Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

RB Plus: Unge transkønnede kan snart blive behandlet. Sundhedsstyrelsens nye vejledning om udredning og behandling af transkønnede indeholder afsnit om børn og unge under 18 år. Det bliver rost fra flere sider. ARKIVFOTO: Meget ung pige i pubertet..

Skrevet af

17. august 2022

Bang@radio4.dk

Bang@radio4.dk

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag.

Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte.

Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer, der indikerer, at hun er en dreng.

“Det handler om at få bragt papirerne hele i orden, så de bliver mødt af omverden af det de selv oplever og udtrykker de er,” siger Helge Sune Nymand, Forperson for Foreningen for Støtte til Transkønnede Børn.

Hør Helge Sune Nymand fortælle om de udfordringer det giver at hans datter har et CPR-nummer med et ulige sidste nummer:

Konkret peger Helge Sune Nymand, at det kunne betyde at Eva kunne få et nyt pas med et F i stedet for et M. Det ville betyde at vi og hun ville slippe for at skulle forklare, hvordan det hele hænger sammen overfor paskontrollen.

Det ville også betyde at Helge ikke længere skulle ringe til læge, tandlæge og andre for at forklare at der altså kommer en pige inden de har tid.

Etisk Råd er kritiske overfor at forlaget om at børn ned til 0 år kan skifte køn.

“Nogle af dine problemer børn oplever med deres køn er en del af den naturlige udvikling som barn. Det med at finde sin identitet som dreng, pige eller hvad man nu er og det er man først klar til ved 12-års alderen,” siger Leif Vestergaard Pedersen formand for Det Etiske Råd.

Medlemmerne i Det Etiske Råd har været splittede i spørgsmålet om juridisk kønsskifte, fortæller Leif Vestergaard Pedersen, formand for Det Etiske Råd, her:

Det er Helge Sune Nymand, dog ikke enig i.

“Som menneske er man den man er  fra man bliver født og børn ser meget tidligt sig selv i de forskellige kønsmønstre.”

Afspiller nu

KRANIEBRUD

11:10
12:00