Nyhedsartikel

Elpriser skræmmer julelys-entusiaster

Gustav Pors Olesen
gup@hotmail.com

Med julen forude stiger elpriserne til niveauer, som vi ikke har set siden sommer.

Men det skal ikke ødelægge julestemningen – i hvert fald ikke for Brian Larsen fra Sjørup ved Viborg.

Han har plastret hus og have til i julelys, ganske som han plejer.

”Jeg kan ikke forstå, der skal være polemik omkring det her. Det her er min hobby, ligesom folk køber fodboldstøvler eller golfkøller. Nu har vi været 2-3 mand i 14 dage om at sætte det op, og det er fordi, vi kan lide det.”

Brian Larsen estimerer, at hans elregning vil stige med 3-4000 kroner, på grund af de julelys han hænger op.

Du kan høre hele interviewet med Brian Larsen her:

Men hvor Brian Larsen har bevaret julestemningen, så er den forsvundet hos en anden julelys-entusiast.

Jens Agerbo, bor på Fredsallé, der er en stikvej til Fredensgade i Hinnerup, som er kendt for, at husene bliver pyntet meget op med julelys.

Men det bliver der ikke noget af i år. På grund af energikrisen har husejerne i fællesskab besluttet at droppe lysene.

”Vi ser jo frem til hvert eneste år, men i år må vi rette ind efter verden. Når jeg kigger ud ad mit vindue, er der bare tomt og koldt. Der er ingenting som skinner. Der sker ingenting så folk kan lige så godt spare turen hertil.”

Du kan høre hele interviewet med Jens Agerbo her:

Selvom beboerne på Fredsallé i Hinnerup skulle skifte mening, så er der ikke udsigt til, at de kan spare penge ved at vente.

Ifølge Pernille Hagedorn-Rasmussen, ekspert i energi og klima i fagforeningen IDA, vil energipriserne være høje igennem hele december måned.

”Det er naturligt i forhold til årstiden. Når folk varmer deres huse, så stiger efterspørgslen på strøm, og så længe det er koldt, så kommer prisen ikke til at falde lige foreløbigt.”

Du kan høre hele interviewet med Pernille Hagedorn-Rasmussen her:

Fra mandag til tirsdag fordoblede prisen på strøm sig fra cirka to til fire kroner per kilowatt time.

Det viser Andel Energis elprisoversigt.

Foto: Privatfoto

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet