Nyhedsartikel

Eventbranchen oplever stor stigning i efterspørgsler på fester: “Vi vil gerne ud og kramme”

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

Danskerne planlægger festlige begivenheder i stor stil, nu hvor stort set alle restriktioner er ophævet og corona ikke længere anses som en samfundskritisk sygdom.

Det oplever bl.a. virksomheden Eventbutler, der er Danmarks største platform for formidling af møder, fester og events, som mandag i denne uge havde det højeste besøgstal nogensinde.

Virksomheden har oplevet en stigning på op til 40 % i trafik og antallet af henvendelser, når man sammenligner tal fra sidste uge, hvor Mette Frederiksen nævnte, at restriktionerne skal ophæves, med ugen før.

“Efter pressemødet har optimismen bredt sig hos danskerne, og det nyder vi rigtig godt af inde hos os. Vi er en platform, som formidler rigtig mange forespørgsler på bl.a. selskaber, fester og møder og der har bl.a. virksomheder og private fået mod på at booke de her arrangementer igen efter restriktionerne er faldet bort”, siger Jesper Friis Bruun, der er medstifter af Eventbutler, som har over 600 samarbejdspartnere.

De oplever bookinger af forskellig karakter:

“Det drejer sig om store bryllupper, det er konferencer for store virksomheder, det er sommerfester og flere store virksomheder begynder allerede at booke julefrokosten til næste år”, siger han til Radio4 Morgen.

Eventbutler er ikke de eneste, der mærker danskernes lyst til at arrangere fester og events. Det samme gør Comwell Hotels, der er en hotelkæde, som blandt andet tilbyder konferencer og private selskaber.

“Vi oplever en meget meget stor stigning i efterspørgsel på lokaler og muligheder for at arrangere de her fester, ikke mindst på bryllupper”, siger Simon Verheij, der kommunikationsansvarlig i Comwell Hotels.

Hør interviewet med Jesper Friis Bruun, der er medstifter af Eventbutler, som har over 600 samarbejdspartner: 

Solgt for 1 mio. den seneste uge

I Fuglsøcentret ved Knebel på Djursland er kalenderen også i gang med at blive fyldt op med arrangementer.

“Vi har et enormt run på vores telefoner og vores bookingportaler lige i øjeblikket. Jeg tror, vi får et fantastisk år. Danskerne vil gerne ud og opleve, vi savner den her livsglæde. Vi vil gerne ud og kramme. Det bliver virkelig godt i år”, siger Peter Brinks, der er direktør i Fuglsøcentret.

“Vi har næsten fordoblet vores bookingmasse. Vi plejer at sælge for 250-300.000 kroner om ugen i konferencer og sådan noget og i sidste uge alene har vi solgt for 1 mio. kroner, så der er virkelig knald på”, siger han til Radio4 Morgen.

Det er altså en glad direktør, der ser frem til endelig at kunne samle folk igen:

“Vi er sat i verden for at bringe mennesker sammen, og det har vi så en mulighed for nu og det er jo bare fantastisk. Det er som at være en gammel cirkusdirektør, der kommer ind i teltet og lugter savsmuld”, siger han.

Men selvom bookingerne vælter ind og lørdagens koncert med Tørfisk byder på 700 gæster, så er de stadig meget opmærksomme på at skabe en tryg oplevelse for de mange gæster:

“Vi er underlagt en masse lovgivning, som gør at vi passer på hinanden herude. Vi har levnedsmiddelkontrol osv.  og mange af os ansatte vasker hænder 16 gange om dagen. Vi har spritautomater og vi har stadig afstandsmærker, men vi slipper dog for mundbindene og coronapas, og det gør da hverdagen lidt lettere, når man kan se hinandens smil”, siger han.

Hør interviewet med Peter Brinks, der er direktør i Fuglsøcentret, her: 

Skyndte sig at booke bryllup

Helene Schjøth Meier er én af dem, der har skyndt sig at booke lokalerne til sit kommende bryllup, nu hvor samfundet er åbnet. Der gik kun to dage fra forlovelsen til de tog kontakt til Sonnerupgaard Gods, der ligger midt på Sjælland.

“Jeg tror egentlig, at det handlede meget om, at der der et stort efterslæb efter corona, så mange af de steder vi sad og kiggede på, var stort set bookede i 2022. Og når man drømmer om, at et bryllup ikke skal ligge to år ud i fremtiden, så tænkte vi, at vi må nok hellere handle lidt hurtigt, hvis vi skal nå at få en dato i år” siger hun til Radio4 Morgen.

Derfor har de allerede nu sat kryds d. 18. november, hvor brylluppet skal holdes – formentlig på Sonnerupgaard Gods:

“Vi har lavet en forhåndsreservation, som betyder, at vi lige har et par dage til at mærke efter nede i maven, om det er der, det skal være, men som det ser ud lige nu, så regner vi med, at vi beholder den dato, vi har sat”, siger hun.

Og hun er meget glad for, at det – som det ser ud nu – kan blive et bryllup, der ikke er tynget af restriktioner:

“Det betyder så meget for os, at vi kan invitere vores familie og nærmeste venner, hvor vi kan kramme og der er kærlighed i luften, og vi bare kan gøre hvad vi har lyst til i stedet for, at vi skal rende og tænke i, hvem skal vi sortere fra, fordi der er forsamlingsloft eller skal vi slutte på et bestemt tidspunkt. Det betyder helt vildt meget”, siger hun.

Hør interviewet med Helene Schjøth Meier her:

Læs også

08.12.22

Dansk medlem af Forbundsdagen: Vi skal overvåge AFD

Mindst 25 personer er anholdt under en politiaktion i Tyskland tidligt onsdag. De anholdte er højreekstremister og mistænkt for at tilhøre en terrorgruppe, der har som mål at vælte den eksisterende stat i Tyskland og erstatte den med deres egen oplyser den føderale anklagemyndighed i Berlin. Blandt de mistænkte er personer fra den såkaldte Reichsbürger-bevægelse,…

Læs mere
08.12.22

Sårbar Mette F:  Har mistet nær allieret

Med SF ude af regeringsforhandlingerne har Mette Frederiksen mistet en nær allieret i skikkelse af Pia Olsen Dyhr, som ikke ville i regering for enhver pris. Det gør Frederiksen mere udsat for kritik fra venstrefløjen – og fra sine egne. Det var blevet for blåt. Så simpel lød forklaringen fra SF-formand, Pia Olsen Dyhr, da…

Læs mere
07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet