Nyhedsartikel

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag.

Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte.

Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer, der indikerer, at hun er en dreng.

“Det handler om at få bragt papirerne hele i orden, så de bliver mødt af omverden af det de selv oplever og udtrykker de er,” siger Helge Sune Nymand, Forperson for Foreningen for Støtte til Transkønnede Børn.

Hør Helge Sune Nymand fortælle om de udfordringer det giver at hans datter har et CPR-nummer med et ulige sidste nummer:

Konkret peger Helge Sune Nymand, at det kunne betyde at Eva kunne få et nyt pas med et F i stedet for et M. Det ville betyde at vi og hun ville slippe for at skulle forklare, hvordan det hele hænger sammen overfor paskontrollen.

Det ville også betyde at Helge ikke længere skulle ringe til læge, tandlæge og andre for at forklare at der altså kommer en pige inden de har tid.

Etisk Råd er kritiske overfor at forlaget om at børn ned til 0 år kan skifte køn.

“Nogle af dine problemer børn oplever med deres køn er en del af den naturlige udvikling som barn. Det med at finde sin identitet som dreng, pige eller hvad man nu er og det er man først klar til ved 12-års alderen,” siger Leif Vestergaard Pedersen formand for Det Etiske Råd.

Medlemmerne i Det Etiske Råd har været splittede i spørgsmålet om juridisk kønsskifte, fortæller Leif Vestergaard Pedersen, formand for Det Etiske Råd, her:

Det er Helge Sune Nymand, dog ikke enig i.

“Som menneske er man den man er  fra man bliver født og børn ser meget tidligt sig selv i de forskellige kønsmønstre.”

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet