Nyhedsartikel

Fodboldspillere svines til på nettet: ”De ser ikke mennesket bagved”

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Hadbeskeder mod fodboldspillere er vidt udbredt. Det viser en ny undersøgelse fra Spillerforeningen.

Langt de fleste professionelle spillere er blevet svinet til på de sociale medier.

En ny undersøgelse fra Spillerforeningen, der er interesseorganisation og fagforening for professionelle fodboldspillere i Danmark, viser, at hadbeskeder til fodboldspillere er meget udbredt.

En af dem som har modtaget ubehagelige beskeder og kommentarer fra fans, er 23-årige Nicklas Strunck som spiller i Esbjerg fB.

”På en måde er det en del af jobbet, at fansene kan være utilfredse, og det forstår jeg godt. De har bare ikke forståelse for, at der også et menneske bag ham spilleren som løber inde på banen. Jeg ville hellere have, de kom direkte til mig face to face – det har jeg mere respekt for. Det er for nemt og for voldsomt, når de kan gemme sig bag en skærm.”

Du kan høre hele interviewet med 23-årige Nicklas Strunck her:

Værst står det til blandt spillerne i landets bedste fodboldrække, Superligaen. Her svarer 65 procent af spillerne i undersøgelsen, at de på et tidspunkt har modtaget hadbeskeder, mens henholdsvis 36 procent af 1. divisionsspillerne og 12 procent i 2. divisionsspillerne har prøvet det.

Og problemets omfang er desværre voksende. Det siger Administrerende direktør i Spillerforeningen, Michael Sahl.

”Næsten alle spillere har svaret, at problemet er værre end for fem år siden. Uanset hvor eksponeret dit job er, så skal hadbeskeder aldrig nogensinde være en del af det.”

Foto: Frederikke Hejbøl Jensen/Ritzau Scanpix

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet