Nyhedsartikel

Elpriser skræmmer julelys-entusiaster

Gustav Pors Olesen
gup@hotmail.com

Med julen forude stiger elpriserne til niveauer, som vi ikke har set siden sommer.

Men det skal ikke ødelægge julestemningen – i hvert fald ikke for Brian Larsen fra Sjørup ved Viborg.

Han har plastret hus og have til i julelys, ganske som han plejer.

”Jeg kan ikke forstå, der skal være polemik omkring det her. Det her er min hobby, ligesom folk køber fodboldstøvler eller golfkøller. Nu har vi været 2-3 mand i 14 dage om at sætte det op, og det er fordi, vi kan lide det.”

Brian Larsen estimerer, at hans elregning vil stige med 3-4000 kroner, på grund af de julelys han hænger op.

Du kan høre hele interviewet med Brian Larsen her:

Men hvor Brian Larsen har bevaret julestemningen, så er den forsvundet hos en anden julelys-entusiast.

Jens Agerbo, bor på Fredsallé, der er en stikvej til Fredensgade i Hinnerup, som er kendt for, at husene bliver pyntet meget op med julelys.

Men det bliver der ikke noget af i år. På grund af energikrisen har husejerne i fællesskab besluttet at droppe lysene.

”Vi ser jo frem til hvert eneste år, men i år må vi rette ind efter verden. Når jeg kigger ud ad mit vindue, er der bare tomt og koldt. Der er ingenting som skinner. Der sker ingenting så folk kan lige så godt spare turen hertil.”

Du kan høre hele interviewet med Jens Agerbo her:

Selvom beboerne på Fredsallé i Hinnerup skulle skifte mening, så er der ikke udsigt til, at de kan spare penge ved at vente.

Ifølge Pernille Hagedorn-Rasmussen, ekspert i energi og klima i fagforeningen IDA, vil energipriserne være høje igennem hele december måned.

”Det er naturligt i forhold til årstiden. Når folk varmer deres huse, så stiger efterspørgslen på strøm, og så længe det er koldt, så kommer prisen ikke til at falde lige foreløbigt.”

Du kan høre hele interviewet med Pernille Hagedorn-Rasmussen her:

Fra mandag til tirsdag fordoblede prisen på strøm sig fra cirka to til fire kroner per kilowatt time.

Det viser Andel Energis elprisoversigt.

Foto: Privatfoto

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet