Nyhedsartikel

Flæskestegskrigen buldrer afsted: “Det er jeg trist over”

sks@radio4.dk

4,75 kr., 5,95 kr. og 4,95 kr. Det er priserne på et halvt kilo flæskesteg i de danske supermarkeder lige nu hos henholdsvis Netto, Føtex og Rema1000.

“Det er jeg lidt trist over. Det svarer til at en flæskesteg er billigere end en liter mælk, og det siger vel et eller andet om, at den kvalitet, som jeg mener, at vi bibringer fra en stald, hvor grisene har det godt, ikke prissættes som den burde,” siger Bo Kibsdal, der er svinebonde og bestyrelsesformand i Dansk Svineavl.

Hør hele interviewet med Bo Kibsdal, svinebonde og bestyrelsesformand i Dansk Svineavl, her:

De lave priser får kritik af blandt andre Dyrenes Beskyttelse, som mener, at supermarkederne prisdumper dårlig dyrevelfærd, og som frygter, at de lave priser får danskerne til at købe mere kød, end de plejer.

Svineavlerne taber dog ikke penge på supermarkedernes tilbud på svinekød. De får nemlig stadig den samme pris – ca. 8,40 kr.

Salling Group, der blandt andet ejer Netto og Føtex, fortæller, at priserne vil være tilbage til normal efter jul.

Men de meget lave priser, der lige nu findes, sender et ærgerligt budskab om varen, mener Bo Kibsdal.

“Jeg er ked af signalet, der ligger i, at det er et discountprodukt, jeg producerer. Det synes jeg absolut ikke, det er,” siger han.

De meget lave priser skal dog i virkeligheden ses som ren markedsføring, hvis man spørger Henning Otte Jensen, der er seniorrådgiver ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet.

“Jeg tror, det er en slags lokkemad for at få folk ind i butikkerne. Det er en investering for at få folk ind og tjene pengene på nogle andre varer – for det er en urimeligt lav pris, vi ser her,” siger han.

Hør hele interviewet med Henning Otte Jensen, seniorrådgiver ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet, her:

Læs også

16.05.22

11 ud af 12 ringer forgæves til Livslinien

Hvis man har selvmordstanker eller er selvmordstruet, kan man ringe til rådgivningstelefonen Livslinien, men langt de fleste, der ringer, bliver mødt med beskeden om, at alle linjer er optaget. Tal for 2021 viser, at Livslinien fik 161.331 henvendelser på telefonen, men kun 14.018 af de opkald blev besvaret. Det svarer til, at cirka 1 ud…

Læs mere
15.05.22

Finland og Sverige træffer snart beslutninger om medlemskab af Nato

Krigen i Ukraine har fået afgørende betydning for Finland og Sverige, der snart afgør, om de vil sige farvel til neutralitet og være en del af forsvarsalliancen Nato. Riksdagen i Finland skal i morgen vedtage den beslutning, som landets præsident Sauli Niinstö og statsminister Sanna Marin i dag har meldt ud. – Finland vil formelt…

Læs mere
14.05.22

Historisk partiskifte i Enhedslisten

Der var i dag kæmpestor debat på Enhedslistens årsmøde i Valby om en forandret EU-politik, der efter mange timers diskussioner endte med, at et stort flertal af medlemmerne stemte for, at partiet fremover skal forsøge at forandre EU indefra. Det er et opgør med den hidtidige politik og krav om en udmeldelse af EU her…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet