Nyhedsartikel

Espersen langer ud efter partitop efter kritik af Thulesens afbud

Der er uenigheder i Dansk Folkeparti, efter at den tidligere formand Kristian Thulesen Dahl meldte fra til valgfesten onsdag aften.

Tidligere næstformand i DF Søren Espersen langer nemlig ud efter partiets formand Morten Messerschmidt og partistifter Pia Kjærsgaard.

Det sker, efter de begge kaldte det mærkeligt, at Kristian Thulesen Dahl udeblev fra partiets valgfest i forbindelse med folkeafstemningen om det danske EU-forsvarsforbehold.

Og det er ikke i orden, mener Søren Espersen.

”Man må selv om, om man kommer til en fest eller julefest eller hvad det nu er, man melder afbud til. Det bestemmer man altså selv. I Dansk Folkeparti har vi kun mødepligt til gruppemøderne,” siger Søren Espersen til Radio4.

Hør hele interviewet med Søren Espersen i Radio4 Morgen her:

DF’s pressechef, Erik Bjørn Møller, har til Ekstra Bladet oplyst, at Thulesen Dahl oprindeligt var tilmeldt partiets fest, men at han onsdag meldte fra.

Og spørger man Søren Espersen, er der intet drama i Thulesens afbud.

”Det er bimlende ligegyldigt, om han (Kristian Thulesen Dahl, red.) er på Christiansborg eller ej, medmindre der er truffet aftaler med pressefolk,” siger Espersen til Radio4 og fortsætter:

”Der er ikke drama i det set fra mit synspunkt. Først nu hvor Messerschmidt og Kjærsgaard er fremme, går der drama i det.”

Radio4 har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Kristian Thulesen Dahl.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Læs også

08.12.22

Dansk medlem af Forbundsdagen: Vi skal overvåge AFD

Mindst 25 personer er anholdt under en politiaktion i Tyskland tidligt onsdag. De anholdte er højreekstremister og mistænkt for at tilhøre en terrorgruppe, der har som mål at vælte den eksisterende stat i Tyskland og erstatte den med deres egen oplyser den føderale anklagemyndighed i Berlin. Blandt de mistænkte er personer fra den såkaldte Reichsbürger-bevægelse,…

Læs mere
08.12.22

Sårbar Mette F:  Har mistet nær allieret

Med SF ude af regeringsforhandlingerne har Mette Frederiksen mistet en nær allieret i skikkelse af Pia Olsen Dyhr, som ikke ville i regering for enhver pris. Det gør Frederiksen mere udsat for kritik fra venstrefløjen – og fra sine egne. Det var blevet for blåt. Så simpel lød forklaringen fra SF-formand, Pia Olsen Dyhr, da…

Læs mere
07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet