Nyhedsartikel

Høje æggepriser får flere til at købe høns

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Der er udsigt til, at det bliver dyrere at købe en bakke æg i supermarkedet, og det får nu flere til at købe høns. Det fortæller flere forhandlere af fjerkræ, Radio4 har talt med.

Blandt dem er Michael Mønster, der er indehaver af Hønsegården.dk, hvor han sælger høns og udstyr til høns.

Han mærkede, at telefonen begyndte at ringe mere, efter det havde været fremme, at æg kunne stige til 6-7 kroner stykket.

“Vi sælger høns til private i weekenden, og der har vi nok oplevet en fordobling i kunder,” siger Michael Mønster til Radio4.

Hør interviewet med Michael Mønster, der er indehaver af Hønsegården.dk, her:

Michael Mønster er helt sikker på, at det øgede salg af høns skyldes frygten for højere priser på æg.

Og den tese bekræfter Nanna Reinberg Yndgaard. Hun er bor på et nedlagt landbrug uden for Otterup på Nordfyn og er en af dem, der har købt høns på grund af de formodede prisstigninger.

“Vi havde lidt snakket om det før, fordi vi faktisk har et hønsehus i haven, men da vi læste historien om at æg kunne stige i pris, besluttede vi at købe nogle høns nu,” siger Nanna Reinberg Yndgaard til Radio4.

Hør hele interviewet med Nanna Reinberg Yndgaard, der selv har købt høns, her:

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet