Nyhedsartikel

Høje æggepriser får flere til at købe høns

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Der er udsigt til, at det bliver dyrere at købe en bakke æg i supermarkedet, og det får nu flere til at købe høns. Det fortæller flere forhandlere af fjerkræ, Radio4 har talt med.

Blandt dem er Michael Mønster, der er indehaver af Hønsegården.dk, hvor han sælger høns og udstyr til høns.

Han mærkede, at telefonen begyndte at ringe mere, efter det havde været fremme, at æg kunne stige til 6-7 kroner stykket.

“Vi sælger høns til private i weekenden, og der har vi nok oplevet en fordobling i kunder,” siger Michael Mønster til Radio4.

Hør interviewet med Michael Mønster, der er indehaver af Hønsegården.dk, her:

Michael Mønster er helt sikker på, at det øgede salg af høns skyldes frygten for højere priser på æg.

Og den tese bekræfter Nanna Reinberg Yndgaard. Hun er bor på et nedlagt landbrug uden for Otterup på Nordfyn og er en af dem, der har købt høns på grund af de formodede prisstigninger.

“Vi havde lidt snakket om det før, fordi vi faktisk har et hønsehus i haven, men da vi læste historien om at æg kunne stige i pris, besluttede vi at købe nogle høns nu,” siger Nanna Reinberg Yndgaard til Radio4.

Hør hele interviewet med Nanna Reinberg Yndgaard, der selv har købt høns, her:

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet