Nyhedsartikel

Flæskestegskrigen buldrer afsted: “Det er jeg trist over”

sks@radio4.dk

4,75 kr., 5,95 kr. og 4,95 kr. Det er priserne på et halvt kilo flæskesteg i de danske supermarkeder lige nu hos henholdsvis Netto, Føtex og Rema1000.

“Det er jeg lidt trist over. Det svarer til at en flæskesteg er billigere end en liter mælk, og det siger vel et eller andet om, at den kvalitet, som jeg mener, at vi bibringer fra en stald, hvor grisene har det godt, ikke prissættes som den burde,” siger Bo Kibsdal, der er svinebonde og bestyrelsesformand i Dansk Svineavl.

Hør hele interviewet med Bo Kibsdal, svinebonde og bestyrelsesformand i Dansk Svineavl, her:

De lave priser får kritik af blandt andre Dyrenes Beskyttelse, som mener, at supermarkederne prisdumper dårlig dyrevelfærd, og som frygter, at de lave priser får danskerne til at købe mere kød, end de plejer.

Svineavlerne taber dog ikke penge på supermarkedernes tilbud på svinekød. De får nemlig stadig den samme pris – ca. 8,40 kr.

Salling Group, der blandt andet ejer Netto og Føtex, fortæller, at priserne vil være tilbage til normal efter jul.

Men de meget lave priser, der lige nu findes, sender et ærgerligt budskab om varen, mener Bo Kibsdal.

“Jeg er ked af signalet, der ligger i, at det er et discountprodukt, jeg producerer. Det synes jeg absolut ikke, det er,” siger han.

De meget lave priser skal dog i virkeligheden ses som ren markedsføring, hvis man spørger Henning Otte Jensen, der er seniorrådgiver ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet.

“Jeg tror, det er en slags lokkemad for at få folk ind i butikkerne. Det er en investering for at få folk ind og tjene pengene på nogle andre varer – for det er en urimeligt lav pris, vi ser her,” siger han.

Hør hele interviewet med Henning Otte Jensen, seniorrådgiver ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet, her:

Læs også

31.01.23

Organisation vil sikre ikke-vaccinerede mulighed for “rent blod”

Personer, der ikke er blevet vaccineret mod COVID-19, bør have muligheden for modtage blod fra personer, der ligesom dem selv er uvaccinerede. Sådan lyder ønsket fra en verdensomspændende organisation, der kalder sig Safe Blood Donation. Fabrice Knecht er teamleder for den ny-startede danske fraktion af organisationen, og han mener at ønsket om at kunne fravælge…

Læs mere
31.01.23

Simon Spies Plads i Helsingør beholder sit navn

Efter afstemning i Helsingør Kommunes byråd blev det mandag aften vedtaget, at Simon Spies Plads beholder sit navn. Simon Spies Plads i Helsingør bliver ved med at hedde Simon Spies Plads. Det er mandag blevet vedtaget efter en afstemning i Helsingør Kommunes byråd. Det skriver Helsingør Dagblad. Beslutningen blev vedtaget med et yderst spinkelt flertal.…

Læs mere
30.01.23

Advarede om problemer i 2017: Professor føler sig ignoreret efter sager om døde børn

I flere år har professor advaret om, at der ofte sker fejl på grund af misforståelser og manglende brug af tolke i sundhedsvæsenet. Det er snart seks år siden, at Morten Sodemann udgav rapporten. Efter et helt års forskning havde han fundet frem til flere opsigtsvækkende konklusioner, som han var klar til at fortælle om…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet