Nyhedsartikel

Facebookgruppe med 16.000 medlemmer registrerer civile politibiler

Magnus Bang & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

En Facebookgruppe ved navn “Civile Politi Vogne” har siden april fået over 16.000 medlemmer. I gruppen deler medlemmer billeder af politiets civile køretøjer.

Otto Trebbien på 18 år er én af de mange tusind medlemmer. Han har stået for at lave en løbende oversigt over civile politibiler- og motorcykler, hvor både biltype, farve og nummerplade fremgår.

“Nogle bruger den til at holde øje med bilerne. Hvis man så kører lidt friskt til, så holder de øje med pladerne, og så kører de stille og roligt. Jeg bruger den rigtig meget af interesse til at se, hvilke biler politiet bruger,” siger Otto Trebbien, der til daglig arbejder som mekaniker.

Hør hele interviewet med Otto Trebbien om, hvorfor han registrerer civile politibiler og deler det med mange tusinde mennesker, her:

I gruppens beskrivelse står der blandt andet følgende:

“Denne gruppe har til formål at afdække politiets cover, i de forskellige civile vogne, mc’er og fotovogne!

Reglerne er simple:

1. Du er herinde med det formål at afdække eller lære de forskellige civile at kende.

2. Du har en god og ordentlig tone – hva du synes om politiet blander vi os ikke i – men er du “politi lover“, burde du melde dig ud.”

18-årige Otto Trebbien medgiver da også, at han er med til at hjælpe mennesker, der bryder færdselsloven. Men han mener også, at der er to sider til sagen.

“Ja, jeg er jo med til, at få dem til at køre pænt, selvom de nok bagefter ikke kører pænt. På den anden side kan det jo så være, at man kører pænt, når de ved, at de er i området,” siger han.

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet