Nyhedsartikel

Facebookgruppe med 16.000 medlemmer registrerer civile politibiler

Magnus Bang & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

En Facebookgruppe ved navn “Civile Politi Vogne” har siden april fået over 16.000 medlemmer. I gruppen deler medlemmer billeder af politiets civile køretøjer.

Otto Trebbien på 18 år er én af de mange tusind medlemmer. Han har stået for at lave en løbende oversigt over civile politibiler- og motorcykler, hvor både biltype, farve og nummerplade fremgår.

“Nogle bruger den til at holde øje med bilerne. Hvis man så kører lidt friskt til, så holder de øje med pladerne, og så kører de stille og roligt. Jeg bruger den rigtig meget af interesse til at se, hvilke biler politiet bruger,” siger Otto Trebbien, der til daglig arbejder som mekaniker.

Hør hele interviewet med Otto Trebbien om, hvorfor han registrerer civile politibiler og deler det med mange tusinde mennesker, her:

I gruppens beskrivelse står der blandt andet følgende:

“Denne gruppe har til formål at afdække politiets cover, i de forskellige civile vogne, mc’er og fotovogne!

Reglerne er simple:

1. Du er herinde med det formål at afdække eller lære de forskellige civile at kende.

2. Du har en god og ordentlig tone – hva du synes om politiet blander vi os ikke i – men er du “politi lover“, burde du melde dig ud.”

18-årige Otto Trebbien medgiver da også, at han er med til at hjælpe mennesker, der bryder færdselsloven. Men han mener også, at der er to sider til sagen.

“Ja, jeg er jo med til, at få dem til at køre pænt, selvom de nok bagefter ikke kører pænt. På den anden side kan det jo så være, at man kører pænt, når de ved, at de er i området,” siger han.

Læs også

27.05.23

Lægeforeningen glæder sig over fokus på flere speciallæger

Det er positivt, at regeringen og Danske Regioner fredag blev enige om, at der skal uddannes flere speciallæger i de områder i Danmark, hvor der er rekrutteringsudfordringer. Sådan lyder det fra Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, dagen efter at en aftale om regionernes – og dermed en stor del af sundhedsvæsenets – økonomi blev indgået. –…

Læs mere
26.05.23

Hvem skal løfte den røde fane efter Mai Villadsen?

Enhedslisten holder årsmøde i weekenden, mens partiet står midt i et vadested. Med Mette Frederiksens SVM-regering forsvandt indflydelsen. Og samtidig skal liste Ø snart gennemføre et svært lederskifte. Da Pelle Dragsted torsdag gæstede Radio4’s politiske magasin ’Mandat’, glædede han sig over, at Enhedslistens frontkvinde, Mai Villadsen, venter barn og har kurs mod en kommende barselsorlov.…

Læs mere
26.05.23

Socialdemokratisk lokalformand forstår vælgerflugt

Socialdemokratiet bløder vælgere i en ny meningsmåling, som megafon har lavet for TV2. Regeringspartiet står kun til 19 procent af vælgerne, hvis der var valg i dag. Vælgertilslutningen har aldrig været lavere under den nuværende formand, statsminister Mette Frederiksen. Men den manglende tilslutning fra vælgerne kommer ikke bag på Vagn Juhl-Larsen, lokalformand for Socialdemokratiet i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet