Fyret DF-profil: Partiet saboterer min valgkamp

Martin Henriksen klapper af genvalgte formand Kristian Thulesen Dahl. Dansk Folkeparti holder årsmøde i MCH Herning Kongrescenter lørdag den 18. september 2021.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

10. november 2021

sks@radio4.dk

sks@radio4.dk

Toppen af Dansk Folkeparti saboterer Martin Henriksens kommunale valgkamp i Stevns Kommune.

Sådan lyder det fra manden selv, efter han i forrige uge blev fyret som konsulent for partiet på Christiansborg.

“Jeg synes, det er urimeligt. Der var jo nogen, der prøvede at ødelægge mit valg til hovedbestyrelsen (i Dansk Folkeparti red.), og jeg tager det her som et udtryk for, at der også er nogen, der ønsker at ødelægge mit valg til kommunalvalget,” siger byrådskandidat i Stevns Kommune for Dansk Folkeparti Martin Henriksen.

Hør hele interviewet med Martin Henriksen her:

Martin Henriksen er tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti. Han er medlem af partiets hovedbestyrelse med solid opbakning fra baglandet, og er altså også spidskandidat ved kommunalvalget for partiet.

Fyringen skete i kølvandet af en udtalelse i medierne, hvor Martin Henriksen blev spurgt ind til, at partiets stifter, Pia Kjærsgaard, vendte en tommelfinger nedad, da han holdt tale til partiets årsmøde i september. På talerstolen angreb han blandt andet ledelsen i partiet for at være for pæne i udlændingedebatten.

Konkret sagde han til tv-stationen TV2 Øst: ”Jeg har bemærket, som andre givetvis har bemærket, at Pia ikke var helt tilfreds. Men altså, jeg er jo ikke i politik for at gøre den ene eller den anden tilfreds.”

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, har efter fyringen sagt, at man ikke skal sige noget negativt om en partifælle – og at han i øvrigt håber, at Martin Henriksen bliver valgt i Stevns Kommune.

Men det er ikke noget, Martin Henriksen hverken mærker eller giver meget for.

“Det er en sjov måde at vise det på. Hvis man havde en ambition om det, så havde man jo grebet det her an på en anden måde,” siger han.

Hos partiets top mener man dog, at der ikke var andre muligheder end en fyring og understreger samtidig, at det ikke har noget at gøre med sabotage af Martin Henriksens valgkamp. Sådan siger Dansk Folkepartis partisekretær, Steen Thomsen.

“Jeg kunne sagtens finde på at stemme på Martin. Men det var jo ikke bare hans udtalelser til TV2 Øst. Ekstra Bladet ringer til ham efterfølgende, og i stedet for at sige – som han jo skulle have gjort – at han ikke har yderligere kommentarer, så uddyber han kritikken.”

“Når man er ansat som organisationskonsulent, så påhviler der altså en ekstra opmærksomhed på at få tingene til at køre. Det har Martin fået at vide utallige gange. Så kan det ikke hjælpe, at man gentagne gange går ud og kritiserer folketingsmedlemmer i medierne,” siger Steen Thomsen.

Hør hele interviewet med Steen Thomsen, partisekretær i Dansk Folkeparti, her:

Det ændrer ikke på, at fyringen kom meget bag på Martin Henriksen. Derfor er det også med en mærkelig smag i munden, at han i disse uger fører valgkamp for et parti, der har fyret ham.

“Det er mærkeligt – det skal jeg ikke lægge skjul på. Det er et parti, jeg har været medlem af i 20 år. Derfor er det ekstra ubehageligt, at fyringen kommer på det her tidspunkt,” siger han.

Afspiller nu

TALENTLAB

20:05
21:59