Her er den nye kulturministers yndlingsalbum

Kulturminister og kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen foran Frederik VIIIs Palæ på Amalienborg Slotsplads, mandag den 16. august 2021. Joy Mogensen stopper som kulturminister meddelte hun søndag.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

17. august 2021

I går fik Danmark en ny kulturminister; den tidligere uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen. Og hendes yndlingsalbum adskiller sig noget fra den tidligere kulturministers.

Joy Mogensen er gået af som kulturminister. En minister, som har fået hård kritik for offentligt at sige, at hendes yndlingsalbum er Absolute Music 2; et 27 år gammelt opsamlingsalbum.

Og med en ny kulturminister følger også et nyt yndlingsalbum.

“Jeg kan fornemme, at det er en hvepserede at trække ind i dét der. Men et album jeg tit vender tilbage til – jamen det er mange af Marie Keys – men især det, hvor vi taler “Uden Forsvar”, og det er dét, der hedder “De Her dage”. Jeg ved, det er af ældre dato, og jeg holder utroligt meget af det, hun også har lavet siden, men ‘De Her Dage’ med Marie Key vil være et solidt bud fra mig”, siger hun til Radio4 Morgen.

Det adskiller sig noget fra Joy Mogensens svar til Gaffa d. 21. april 2020; Absolute Music 2, som fik den danske kulturelite til at rase. Berlingske skrev blandt andet i kølvandet på udmeldingen: “Det kan give en tydelig indikation af, hvilken minister hun bliver, og hvad der bliver hendes mærkesager fremover. En kulturminister skal sætte en kurs – eller bør i det mindste forsøge på det. Udmeldingen om, at Absolute Music 2 er øverst på Mogensens liste frem for andre plader, der er udkommet, siden grammofonen blev opfundet, er derfor mildest talt en foruroligende indikation for, hvor kulturen kan være på vej hen under den joy-mogensenske administration”.

Den nye kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen sørgede dog samtidig for ikke at tage afstand til den tidligere kulturministers musiksmag:

“Jeg har også soundtracks fra min ungdom, og jeg har også hoppet rundt til DAD-koncerter i mine unge dage i det nordjyske, så der er rigtigt meget man kan trække frem fra mig. Jeg har også Absolute Music i cd-samlingen, fra dengang man havde sådan en, men hvis jeg skal nævne et album, jeg vender tilbage til og som har nogle tekster, der også siger mig rigtig meget, så er det Marie Key”, siger hun.

Hør interviewet med Ane Halsboe-Jørgensen, Danmarks nye kultur- og kirkeminister, her:

Afspiller nu

AFTENRADIO

17:05
20:00