Nyhedsartikel

Flæskestegskrigen buldrer afsted: “Det er jeg trist over”

sks@radio4.dk

4,75 kr., 5,95 kr. og 4,95 kr. Det er priserne på et halvt kilo flæskesteg i de danske supermarkeder lige nu hos henholdsvis Netto, Føtex og Rema1000.

“Det er jeg lidt trist over. Det svarer til at en flæskesteg er billigere end en liter mælk, og det siger vel et eller andet om, at den kvalitet, som jeg mener, at vi bibringer fra en stald, hvor grisene har det godt, ikke prissættes som den burde,” siger Bo Kibsdal, der er svinebonde og bestyrelsesformand i Dansk Svineavl.

Hør hele interviewet med Bo Kibsdal, svinebonde og bestyrelsesformand i Dansk Svineavl, her:

De lave priser får kritik af blandt andre Dyrenes Beskyttelse, som mener, at supermarkederne prisdumper dårlig dyrevelfærd, og som frygter, at de lave priser får danskerne til at købe mere kød, end de plejer.

Svineavlerne taber dog ikke penge på supermarkedernes tilbud på svinekød. De får nemlig stadig den samme pris – ca. 8,40 kr.

Salling Group, der blandt andet ejer Netto og Føtex, fortæller, at priserne vil være tilbage til normal efter jul.

Men de meget lave priser, der lige nu findes, sender et ærgerligt budskab om varen, mener Bo Kibsdal.

“Jeg er ked af signalet, der ligger i, at det er et discountprodukt, jeg producerer. Det synes jeg absolut ikke, det er,” siger han.

De meget lave priser skal dog i virkeligheden ses som ren markedsføring, hvis man spørger Henning Otte Jensen, der er seniorrådgiver ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet.

“Jeg tror, det er en slags lokkemad for at få folk ind i butikkerne. Det er en investering for at få folk ind og tjene pengene på nogle andre varer – for det er en urimeligt lav pris, vi ser her,” siger han.

Hør hele interviewet med Henning Otte Jensen, seniorrådgiver ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet, her:

Læs også

23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere
22.09.23

Biskop har brugt over en kvart mio. kr. på klippekort til vandflyveren

Biskoppen i Aarhus og en af hans centrale medarbejdere har de seneste år brugt sammenlagt over en kvart mio. kr. på at flyve til møder i København med vandflyveren. Pengene værd, siger kontorchef. Et spørgsmål om moral, mener etikprofessor. Igennem flere år har biskoppen i Aarhus, Henrik Wigh-Poulsen, og hans kontorchef brugt kirkens penge på at…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet