Nyhedsartikel

Hotelejer betaler 10.000 kr. for at få ny kok: “Regeringen får ikke løst problemet med nyt udspil”

Målet med regeringens nye udspil på beskæftigelsesområdet er at få flere i arbejde. Mange danske virksomheder skriger nemlig efter mere arbejdskraft.

Én af de virksomheder, der har haft rigtig svært ved at rekruttere medarbejdere, er Hotel Europa i Aabenraa. Her har hotelejeren nemlig måttet ty til utraditionelle metoder for at lokke kokke til hotellets restaurant.

10.000 kroner i dusør lyder tilbuddet på, hvis man kunne hjælpe hotellet med at rekruttere en kok. Og guleroden har allerede kastet to ansøgninger af sig.

“Lige nu er det den mest effektive måde at få kontakt til forskellige mennesker på. Folk er altid mere aktive, når man laver noget, der ligner en konkurrence på Facebook, så vi når meget længere ud. 10.000 kroner synes jeg egentlig ikke er særligt dyrt i forhold til, hvad det ellers kan koste at finde den rigtige medarbejder,” siger hotelejer af Hotel Europa, Helle Taulbjerg.

Ifølge regeringens udspil skal i alt 10.500 ekstra personer gerne være i beskæftigelse i 2030. I udspillet foreslår regeringen blandt andet at sænke dagpengesatsen for nyuddannede uden børn med 4000 kroner om måneden. Desuden vil man indføre et krav om aktivering og arbejdspligt for jobparate kontanthjælpsmodtagere.

Spørger man Dansk Erhverv rækker den plan dog ikke til de udfordringer, der skal løses.

“Hele vejen rundt, når vi taler hoteldrift, er der mangel på arbejdskraft. Og eftersom det her udspil simpelthen ikke har tilstrækkelig stor volumen til at skaffe flere hænder, så vil de her problemer med meget stor sandsynlighed fortsætte ud i fremtiden,” siger arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv, Peter Halkjær.

Desværre er det – på den anden side af regeringens udspil – de samme bekymringer, som hotelejer Helle Taulbjerg står med.

“Det har ikke ændret meget. Så snart en medarbejder forsvinder, så står vi med et problem. Man bliver virkelig desperat. Problemet er altså, at der ikke er nok, og det bliver vi simpelthen nødt til at gøre noget ved,” siger hun.

Hør hele interviewet med hotelejer af Hotel Europa i Aabenraa, Helle Taulbjerg, her:

Læs også

24.09.21

Sofie tog ikke imod tilbud om celleskrab: “Jeg ville ønske, jeg havde fået mere information”

Når man fylder 23 år, får man som kvinde en invitation til en screening for livmoderhalskræft – det man også kalder for et celleskrab. Men halvdelen af de førstegangsinviterede tager ikke imod tilbuddet. En af dem er Sofie Bregnhøj, som i to år ikke tog imod tilbuddet: “Jeg husker tydeligt, at jeg får en besked…

Læs mere
23.09.21

Danske Uber-chauffører står bag socialt bedrageri for millioner

I over 400 sager har Uber-chauffører uretmæssigt modtaget sociale ydelser samtidig med, at de har haft indtægter fra transporttjenesten. Tilbagebetalingskravet lyder på næsten 20 millioner kroner. Over 100 chauffører er politianmeldt. Det er Skattestyrelsen, der har fundet frem til i alt 1.498 personer, der i 2016 og 2017 havde indtægt som chauffører for Uber, og…

Læs mere
23.09.21

17-årig kommer først i mål ved halvmaraton, men får ikke titlen som Danmarks hurtigste kvinde

17-årige Astrid My Rønde Kristensen fra Hjemly Idrætsefterskole på Fyn fik den bedste tid ved søndagens Copenhagen Half Marathon. Men selvom hun kom i mål på lige under 1 time og 15 minutter, så løb hun ikke med titlen som Danmarksmester i halvmarathon for kvinder. Det gjorde derimod Annah Ritah Nagadya, som tilbagelagde de godt…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet