Nyhedsartikel

Høje æggepriser får flere til at købe høns

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Der er udsigt til, at det bliver dyrere at købe en bakke æg i supermarkedet, og det får nu flere til at købe høns. Det fortæller flere forhandlere af fjerkræ, Radio4 har talt med.

Blandt dem er Michael Mønster, der er indehaver af Hønsegården.dk, hvor han sælger høns og udstyr til høns.

Han mærkede, at telefonen begyndte at ringe mere, efter det havde været fremme, at æg kunne stige til 6-7 kroner stykket.

“Vi sælger høns til private i weekenden, og der har vi nok oplevet en fordobling i kunder,” siger Michael Mønster til Radio4.

Hør interviewet med Michael Mønster, der er indehaver af Hønsegården.dk, her:

Michael Mønster er helt sikker på, at det øgede salg af høns skyldes frygten for højere priser på æg.

Og den tese bekræfter Nanna Reinberg Yndgaard. Hun er bor på et nedlagt landbrug uden for Otterup på Nordfyn og er en af dem, der har købt høns på grund af de formodede prisstigninger.

“Vi havde lidt snakket om det før, fordi vi faktisk har et hønsehus i haven, men da vi læste historien om at æg kunne stige i pris, besluttede vi at købe nogle høns nu,” siger Nanna Reinberg Yndgaard til Radio4.

Hør hele interviewet med Nanna Reinberg Yndgaard, der selv har købt høns, her:

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Læs også

28.09.23

Tidligere Etisk Råd formand efterlyser mænds rettigheder i abortdebat

Mænds rettigheder er blevet forsømt i den debat, som de nye abortanbefalinger har skabt. Det mener den tidligere formand for Etisk Råd Gorm Greisen. Grænsen for den frie abort for kvinder har været diskuteret, efter Etisk Råd tirsdag anbefalede at hæve abortgrænsen til 18. graviditetsuge. Gorm Greisen, der er tidligere formand for Etisk Råd, hilser…

Læs mere
27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet