Nyhedsartikel

Familien bekræfter: Dansker er omkommet i Ukraine

Anne Sofie Feld/Ritzau
REDAKTIONEN@RADIO4.DK

En 25-årig mands familie bekræfter nu, at han er omkommet i Ukraine.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en mail til Radio4.

Ifølge ministeriet så har familien identificeret manden og betragter ham som død.

“Udenrigsministeriet har været i dialog med familien til den omtalte danske mand, der skulle være omkommet i Ukraine.

Familien har på baggrund af de foreliggende oplysninger identificeret den pågældende, som de dermed betragter som omkommet,” skriver ministeriet i mailen.

Du kan høre nyheden her: 

Meldinger om at mand var dræbt

Flere medier har de seneste dage bragt historier om, at en dansker skulle være omkommet i Ukraine.

I går oplyste den ukrainske ambassade i Danmark så til Jyllands-Posten, at den var blevet kontaktet af familien til en dansk mand, som var meldt dræbt i krigen i Ukraine.

Familien ønskede hjælp til at få fragtet hans lig til Danmark.

Ifølge avisen skulle manden være rejst til Ukraine, efter at han i marts menes at have registreret sig hos Ukraines ambassade i Danmark for at blive optaget i Ukraines hær som international frivillig.

Det er uklart, hvor og i hvilken sammenhæng manden har mistet sit liv.

Ifølge TV 2’s oplysninger så skete det dog i kamp mod russiske soldater i byen Mykolajiv i det sydlige Ukraine.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

 

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet