Nyhedsartikel

Hacking af Liz Truss’ telefon får store følger vurderer journalist for Radio4

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Den britiske regering skal åbne en undersøgelse af Liz Truss’ telefon, efter at den blev udsat for hacking. Det er angiveligt russere.

Det sker efter at avisen The Mail on Sunday har rapporteret, at den tidligere premierministers telefon blev hacket, mens hun var udenrigsminister i sommer. Dem, der har hacket Liz Truss’ telefon, har fået adgang til hendes sms’er, blandt andet om krigen i Ukraine, skriver The Mail on Sunday.

Journalist Morten Rønnelund, der er journalist og følger Storbritannien for Radio4, vurderer, at det får stor betydning både internt i Storbritannien men også internationalt, selv om der endnu mangler oplysninger om, hvad der er sluppet ud fra den hackede telefon. Hør hans vurderinger i nyhederne:

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet