Nyhedsartikel

Folketingskandidat for Moderaterne: Hvis jeg kan lære at være læge kan jeg også lære at være politiker

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

I weekenden blev der sat navn på de 41 folketingskandidater, der skal forsøge at få Moderaterne i Folketinget efter næste valg.

Blandt kandidaterne var der ingen nuværende folketingspolitikere og den eneste kandidat ud over Lars Løkke Rasmussen, som har prøvet kræfter med Folketinget før, er Jakob Engel-Schmidt, som kom i Folketinget som suppleant for Venstre i 2013.

Det har fået Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, til at kalde kandidatlisten overaskende tynd.

Monika Rubin er læge og Ph.d.-studerende og er en af kandidaterne på listen, og hun mener ikke, at listen er tynd.

“Jeg tror ikke, at store navne er et kvalitetsstempel i sig selv. Mange af os er jo folk ude fra virkeligheden. Det er os, der får hjulene til at køre rundt,” siger hun til Radio4.

Hun er heller ikke nervøs for, om hun kan begå sig som politiker på trods af sin manglende erfaring.

“Hvis jeg kan lære at være læge, kan jeg også lære at være politiker,” siger Monika Rubin.

Hør hele interviewet med Monika Rubin, som er læge og Ph.d.-studerende og stiller op for Moderaterne:

Medstifter og rådgiver i partiet Jeppe Søe, der er journalist og kommunikationsrådgiver, er også blandt kandidaterne. Han har indtil nu fungeret som Moderaternes kommunikationschef. Tidligere teaterdirektør Jon Stephensen er også at finde på listen.

Lars Løkke Rasmussen har dog tidligere slået fast, at kandidatlisten vil blive længere frem mod næste folketingsvalg, der skal afholdes inden for et år.

Moderaterne er blevet lanceret som et “lilla parti”, der vil bryde med rød og blå blok i dansk politik. Derfor ønsker partiet en bred regering over midten efter næste valg.

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Læs også

03.10.23

Fem partier møder fuldtallige op til afstemning om koranlov

Fem partier ophæver clearingen, når lovforslaget om at forbyde utilbørlig behandling af blandt andet koraner skal til afstemning i Folketingssalen. Det gælder partierne Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Det oplyser partierne i en fælles udtalelse. Det betyder, at de stiller med alle medlemmer i salen og dermed tvinger regeringen til…

Læs mere
02.10.23

Flere skoler vil inkludere smartwatches i mobilpolitik

På flere af de største skoler rundt omkring i landets kommuner, overvejer man at inkorporere smartwatches i mobilpolitikken, hvis den ikke allerede er en del af den. Det viser en rundspørge vi har lavet på Radio4, hvor vi har henvendt os til en af de største skoler i samtlige af landets 98 kommuner og ud…

Læs mere
29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet