Nyhedsartikel

Espersen langer ud efter partitop efter kritik af Thulesens afbud

Der er uenigheder i Dansk Folkeparti, efter at den tidligere formand Kristian Thulesen Dahl meldte fra til valgfesten onsdag aften.

Tidligere næstformand i DF Søren Espersen langer nemlig ud efter partiets formand Morten Messerschmidt og partistifter Pia Kjærsgaard.

Det sker, efter de begge kaldte det mærkeligt, at Kristian Thulesen Dahl udeblev fra partiets valgfest i forbindelse med folkeafstemningen om det danske EU-forsvarsforbehold.

Og det er ikke i orden, mener Søren Espersen.

”Man må selv om, om man kommer til en fest eller julefest eller hvad det nu er, man melder afbud til. Det bestemmer man altså selv. I Dansk Folkeparti har vi kun mødepligt til gruppemøderne,” siger Søren Espersen til Radio4.

Hør hele interviewet med Søren Espersen i Radio4 Morgen her:

DF’s pressechef, Erik Bjørn Møller, har til Ekstra Bladet oplyst, at Thulesen Dahl oprindeligt var tilmeldt partiets fest, men at han onsdag meldte fra.

Og spørger man Søren Espersen, er der intet drama i Thulesens afbud.

”Det er bimlende ligegyldigt, om han (Kristian Thulesen Dahl, red.) er på Christiansborg eller ej, medmindre der er truffet aftaler med pressefolk,” siger Espersen til Radio4 og fortsætter:

”Der er ikke drama i det set fra mit synspunkt. Først nu hvor Messerschmidt og Kjærsgaard er fremme, går der drama i det.”

Radio4 har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Kristian Thulesen Dahl.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Læs også

30.03.23

Offentlig hjælp til abortturisme: “Dybt problematisk, at man rådgiver på den måde”

Ansatte i det danske sundhedsvæsen har i flere tilfælde videregivet oplysninger om abortmuligheder i andre lande til kvinder, der har fået afvist at få en abort i Danmark. Dybt problematisk, lyder kritikken.  Det er “fuldstændig uacceptabelt,” at ansatte i det danske sundhedsvæsen i flere tilfælde har været villige til at vejlede kvinder om, hvordan de…

Læs mere
30.03.23

Murermester ser intet behov for at fjerne nøgenkalender – Organisation opfordrer til påbud

Hvis en virksomhed har nøgne kvinder i form af kalendere eller plakater hængende, så skal det give et påbud, når Arbejdstilsynet kommer forbi. Sådan lyder opfordringen fra organisationen Byggeriets Samfundsansvar, der én gang for alle vil gøre op med den slags billeder i skurvogne og på byggeriets arbejdspladser. Men den opfordring giver murermester Henrik Alfred Lund fra…

Læs mere
30.03.23

Sundhedsansatte vejleder danske kvinder i at omgå abortloven

Ansatte i det danske sundhedsvæsen har i flere tilfælde været villige til at vejlede kvinder om, hvordan de skaffer sig adgang til aborter, som kvinderne ikke kan få efter dansk lovgivning.  Opdateret kl. 11.20 med svar fra Region Midtjylland. I flere tilfælde har ansatte i det danske sundhedsvæsen stået klar til at vejlede kvinder om,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet