Hotelejer betaler 10.000 kr. for at få ny kok: “Regeringen får ikke løst problemet med nyt udspil”

portræt af ejerne af Hotel Europa, Helle Taulbjerg og hendes eks-mand Simon Martin. Foto: Claus Thorsted

Skrevet af

8. september 2021

Målet med regeringens nye udspil på beskæftigelsesområdet er at få flere i arbejde. Mange danske virksomheder skriger nemlig efter mere arbejdskraft.

Én af de virksomheder, der har haft rigtig svært ved at rekruttere medarbejdere, er Hotel Europa i Aabenraa. Her har hotelejeren nemlig måttet ty til utraditionelle metoder for at lokke kokke til hotellets restaurant.

10.000 kroner i dusør lyder tilbuddet på, hvis man kunne hjælpe hotellet med at rekruttere en kok. Og guleroden har allerede kastet to ansøgninger af sig.

“Lige nu er det den mest effektive måde at få kontakt til forskellige mennesker på. Folk er altid mere aktive, når man laver noget, der ligner en konkurrence på Facebook, så vi når meget længere ud. 10.000 kroner synes jeg egentlig ikke er særligt dyrt i forhold til, hvad det ellers kan koste at finde den rigtige medarbejder,” siger hotelejer af Hotel Europa, Helle Taulbjerg.

Ifølge regeringens udspil skal i alt 10.500 ekstra personer gerne være i beskæftigelse i 2030. I udspillet foreslår regeringen blandt andet at sænke dagpengesatsen for nyuddannede uden børn med 4000 kroner om måneden. Desuden vil man indføre et krav om aktivering og arbejdspligt for jobparate kontanthjælpsmodtagere.

Spørger man Dansk Erhverv rækker den plan dog ikke til de udfordringer, der skal løses.

“Hele vejen rundt, når vi taler hoteldrift, er der mangel på arbejdskraft. Og eftersom det her udspil simpelthen ikke har tilstrækkelig stor volumen til at skaffe flere hænder, så vil de her problemer med meget stor sandsynlighed fortsætte ud i fremtiden,” siger arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv, Peter Halkjær.

Desværre er det – på den anden side af regeringens udspil – de samme bekymringer, som hotelejer Helle Taulbjerg står med.

“Det har ikke ændret meget. Så snart en medarbejder forsvinder, så står vi med et problem. Man bliver virkelig desperat. Problemet er altså, at der ikke er nok, og det bliver vi simpelthen nødt til at gøre noget ved,” siger hun.

Hør hele interviewet med hotelejer af Hotel Europa i Aabenraa, Helle Taulbjerg, her:

Afspiller nu

NATTEVAGTEN HIGHLIGHTS

01:10
02:10