Nyhedsartikel

Henriksen: Messerschmidts intriger rammer ham som en boomerang

Amanda Holmen
amho@radio4.dk

Den nye DF-formand Morten Messerschmidt ligger, som han har redt. Det siger partifællen Martin Henriksen, efter formanden er blevet underkendt af folketingsgruppen i partiet.

DF-profilen Martin Henriksen er ikke overrasket over, at partiets folketingsgruppe tirsdag stemte Morten Messerschmidts bud på en ny gruppebestyrelse ned. Og han forudser, at den nye DF-formand vil få svært ved at hele sårene og samle partiet igen.

”Messerschmidt og folkene omkring ham har brugt en hel del år på at opbygge fløje og alliancer internt i partiet. Når man opbygger fløje og alliancer og spiller folk ud mod hinanden, så skaber det også en hel del intriger og splittelse. Og nu rammer det som en boomerang,” siger Martin Henriksen til Radio4.

Hans melding kommer efter gårsdagens møde i DF’s folketingsgruppe på Christiansborg, hvor Morten Messerschmidts indstilling til en ny gruppebestyrelse blev underkendt af et flertal i folketingsgruppen.

Peter Skaarup bliver på sin post som gruppeformand, selvom Morten Messerschmidt ville have, at finansordfører René Christensen skulle overtage posten. Partiformanden havde også indstillet Dennis Flydtkjær som nyt medlem af gruppebestyrelsen, men det blev stemt ned, og i stedet fik Hans Kristian Skibby pladsen.

Martin Henriksen er ikke overrasket over, at den nye formand ikke fik sin plan igennem, og han tror heller ikke, at uroen i DF er et overstået kapitel:

”De redskaber, som man bruger, kan jo godt blive brugt mod en selv på et tidspunkt. Og det er det, der er sket her. Der er opbygget noget vrede og frustration, og det er det, Messerschmidt selv er blevet ramt af,” siger Martin Henriksen til Radio4.

Direkte adspurgt om sin egen fremtid i DF, siger Martin Henriksen, at han ikke vil melde ud endnu. Han tabte for lidt over en uge siden kampen om formandsposten til Morten Messerschmidt, men sidder i kommunalbestyrelsen i Stevns for partiet.

Morten Messerschmidt siger til Radio4, at han ikke vil kommentere meldingen fra Martin Henriksen, da han ikke vil ikke kommentere interne forhold i medierne.

Du kan høre hele interviewet i Radio4 Morgen: 

Læs også

08.12.22

Dansk medlem af Forbundsdagen: Vi skal overvåge AFD

Mindst 25 personer er anholdt under en politiaktion i Tyskland tidligt onsdag. De anholdte er højreekstremister og mistænkt for at tilhøre en terrorgruppe, der har som mål at vælte den eksisterende stat i Tyskland og erstatte den med deres egen oplyser den føderale anklagemyndighed i Berlin. Blandt de mistænkte er personer fra den såkaldte Reichsbürger-bevægelse,…

Læs mere
08.12.22

Sårbar Mette F:  Har mistet nær allieret

Med SF ude af regeringsforhandlingerne har Mette Frederiksen mistet en nær allieret i skikkelse af Pia Olsen Dyhr, som ikke ville i regering for enhver pris. Det gør Frederiksen mere udsat for kritik fra venstrefløjen – og fra sine egne. Det var blevet for blåt. Så simpel lød forklaringen fra SF-formand, Pia Olsen Dyhr, da…

Læs mere
07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet