Nyhedsartikel

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag.

Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte.

Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer, der indikerer, at hun er en dreng.

“Det handler om at få bragt papirerne hele i orden, så de bliver mødt af omverden af det de selv oplever og udtrykker de er,” siger Helge Sune Nymand, Forperson for Foreningen for Støtte til Transkønnede Børn.

Hør Helge Sune Nymand fortælle om de udfordringer det giver at hans datter har et CPR-nummer med et ulige sidste nummer:

Konkret peger Helge Sune Nymand, at det kunne betyde at Eva kunne få et nyt pas med et F i stedet for et M. Det ville betyde at vi og hun ville slippe for at skulle forklare, hvordan det hele hænger sammen overfor paskontrollen.

Det ville også betyde at Helge ikke længere skulle ringe til læge, tandlæge og andre for at forklare at der altså kommer en pige inden de har tid.

Etisk Råd er kritiske overfor at forlaget om at børn ned til 0 år kan skifte køn.

“Nogle af dine problemer børn oplever med deres køn er en del af den naturlige udvikling som barn. Det med at finde sin identitet som dreng, pige eller hvad man nu er og det er man først klar til ved 12-års alderen,” siger Leif Vestergaard Pedersen formand for Det Etiske Råd.

Medlemmerne i Det Etiske Råd har været splittede i spørgsmålet om juridisk kønsskifte, fortæller Leif Vestergaard Pedersen, formand for Det Etiske Råd, her:

Det er Helge Sune Nymand, dog ikke enig i.

“Som menneske er man den man er  fra man bliver født og børn ser meget tidligt sig selv i de forskellige kønsmønstre.”

Læs også

09.02.23

Radikal politiker: “Blasfemiparagraffen skal genindføres og Grundloven skrives om”

Blasfemiparagraffen skal genindføres, og så skal Grundloven skrives om. Sådan lyder et forslag fra viceborgmesteren i Høje Taastrup Kommune. “Jeg synes, vi er kommet derhen, hvor vi er nødt til at diskutere, om det skal være tilladt at lave hadforbrydelser mod nogle bestemte grupper. Derfor synes jeg, det giver mening at genindføre blasfemiparagraffen.” Sådan lyder…

Læs mere
08.02.23

Odense vil være skældudfri by

“Ingen børn skal opleve at blive skældt ud af voksne, hverken ude eller hjemme.” Sådan lyder det i en ny vision fra blandt andre Odense Kommunes børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen fra Radikale Venstre, der vil gøre Odense til en skældudfri by. Der ligger dog endnu ikke færdiglavet politiske forslag i skuffen. “Det hele er…

Læs mere
07.02.23

Professor: “Der var 6000 til store bededagsdemonstration”

Der var ikke 50.000 mennesker på Christiansborg Slotsplads for at vise deres utilfredshed med regeringens planer om at afskaffe store bededag til demonstrationen søndag. Det vurderer Anders Bjorholm Dahl, der er professor i billedanalyse ved DTU og har arbejdet med at udvikle computermodeller, som eksempelvis kan estimere folketal. “Vi kom frem til 6000 personer. Og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet