Nyhedsartikel

Fodboldspillere svines til på nettet: ”De ser ikke mennesket bagved”

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Hadbeskeder mod fodboldspillere er vidt udbredt. Det viser en ny undersøgelse fra Spillerforeningen.

Langt de fleste professionelle spillere er blevet svinet til på de sociale medier.

En ny undersøgelse fra Spillerforeningen, der er interesseorganisation og fagforening for professionelle fodboldspillere i Danmark, viser, at hadbeskeder til fodboldspillere er meget udbredt.

En af dem som har modtaget ubehagelige beskeder og kommentarer fra fans, er 23-årige Nicklas Strunck som spiller i Esbjerg fB.

”På en måde er det en del af jobbet, at fansene kan være utilfredse, og det forstår jeg godt. De har bare ikke forståelse for, at der også et menneske bag ham spilleren som løber inde på banen. Jeg ville hellere have, de kom direkte til mig face to face – det har jeg mere respekt for. Det er for nemt og for voldsomt, når de kan gemme sig bag en skærm.”

Du kan høre hele interviewet med 23-årige Nicklas Strunck her:

Værst står det til blandt spillerne i landets bedste fodboldrække, Superligaen. Her svarer 65 procent af spillerne i undersøgelsen, at de på et tidspunkt har modtaget hadbeskeder, mens henholdsvis 36 procent af 1. divisionsspillerne og 12 procent i 2. divisionsspillerne har prøvet det.

Og problemets omfang er desværre voksende. Det siger Administrerende direktør i Spillerforeningen, Michael Sahl.

”Næsten alle spillere har svaret, at problemet er værre end for fem år siden. Uanset hvor eksponeret dit job er, så skal hadbeskeder aldrig nogensinde være en del af det.”

Foto: Frederikke Hejbøl Jensen/Ritzau Scanpix

Læs også

25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere
24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet