Nyhedsartikel

Facebookgruppe med 16.000 medlemmer registrerer civile politibiler

Magnus Bang & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

En Facebookgruppe ved navn “Civile Politi Vogne” har siden april fået over 16.000 medlemmer. I gruppen deler medlemmer billeder af politiets civile køretøjer.

Otto Trebbien på 18 år er én af de mange tusind medlemmer. Han har stået for at lave en løbende oversigt over civile politibiler- og motorcykler, hvor både biltype, farve og nummerplade fremgår.

“Nogle bruger den til at holde øje med bilerne. Hvis man så kører lidt friskt til, så holder de øje med pladerne, og så kører de stille og roligt. Jeg bruger den rigtig meget af interesse til at se, hvilke biler politiet bruger,” siger Otto Trebbien, der til daglig arbejder som mekaniker.

Hør hele interviewet med Otto Trebbien om, hvorfor han registrerer civile politibiler og deler det med mange tusinde mennesker, her:

I gruppens beskrivelse står der blandt andet følgende:

“Denne gruppe har til formål at afdække politiets cover, i de forskellige civile vogne, mc’er og fotovogne!

Reglerne er simple:

1. Du er herinde med det formål at afdække eller lære de forskellige civile at kende.

2. Du har en god og ordentlig tone – hva du synes om politiet blander vi os ikke i – men er du “politi lover“, burde du melde dig ud.”

18-årige Otto Trebbien medgiver da også, at han er med til at hjælpe mennesker, der bryder færdselsloven. Men han mener også, at der er to sider til sagen.

“Ja, jeg er jo med til, at få dem til at køre pænt, selvom de nok bagefter ikke kører pænt. På den anden side kan det jo så være, at man kører pænt, når de ved, at de er i området,” siger han.

Læs også

08.12.22

Dansk medlem af Forbundsdagen: Vi skal overvåge AFD

Mindst 25 personer er anholdt under en politiaktion i Tyskland tidligt onsdag. De anholdte er højreekstremister og mistænkt for at tilhøre en terrorgruppe, der har som mål at vælte den eksisterende stat i Tyskland og erstatte den med deres egen oplyser den føderale anklagemyndighed i Berlin. Blandt de mistænkte er personer fra den såkaldte Reichsbürger-bevægelse,…

Læs mere
08.12.22

Sårbar Mette F:  Har mistet nær allieret

Med SF ude af regeringsforhandlingerne har Mette Frederiksen mistet en nær allieret i skikkelse af Pia Olsen Dyhr, som ikke ville i regering for enhver pris. Det gør Frederiksen mere udsat for kritik fra venstrefløjen – og fra sine egne. Det var blevet for blåt. Så simpel lød forklaringen fra SF-formand, Pia Olsen Dyhr, da…

Læs mere
07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet