Nyhedsartikel

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag.

Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte.

Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer, der indikerer, at hun er en dreng.

“Det handler om at få bragt papirerne hele i orden, så de bliver mødt af omverden af det de selv oplever og udtrykker de er,” siger Helge Sune Nymand, Forperson for Foreningen for Støtte til Transkønnede Børn.

Hør Helge Sune Nymand fortælle om de udfordringer det giver at hans datter har et CPR-nummer med et ulige sidste nummer:

Konkret peger Helge Sune Nymand, at det kunne betyde at Eva kunne få et nyt pas med et F i stedet for et M. Det ville betyde at vi og hun ville slippe for at skulle forklare, hvordan det hele hænger sammen overfor paskontrollen.

Det ville også betyde at Helge ikke længere skulle ringe til læge, tandlæge og andre for at forklare at der altså kommer en pige inden de har tid.

Etisk Råd er kritiske overfor at forlaget om at børn ned til 0 år kan skifte køn.

“Nogle af dine problemer børn oplever med deres køn er en del af den naturlige udvikling som barn. Det med at finde sin identitet som dreng, pige eller hvad man nu er og det er man først klar til ved 12-års alderen,” siger Leif Vestergaard Pedersen formand for Det Etiske Råd.

Medlemmerne i Det Etiske Råd har været splittede i spørgsmålet om juridisk kønsskifte, fortæller Leif Vestergaard Pedersen, formand for Det Etiske Råd, her:

Det er Helge Sune Nymand, dog ikke enig i.

“Som menneske er man den man er  fra man bliver født og børn ser meget tidligt sig selv i de forskellige kønsmønstre.”

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet