Nyhedsartikel

Henriksen: Messerschmidts intriger rammer ham som en boomerang

Amanda Holmen
amho@radio4.dk

Den nye DF-formand Morten Messerschmidt ligger, som han har redt. Det siger partifællen Martin Henriksen, efter formanden er blevet underkendt af folketingsgruppen i partiet.

DF-profilen Martin Henriksen er ikke overrasket over, at partiets folketingsgruppe tirsdag stemte Morten Messerschmidts bud på en ny gruppebestyrelse ned. Og han forudser, at den nye DF-formand vil få svært ved at hele sårene og samle partiet igen.

”Messerschmidt og folkene omkring ham har brugt en hel del år på at opbygge fløje og alliancer internt i partiet. Når man opbygger fløje og alliancer og spiller folk ud mod hinanden, så skaber det også en hel del intriger og splittelse. Og nu rammer det som en boomerang,” siger Martin Henriksen til Radio4.

Hans melding kommer efter gårsdagens møde i DF’s folketingsgruppe på Christiansborg, hvor Morten Messerschmidts indstilling til en ny gruppebestyrelse blev underkendt af et flertal i folketingsgruppen.

Peter Skaarup bliver på sin post som gruppeformand, selvom Morten Messerschmidt ville have, at finansordfører René Christensen skulle overtage posten. Partiformanden havde også indstillet Dennis Flydtkjær som nyt medlem af gruppebestyrelsen, men det blev stemt ned, og i stedet fik Hans Kristian Skibby pladsen.

Martin Henriksen er ikke overrasket over, at den nye formand ikke fik sin plan igennem, og han tror heller ikke, at uroen i DF er et overstået kapitel:

”De redskaber, som man bruger, kan jo godt blive brugt mod en selv på et tidspunkt. Og det er det, der er sket her. Der er opbygget noget vrede og frustration, og det er det, Messerschmidt selv er blevet ramt af,” siger Martin Henriksen til Radio4.

Direkte adspurgt om sin egen fremtid i DF, siger Martin Henriksen, at han ikke vil melde ud endnu. Han tabte for lidt over en uge siden kampen om formandsposten til Morten Messerschmidt, men sidder i kommunalbestyrelsen i Stevns for partiet.

Morten Messerschmidt siger til Radio4, at han ikke vil kommentere meldingen fra Martin Henriksen, da han ikke vil ikke kommentere interne forhold i medierne.

Du kan høre hele interviewet i Radio4 Morgen: 

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet