Facebookgruppe med 16.000 medlemmer registrerer civile politibiler

Tre mand med bandetilknytning anholdt på Strødamsvej i forbindelse med skud affyret mod civil politibil i Mjølnerparken. En bil blev også indbragt til undersøgelser

Skrevet af

8. juni 2022

sks@radio4.dk

sks@radio4.dk

En Facebookgruppe ved navn “Civile Politi Vogne” har siden april fået over 16.000 medlemmer. I gruppen deler medlemmer billeder af politiets civile køretøjer.

Otto Trebbien på 18 år er én af de mange tusind medlemmer. Han har stået for at lave en løbende oversigt over civile politibiler- og motorcykler, hvor både biltype, farve og nummerplade fremgår.

“Nogle bruger den til at holde øje med bilerne. Hvis man så kører lidt friskt til, så holder de øje med pladerne, og så kører de stille og roligt. Jeg bruger den rigtig meget af interesse til at se, hvilke biler politiet bruger,” siger Otto Trebbien, der til daglig arbejder som mekaniker.

Hør hele interviewet med Otto Trebbien om, hvorfor han registrerer civile politibiler og deler det med mange tusinde mennesker, her:

I gruppens beskrivelse står der blandt andet følgende:

“Denne gruppe har til formål at afdække politiets cover, i de forskellige civile vogne, mc’er og fotovogne!

Reglerne er simple:

1. Du er herinde med det formål at afdække eller lære de forskellige civile at kende.

2. Du har en god og ordentlig tone – hva du synes om politiet blander vi os ikke i – men er du “politi lover“, burde du melde dig ud.”

18-årige Otto Trebbien medgiver da også, at han er med til at hjælpe mennesker, der bryder færdselsloven. Men han mener også, at der er to sider til sagen.

“Ja, jeg er jo med til, at få dem til at køre pænt, selvom de nok bagefter ikke kører pænt. På den anden side kan det jo så være, at man kører pænt, når de ved, at de er i området,” siger han.

Afspiller nu

KRANIEBRUD

19:05
20:00