Nyhedsartikel

Facebookgruppe med 16.000 medlemmer registrerer civile politibiler

Magnus Bang & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

En Facebookgruppe ved navn “Civile Politi Vogne” har siden april fået over 16.000 medlemmer. I gruppen deler medlemmer billeder af politiets civile køretøjer.

Otto Trebbien på 18 år er én af de mange tusind medlemmer. Han har stået for at lave en løbende oversigt over civile politibiler- og motorcykler, hvor både biltype, farve og nummerplade fremgår.

“Nogle bruger den til at holde øje med bilerne. Hvis man så kører lidt friskt til, så holder de øje med pladerne, og så kører de stille og roligt. Jeg bruger den rigtig meget af interesse til at se, hvilke biler politiet bruger,” siger Otto Trebbien, der til daglig arbejder som mekaniker.

Hør hele interviewet med Otto Trebbien om, hvorfor han registrerer civile politibiler og deler det med mange tusinde mennesker, her:

I gruppens beskrivelse står der blandt andet følgende:

“Denne gruppe har til formål at afdække politiets cover, i de forskellige civile vogne, mc’er og fotovogne!

Reglerne er simple:

1. Du er herinde med det formål at afdække eller lære de forskellige civile at kende.

2. Du har en god og ordentlig tone – hva du synes om politiet blander vi os ikke i – men er du “politi lover“, burde du melde dig ud.”

18-årige Otto Trebbien medgiver da også, at han er med til at hjælpe mennesker, der bryder færdselsloven. Men han mener også, at der er to sider til sagen.

“Ja, jeg er jo med til, at få dem til at køre pænt, selvom de nok bagefter ikke kører pænt. På den anden side kan det jo så være, at man kører pænt, når de ved, at de er i området,” siger han.

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet