Nyhedsartikel

Familien bekræfter: Dansker er omkommet i Ukraine

Anne Sofie Feld/Ritzau
REDAKTIONEN@RADIO4.DK

En 25-årig mands familie bekræfter nu, at han er omkommet i Ukraine.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en mail til Radio4.

Ifølge ministeriet så har familien identificeret manden og betragter ham som død.

“Udenrigsministeriet har været i dialog med familien til den omtalte danske mand, der skulle være omkommet i Ukraine.

Familien har på baggrund af de foreliggende oplysninger identificeret den pågældende, som de dermed betragter som omkommet,” skriver ministeriet i mailen.

Du kan høre nyheden her: 

Meldinger om at mand var dræbt

Flere medier har de seneste dage bragt historier om, at en dansker skulle være omkommet i Ukraine.

I går oplyste den ukrainske ambassade i Danmark så til Jyllands-Posten, at den var blevet kontaktet af familien til en dansk mand, som var meldt dræbt i krigen i Ukraine.

Familien ønskede hjælp til at få fragtet hans lig til Danmark.

Ifølge avisen skulle manden være rejst til Ukraine, efter at han i marts menes at have registreret sig hos Ukraines ambassade i Danmark for at blive optaget i Ukraines hær som international frivillig.

Det er uklart, hvor og i hvilken sammenhæng manden har mistet sit liv.

Ifølge TV 2’s oplysninger så skete det dog i kamp mod russiske soldater i byen Mykolajiv i det sydlige Ukraine.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

 

Læs også

27.03.23

Ni ud af ti får nej til vaccine-erstatning

Langt de fleste, der søger erstatning for helbredsskader efter covid19-vaccine, får afslag. Hos Patienterstatningen har 109 ansøgere fået erstatning, mens 1080 er blevet afslået. Afslagene skyldes oftest, at de faglige eksperter hos Patienterstatning ikke ser tilstrækkeligt bevis for, at det givne helbredsproblem skyldes vaccinen. Theresa Dam Andersen er advokat og partner hos LRP Advokater i…

Læs mere
26.03.23

Slut med graffiti, øl og skrald på gaden i England

Det offentlige rum skal se pænere ud i England. Det skal for eksempel være slut med at kaste skrald, tyggegummi eller cigaretskodder på gaden, og der skal ikke drikkes øl, når man venter på bussen eller besøger et krigsmindesmærke. Landets konservative premierminister, Rishi Sunak, vil introducere nye love i et forsøg på at slå ned…

Læs mere
25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet