Nyhedsartikel

Folketingskandidat for Moderaterne: Hvis jeg kan lære at være læge kan jeg også lære at være politiker

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

I weekenden blev der sat navn på de 41 folketingskandidater, der skal forsøge at få Moderaterne i Folketinget efter næste valg.

Blandt kandidaterne var der ingen nuværende folketingspolitikere og den eneste kandidat ud over Lars Løkke Rasmussen, som har prøvet kræfter med Folketinget før, er Jakob Engel-Schmidt, som kom i Folketinget som suppleant for Venstre i 2013.

Det har fået Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, til at kalde kandidatlisten overaskende tynd.

Monika Rubin er læge og Ph.d.-studerende og er en af kandidaterne på listen, og hun mener ikke, at listen er tynd.

“Jeg tror ikke, at store navne er et kvalitetsstempel i sig selv. Mange af os er jo folk ude fra virkeligheden. Det er os, der får hjulene til at køre rundt,” siger hun til Radio4.

Hun er heller ikke nervøs for, om hun kan begå sig som politiker på trods af sin manglende erfaring.

“Hvis jeg kan lære at være læge, kan jeg også lære at være politiker,” siger Monika Rubin.

Hør hele interviewet med Monika Rubin, som er læge og Ph.d.-studerende og stiller op for Moderaterne:

Medstifter og rådgiver i partiet Jeppe Søe, der er journalist og kommunikationsrådgiver, er også blandt kandidaterne. Han har indtil nu fungeret som Moderaternes kommunikationschef. Tidligere teaterdirektør Jon Stephensen er også at finde på listen.

Lars Løkke Rasmussen har dog tidligere slået fast, at kandidatlisten vil blive længere frem mod næste folketingsvalg, der skal afholdes inden for et år.

Moderaterne er blevet lanceret som et “lilla parti”, der vil bryde med rød og blå blok i dansk politik. Derfor ønsker partiet en bred regering over midten efter næste valg.

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Læs også

28.11.22

Danske Patienter vil have genåbnet klager over eksperimenterende kirurg

Danske Patienter vil have Styrelsen for Patientklager til at genåbne gamle klagesager. En ny gennemgang af en klagesag har nemlig vist, at styrelsen overså et scanningsbillede i vurderingen. I mere end ti år udførte en kirurg kontroversielle ankeloperationer, hvor kirurgen rekonstruerede ledbånd i anklen på flere hundrede patienter på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Men i…

Læs mere
27.11.22

Styrelse indrømmer fejl: Patient blev opereret uden grund

Styrelsen for Patientklager har for første gang erkendt, at man har begået en fejl. Styrelsen glemte at kigge på et scanningsbillede. Foruroligende og kritisabelt, mener Danske Patienter. I flere år indgik mere end 500 patienter uvidende i to kirurgers eksperimenterende operationer på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. En af dem var Lærke Haveman. Helt nye oplysninger,…

Læs mere
27.11.22

Kommentator: Pape er fredet for nu

Søren Pape Poulsen bliver på formandsposten i Det Konservative Folkeparti – i hvert fald et stykke tid endnu. Det siger politisk kommentator Hans Engell efter De Konservatives hovedbestyrelse her i weekenden har udtrykt enstemmig opbakning til formanden på trods af et skuffende valgresultat den 1. november. Hans Engell siger, fredningen var forventet, fordi Det Konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet