Nyhedsartikel

Espersen langer ud efter partitop efter kritik af Thulesens afbud

Der er uenigheder i Dansk Folkeparti, efter at den tidligere formand Kristian Thulesen Dahl meldte fra til valgfesten onsdag aften.

Tidligere næstformand i DF Søren Espersen langer nemlig ud efter partiets formand Morten Messerschmidt og partistifter Pia Kjærsgaard.

Det sker, efter de begge kaldte det mærkeligt, at Kristian Thulesen Dahl udeblev fra partiets valgfest i forbindelse med folkeafstemningen om det danske EU-forsvarsforbehold.

Og det er ikke i orden, mener Søren Espersen.

”Man må selv om, om man kommer til en fest eller julefest eller hvad det nu er, man melder afbud til. Det bestemmer man altså selv. I Dansk Folkeparti har vi kun mødepligt til gruppemøderne,” siger Søren Espersen til Radio4.

Hør hele interviewet med Søren Espersen i Radio4 Morgen her:

DF’s pressechef, Erik Bjørn Møller, har til Ekstra Bladet oplyst, at Thulesen Dahl oprindeligt var tilmeldt partiets fest, men at han onsdag meldte fra.

Og spørger man Søren Espersen, er der intet drama i Thulesens afbud.

”Det er bimlende ligegyldigt, om han (Kristian Thulesen Dahl, red.) er på Christiansborg eller ej, medmindre der er truffet aftaler med pressefolk,” siger Espersen til Radio4 og fortsætter:

”Der er ikke drama i det set fra mit synspunkt. Først nu hvor Messerschmidt og Kjærsgaard er fremme, går der drama i det.”

Radio4 har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Kristian Thulesen Dahl.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet