Nyhedsartikel

Familien bekræfter: Dansker er omkommet i Ukraine

Anne Sofie Feld/Ritzau
REDAKTIONEN@RADIO4.DK

En 25-årig mands familie bekræfter nu, at han er omkommet i Ukraine.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en mail til Radio4.

Ifølge ministeriet så har familien identificeret manden og betragter ham som død.

“Udenrigsministeriet har været i dialog med familien til den omtalte danske mand, der skulle være omkommet i Ukraine.

Familien har på baggrund af de foreliggende oplysninger identificeret den pågældende, som de dermed betragter som omkommet,” skriver ministeriet i mailen.

Du kan høre nyheden her: 

Meldinger om at mand var dræbt

Flere medier har de seneste dage bragt historier om, at en dansker skulle være omkommet i Ukraine.

I går oplyste den ukrainske ambassade i Danmark så til Jyllands-Posten, at den var blevet kontaktet af familien til en dansk mand, som var meldt dræbt i krigen i Ukraine.

Familien ønskede hjælp til at få fragtet hans lig til Danmark.

Ifølge avisen skulle manden være rejst til Ukraine, efter at han i marts menes at have registreret sig hos Ukraines ambassade i Danmark for at blive optaget i Ukraines hær som international frivillig.

Det er uklart, hvor og i hvilken sammenhæng manden har mistet sit liv.

Ifølge TV 2’s oplysninger så skete det dog i kamp mod russiske soldater i byen Mykolajiv i det sydlige Ukraine.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

 

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet