Nyhedsartikel

Henriksen: Messerschmidts intriger rammer ham som en boomerang

Amanda Holmen
amho@radio4.dk

Den nye DF-formand Morten Messerschmidt ligger, som han har redt. Det siger partifællen Martin Henriksen, efter formanden er blevet underkendt af folketingsgruppen i partiet.

DF-profilen Martin Henriksen er ikke overrasket over, at partiets folketingsgruppe tirsdag stemte Morten Messerschmidts bud på en ny gruppebestyrelse ned. Og han forudser, at den nye DF-formand vil få svært ved at hele sårene og samle partiet igen.

”Messerschmidt og folkene omkring ham har brugt en hel del år på at opbygge fløje og alliancer internt i partiet. Når man opbygger fløje og alliancer og spiller folk ud mod hinanden, så skaber det også en hel del intriger og splittelse. Og nu rammer det som en boomerang,” siger Martin Henriksen til Radio4.

Hans melding kommer efter gårsdagens møde i DF’s folketingsgruppe på Christiansborg, hvor Morten Messerschmidts indstilling til en ny gruppebestyrelse blev underkendt af et flertal i folketingsgruppen.

Peter Skaarup bliver på sin post som gruppeformand, selvom Morten Messerschmidt ville have, at finansordfører René Christensen skulle overtage posten. Partiformanden havde også indstillet Dennis Flydtkjær som nyt medlem af gruppebestyrelsen, men det blev stemt ned, og i stedet fik Hans Kristian Skibby pladsen.

Martin Henriksen er ikke overrasket over, at den nye formand ikke fik sin plan igennem, og han tror heller ikke, at uroen i DF er et overstået kapitel:

”De redskaber, som man bruger, kan jo godt blive brugt mod en selv på et tidspunkt. Og det er det, der er sket her. Der er opbygget noget vrede og frustration, og det er det, Messerschmidt selv er blevet ramt af,” siger Martin Henriksen til Radio4.

Direkte adspurgt om sin egen fremtid i DF, siger Martin Henriksen, at han ikke vil melde ud endnu. Han tabte for lidt over en uge siden kampen om formandsposten til Morten Messerschmidt, men sidder i kommunalbestyrelsen i Stevns for partiet.

Morten Messerschmidt siger til Radio4, at han ikke vil kommentere meldingen fra Martin Henriksen, da han ikke vil ikke kommentere interne forhold i medierne.

Du kan høre hele interviewet i Radio4 Morgen: 

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet