Nyhedsartikel

Hotelejer betaler 10.000 kr. for at få ny kok: “Regeringen får ikke løst problemet med nyt udspil”

Målet med regeringens nye udspil på beskæftigelsesområdet er at få flere i arbejde. Mange danske virksomheder skriger nemlig efter mere arbejdskraft.

Én af de virksomheder, der har haft rigtig svært ved at rekruttere medarbejdere, er Hotel Europa i Aabenraa. Her har hotelejeren nemlig måttet ty til utraditionelle metoder for at lokke kokke til hotellets restaurant.

10.000 kroner i dusør lyder tilbuddet på, hvis man kunne hjælpe hotellet med at rekruttere en kok. Og guleroden har allerede kastet to ansøgninger af sig.

“Lige nu er det den mest effektive måde at få kontakt til forskellige mennesker på. Folk er altid mere aktive, når man laver noget, der ligner en konkurrence på Facebook, så vi når meget længere ud. 10.000 kroner synes jeg egentlig ikke er særligt dyrt i forhold til, hvad det ellers kan koste at finde den rigtige medarbejder,” siger hotelejer af Hotel Europa, Helle Taulbjerg.

Ifølge regeringens udspil skal i alt 10.500 ekstra personer gerne være i beskæftigelse i 2030. I udspillet foreslår regeringen blandt andet at sænke dagpengesatsen for nyuddannede uden børn med 4000 kroner om måneden. Desuden vil man indføre et krav om aktivering og arbejdspligt for jobparate kontanthjælpsmodtagere.

Spørger man Dansk Erhverv rækker den plan dog ikke til de udfordringer, der skal løses.

“Hele vejen rundt, når vi taler hoteldrift, er der mangel på arbejdskraft. Og eftersom det her udspil simpelthen ikke har tilstrækkelig stor volumen til at skaffe flere hænder, så vil de her problemer med meget stor sandsynlighed fortsætte ud i fremtiden,” siger arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv, Peter Halkjær.

Desværre er det – på den anden side af regeringens udspil – de samme bekymringer, som hotelejer Helle Taulbjerg står med.

“Det har ikke ændret meget. Så snart en medarbejder forsvinder, så står vi med et problem. Man bliver virkelig desperat. Problemet er altså, at der ikke er nok, og det bliver vi simpelthen nødt til at gøre noget ved,” siger hun.

Hør hele interviewet med hotelejer af Hotel Europa i Aabenraa, Helle Taulbjerg, her:

Læs også

02.10.22

Ellemann om egen arrogance: Det er noget lort

Jakob Ellemann-Jensen har en udfordring med sin fremtoning, der mod hans ønske kan virke arrogant og selvhøjtidelig. I et interview med Radio4 afviser Venstres formand dog at ændre adfærd i jagten på statsministerposten, som han mener at være særligt kvalificeret til. Når Jakob Ellemann-Jensen beskriver sig selv, fortæller han, at han ser langt mere alvorlig…

Læs mere
02.10.22

Nye regler mod hooligans skal stoppe uroligheder

Det skal være mere trygt at gå til fodbold, og derfor skal sættes en stopper for fodboldvold og dårlig adfærd, som hooligans udviser på stadions. Et bredt flertal i Folketinget er enige om at sætte ind over for hooligans ved danske fodboldkampe. Det er en aftale indgået mellem regeringen, Venstre, SF, Enhedslisten, De Konservative, Danmarksdemokraterne,…

Læs mere
01.10.22

Lukkede kraftværker bliver genåbnet for at sikre strøm og varme

Nu kommer tre kraftværker igen i spil for at sørge for, at vi de næste to vintre har energi nok. Det drejer sig om to kraftværker i Jylland, Studstrupværkets blok 4 og Esbjergværkets blok 3 og Kyndbyværkets blok 21 på Sjælland. Blokkene på Studstrupværket og Kyndbyværket blev taget ud af drift i henholdsvis i år…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet