på strøm sig fra cirka to til fire kroner per kilowatt time.

Det viser Andel Energis elprisoversigt.

Foto: Privatfoto

Læs også

04.02.23

22 har anmeldt PFAS-relateret sygdom som arbejdsskade

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring forventer flere anmeldelser, efterhånden som der forskes i stofferne. PFAS mistænkes blandt andet for at være hormonforstyrrende og føre til kræftsygdomme, men der er ikke megen håndgribelig viden om konsekvenserne af at have været udsat for PFAS-stoffer. Derfor er det svært at få anerkendt en sygdom eller andre dårligdomme, der efter alt at…

Læs mere
03.02.23

Pia Olsen Dyhr er Mette Frederiksens rival og redningskrans

Mens vælgerne flygter fra S, går SF frem. Pia Olsen Dyhr står ifølge målingerne nu i spidsen for landets næststørste parti. Det udfordrer Mette Frederiksen, men det kan ironisk nok også blive hendes redning. Det er næppe en illustration, som vækker begejstring i Socialdemokratiet, men torsdag aften hyggede mange SF’ere sig gevaldigt med at studere…

Læs mere
03.02.23

Mindre skærm og mere praktisk: Folkeskolen skal ændres

De ældste elever i grundskolen skal have flere praktiske fag, sådan lyder det fra Regeringen. Indsatsen skal efter regeringens ønske få flere elever til at uddanne sig til eksempelvis murer, elektriker eller bager. Forslaget mødes med stor velvilje fra Gordon Ørskov Madsen, som er formand i Danmarks Lærerforening. Blandt andet fordi at folkeskolen i alt for mange…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet