Nyhedsartikel

Folketingskandidat for Moderaterne: Hvis jeg kan lære at være læge kan jeg også lære at være politiker

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

I weekenden blev der sat navn på de 41 folketingskandidater, der skal forsøge at få Moderaterne i Folketinget efter næste valg.

Blandt kandidaterne var der ingen nuværende folketingspolitikere og den eneste kandidat ud over Lars Løkke Rasmussen, som har prøvet kræfter med Folketinget før, er Jakob Engel-Schmidt, som kom i Folketinget som suppleant for Venstre i 2013.

Det har fået Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, til at kalde kandidatlisten overaskende tynd.

Monika Rubin er læge og Ph.d.-studerende og er en af kandidaterne på listen, og hun mener ikke, at listen er tynd.

“Jeg tror ikke, at store navne er et kvalitetsstempel i sig selv. Mange af os er jo folk ude fra virkeligheden. Det er os, der får hjulene til at køre rundt,” siger hun til Radio4.

Hun er heller ikke nervøs for, om hun kan begå sig som politiker på trods af sin manglende erfaring.

“Hvis jeg kan lære at være læge, kan jeg også lære at være politiker,” siger Monika Rubin.

Hør hele interviewet med Monika Rubin, som er læge og Ph.d.-studerende og stiller op for Moderaterne:

Medstifter og rådgiver i partiet Jeppe Søe, der er journalist og kommunikationsrådgiver, er også blandt kandidaterne. Han har indtil nu fungeret som Moderaternes kommunikationschef. Tidligere teaterdirektør Jon Stephensen er også at finde på listen.

Lars Løkke Rasmussen har dog tidligere slået fast, at kandidatlisten vil blive længere frem mod næste folketingsvalg, der skal afholdes inden for et år.

Moderaterne er blevet lanceret som et “lilla parti”, der vil bryde med rød og blå blok i dansk politik. Derfor ønsker partiet en bred regering over midten efter næste valg.

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet