Henriksen: Messerschmidts intriger rammer ham som en boomerang

Dansk Folkeparti holdt ekstraordinært landsmøde i Herning Kongrescenter. Morten Messerschmidt (ikke på billedet) blev valgt til ny formand i partiet. Modkandidat Martin Henriksen reagerer på, at Morten Messerschmidt vinder formandsposten.

Skrevet af

2. februar 2022

amho@radio4.dk

amho@radio4.dk

Den nye DF-formand Morten Messerschmidt ligger, som han har redt. Det siger partifællen Martin Henriksen, efter formanden er blevet underkendt af folketingsgruppen i partiet.

DF-profilen Martin Henriksen er ikke overrasket over, at partiets folketingsgruppe tirsdag stemte Morten Messerschmidts bud på en ny gruppebestyrelse ned. Og han forudser, at den nye DF-formand vil få svært ved at hele sårene og samle partiet igen.

”Messerschmidt og folkene omkring ham har brugt en hel del år på at opbygge fløje og alliancer internt i partiet. Når man opbygger fløje og alliancer og spiller folk ud mod hinanden, så skaber det også en hel del intriger og splittelse. Og nu rammer det som en boomerang,” siger Martin Henriksen til Radio4.

Hans melding kommer efter gårsdagens møde i DF’s folketingsgruppe på Christiansborg, hvor Morten Messerschmidts indstilling til en ny gruppebestyrelse blev underkendt af et flertal i folketingsgruppen.

Peter Skaarup bliver på sin post som gruppeformand, selvom Morten Messerschmidt ville have, at finansordfører René Christensen skulle overtage posten. Partiformanden havde også indstillet Dennis Flydtkjær som nyt medlem af gruppebestyrelsen, men det blev stemt ned, og i stedet fik Hans Kristian Skibby pladsen.

Martin Henriksen er ikke overrasket over, at den nye formand ikke fik sin plan igennem, og han tror heller ikke, at uroen i DF er et overstået kapitel:

”De redskaber, som man bruger, kan jo godt blive brugt mod en selv på et tidspunkt. Og det er det, der er sket her. Der er opbygget noget vrede og frustration, og det er det, Messerschmidt selv er blevet ramt af,” siger Martin Henriksen til Radio4.

Direkte adspurgt om sin egen fremtid i DF, siger Martin Henriksen, at han ikke vil melde ud endnu. Han tabte for lidt over en uge siden kampen om formandsposten til Morten Messerschmidt, men sidder i kommunalbestyrelsen i Stevns for partiet.

Morten Messerschmidt siger til Radio4, at han ikke vil kommentere meldingen fra Martin Henriksen, da han ikke vil ikke kommentere interne forhold i medierne.

Du kan høre hele interviewet i Radio4 Morgen: 

NaN:NaN
NaN:NaN