Nyhedsartikel

Flæskestegskrigen buldrer afsted: “Det er jeg trist over”

sks@radio4.dk

4,75 kr., 5,95 kr. og 4,95 kr. Det er priserne på et halvt kilo flæskesteg i de danske supermarkeder lige nu hos henholdsvis Netto, Føtex og Rema1000.

“Det er jeg lidt trist over. Det svarer til at en flæskesteg er billigere end en liter mælk, og det siger vel et eller andet om, at den kvalitet, som jeg mener, at vi bibringer fra en stald, hvor grisene har det godt, ikke prissættes som den burde,” siger Bo Kibsdal, der er svinebonde og bestyrelsesformand i Dansk Svineavl.

Hør hele interviewet med Bo Kibsdal, svinebonde og bestyrelsesformand i Dansk Svineavl, her:

De lave priser får kritik af blandt andre Dyrenes Beskyttelse, som mener, at supermarkederne prisdumper dårlig dyrevelfærd, og som frygter, at de lave priser får danskerne til at købe mere kød, end de plejer.

Svineavlerne taber dog ikke penge på supermarkedernes tilbud på svinekød. De får nemlig stadig den samme pris – ca. 8,40 kr.

Salling Group, der blandt andet ejer Netto og Føtex, fortæller, at priserne vil være tilbage til normal efter jul.

Men de meget lave priser, der lige nu findes, sender et ærgerligt budskab om varen, mener Bo Kibsdal.

“Jeg er ked af signalet, der ligger i, at det er et discountprodukt, jeg producerer. Det synes jeg absolut ikke, det er,” siger han.

De meget lave priser skal dog i virkeligheden ses som ren markedsføring, hvis man spørger Henning Otte Jensen, der er seniorrådgiver ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet.

“Jeg tror, det er en slags lokkemad for at få folk ind i butikkerne. Det er en investering for at få folk ind og tjene pengene på nogle andre varer – for det er en urimeligt lav pris, vi ser her,” siger han.

Hør hele interviewet med Henning Otte Jensen, seniorrådgiver ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet, her:

Læs også

26.09.22

Pape: Eksmand arrangerede møder med dominikanske politikere

De stærkt omdiskuterede møder mellem danske ministre og en række toppolitikere fra Den Dominikanske Republik var arrangeret af Søren Pape Poulsens eksmand inden afrejsen. Det oplyser den konservative statsministerkandidat nu i et længere interview med Radio4. Efter flere ugers alvorlig kritik af Søren Papes Poulsens tavshed omkring indholdet af møder med ministre og præsidenten Den…

Læs mere
26.09.22

Studerende om kortere kandidatuddannelse: “Jeg havde valgt et år frem for to”

Regeringen vil forkorte halvdelen af kandidatuddannelserne fra et til to år. Forslaget er en del af reformudspillet “Danmark kan mere III”, der præsenteres i dag klokken 11. Og det er en god ide mener Cille Hald Egholm, som er kandidatstuderende i Statskundskab på Københavns Universitet – og medlem af Københavns Borgerrepræsentationen for Venstre. “Jeg er…

Læs mere
26.09.22

Pårørende efter Scandinavian Star vil have erstatning fra den danske stat

Efter en uvildig undersøgelse har konkluderet, at Søfartsstyrelsen skulle have foretaget en kontrol af skibet, vil de pårørende nu have erstatning fra den danske stat. Enhedslisten bakker op. I starten af september konkluderede en uvildig undersøgelse bestilt af Erhvervsministeriet, at Søfartsstyrelsen skulle have foretaget en kontrol af skibet, inden det sejlede med passagerer første gang i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet