Nyhedsartikel

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag.

Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte.

Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer, der indikerer, at hun er en dreng.

“Det handler om at få bragt papirerne hele i orden, så de bliver mødt af omverden af det de selv oplever og udtrykker de er,” siger Helge Sune Nymand, Forperson for Foreningen for Støtte til Transkønnede Børn.

Hør Helge Sune Nymand fortælle om de udfordringer det giver at hans datter har et CPR-nummer med et ulige sidste nummer:

Konkret peger Helge Sune Nymand, at det kunne betyde at Eva kunne få et nyt pas med et F i stedet for et M. Det ville betyde at vi og hun ville slippe for at skulle forklare, hvordan det hele hænger sammen overfor paskontrollen.

Det ville også betyde at Helge ikke længere skulle ringe til læge, tandlæge og andre for at forklare at der altså kommer en pige inden de har tid.

Etisk Råd er kritiske overfor at forlaget om at børn ned til 0 år kan skifte køn.

“Nogle af dine problemer børn oplever med deres køn er en del af den naturlige udvikling som barn. Det med at finde sin identitet som dreng, pige eller hvad man nu er og det er man først klar til ved 12-års alderen,” siger Leif Vestergaard Pedersen formand for Det Etiske Råd.

Medlemmerne i Det Etiske Råd har været splittede i spørgsmålet om juridisk kønsskifte, fortæller Leif Vestergaard Pedersen, formand for Det Etiske Råd, her:

Det er Helge Sune Nymand, dog ikke enig i.

“Som menneske er man den man er  fra man bliver født og børn ser meget tidligt sig selv i de forskellige kønsmønstre.”

Læs også

29.05.23

Moderaterne-profil brød reglerne: Trak fortrolige oplysninger om udsatte klienter ud til sig selv

En ny sag rammer nu Moderaternes ordfører for udsatte mennesker, Nanna W. Gotfredsen, der ifølge Ekstra Bladet har brudt reglerne for datasikkerhed. “Jeg begik en fejl,” lyder det fra folketingsmedlemmet.  Mens Moderaternes folketingsmedlem Nanna W. Gotfredsen var suspenderet fra sin rolle som daglig leder i Gadejuristen, begyndte hun i strid med reglerne at hive fortrolige…

Læs mere
27.05.23

Lægeforeningen glæder sig over fokus på flere speciallæger

Det er positivt, at regeringen og Danske Regioner fredag blev enige om, at der skal uddannes flere speciallæger i de områder i Danmark, hvor der er rekrutteringsudfordringer. Sådan lyder det fra Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, dagen efter at en aftale om regionernes – og dermed en stor del af sundhedsvæsenets – økonomi blev indgået. –…

Læs mere
26.05.23

Hvem skal løfte den røde fane efter Mai Villadsen?

Enhedslisten holder årsmøde i weekenden, mens partiet står midt i et vadested. Med Mette Frederiksens SVM-regering forsvandt indflydelsen. Og samtidig skal liste Ø snart gennemføre et svært lederskifte. Da Pelle Dragsted torsdag gæstede Radio4’s politiske magasin ’Mandat’, glædede han sig over, at Enhedslistens frontkvinde, Mai Villadsen, venter barn og har kurs mod en kommende barselsorlov.…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet