Nyhedsartikel

Høje æggepriser får flere til at købe høns

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Der er udsigt til, at det bliver dyrere at købe en bakke æg i supermarkedet, og det får nu flere til at købe høns. Det fortæller flere forhandlere af fjerkræ, Radio4 har talt med.

Blandt dem er Michael Mønster, der er indehaver af Hønsegården.dk, hvor han sælger høns og udstyr til høns.

Han mærkede, at telefonen begyndte at ringe mere, efter det havde været fremme, at æg kunne stige til 6-7 kroner stykket.

“Vi sælger høns til private i weekenden, og der har vi nok oplevet en fordobling i kunder,” siger Michael Mønster til Radio4.

Hør interviewet med Michael Mønster, der er indehaver af Hønsegården.dk, her:

Michael Mønster er helt sikker på, at det øgede salg af høns skyldes frygten for højere priser på æg.

Og den tese bekræfter Nanna Reinberg Yndgaard. Hun er bor på et nedlagt landbrug uden for Otterup på Nordfyn og er en af dem, der har købt høns på grund af de formodede prisstigninger.

“Vi havde lidt snakket om det før, fordi vi faktisk har et hønsehus i haven, men da vi læste historien om at æg kunne stige i pris, besluttede vi at købe nogle høns nu,” siger Nanna Reinberg Yndgaard til Radio4.

Hør hele interviewet med Nanna Reinberg Yndgaard, der selv har købt høns, her:

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet