Nyhedsartikel

Fodboldspillere svines til på nettet: ”De ser ikke mennesket bagved”

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Hadbeskeder mod fodboldspillere er vidt udbredt. Det viser en ny undersøgelse fra Spillerforeningen.

Langt de fleste professionelle spillere er blevet svinet til på de sociale medier.

En ny undersøgelse fra Spillerforeningen, der er interesseorganisation og fagforening for professionelle fodboldspillere i Danmark, viser, at hadbeskeder til fodboldspillere er meget udbredt.

En af dem som har modtaget ubehagelige beskeder og kommentarer fra fans, er 23-årige Nicklas Strunck som spiller i Esbjerg fB.

”På en måde er det en del af jobbet, at fansene kan være utilfredse, og det forstår jeg godt. De har bare ikke forståelse for, at der også et menneske bag ham spilleren som løber inde på banen. Jeg ville hellere have, de kom direkte til mig face to face – det har jeg mere respekt for. Det er for nemt og for voldsomt, når de kan gemme sig bag en skærm.”

Du kan høre hele interviewet med 23-årige Nicklas Strunck her:

Værst står det til blandt spillerne i landets bedste fodboldrække, Superligaen. Her svarer 65 procent af spillerne i undersøgelsen, at de på et tidspunkt har modtaget hadbeskeder, mens henholdsvis 36 procent af 1. divisionsspillerne og 12 procent i 2. divisionsspillerne har prøvet det.

Og problemets omfang er desværre voksende. Det siger Administrerende direktør i Spillerforeningen, Michael Sahl.

”Næsten alle spillere har svaret, at problemet er værre end for fem år siden. Uanset hvor eksponeret dit job er, så skal hadbeskeder aldrig nogensinde være en del af det.”

Foto: Frederikke Hejbøl Jensen/Ritzau Scanpix

Læs også

23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere
22.09.23

Biskop har brugt over en kvart mio. kr. på klippekort til vandflyveren

Biskoppen i Aarhus og en af hans centrale medarbejdere har de seneste år brugt sammenlagt over en kvart mio. kr. på at flyve til møder i København med vandflyveren. Pengene værd, siger kontorchef. Et spørgsmål om moral, mener etikprofessor. Igennem flere år har biskoppen i Aarhus, Henrik Wigh-Poulsen, og hans kontorchef brugt kirkens penge på at…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet