Hovedsponsor trækker sig fra dansk landsholdstrøje i Qatar

Der er velgørende padel-turnering til fordel for Knus Kræft-projektet, som er et samarbejde med Tom Kristensen, Peter Larsen Kaffe og organisationen Kids Aid. Foto: Morten Pedersen

Skrevet af

5. oktober 2021

sport@radio4.dk

sport@radio4.dk

Banken Lunar, der er hovedsponsor for Dansk Padelforbund, ønsker ikke at være på trøjen, når der afvikles VM i padeltennis i Qatar til november.

Det bliver uden Lunar på trøjen, når landsholdet i padel senere på året drager til Qatar for at spille VM i padel.

Det fortæller Lunars presseansvarlige, Cathrine Kier, til Sporten på Radio4.

“Vi har fulgt den debat, der har været om fodbold-VM i Qatar. Vi har ikke grund til at tro, at der er noget omkring padel-VM, der ikke er foregået fuldstændig efter bogen, men vi har ikke nogen sponsorarrangementet i Qatar, og vi har besluttet os for, at i stedet for at have vores logo på trøjerne, så kunne vi godt tænke os at gøre noget andet og være med til at sætte fokus på de forhold, der er i Qatar”.

Beslutningen er truffet, efter Radio4 tirsdag kontaktede banken for at høre til dens sponsorat af landsholdet ved VM i landet, der har gevaldige problemer med at overholde menneskerettighedernne.

Banken beskriver blandt andet sine værdier på sin hjemmeside på følgende måde:

“Vi investerer ikke vores eller jeres penge i olie- og gasselskaber, våben eller virksomheder og lande, der overtræder menneskerettighederne”.

Lunar frasiger sig samtidig alle former for arrangementer i Qatar i forbindelse med verdensmesterskabet, men fastholder sponsoratet for landsholdet.

“Dét, vi støtter op om, er det danske padellandshold – og det er også dem, vi sponsorerer. Vi sponsorerer ikke nogen specifik begivenhed, et VM eller et EM, og det er sådan set det, vi holder fast i. Og så kan man sige, at nu har vi muligheden for at bruge vores sponsorat til at komme med et par holdninger til de rapporter, der har været fra Qatar, og det vil så gerne gøre”.

Hos Dansk Padel Forbund tager man det droppede sponsorat med sindsro, fortæller Ole Egholm, der er formand i Dansk Padel Forbund.

”Vi har mange sponsorerer – Lunar som den største – og jeg har ikke hørt fra nogle af de andre sponsorer, at de ikke vil på tøjet,” siger han og fortæller, at han dog finder mange andre lande mere problematiske end Qatar.

”Af alle de lande, der er hamrende udemokratiske og så videre, er Qatar jo et land, hvor tingene generelt fungerer. Det betyder jo ikke, at man skal tale landet op eller noget, men jeg mener stadig, der er mange lande i verden, hvor forholdene på mange måder er væsentligt værre – og det er måske noget, medierne ikke ser på i helt samme omfang. Jeg ville da væsentligt hellere spille VM i Qatar end jeg ville i Afghanistan,” siger Ole Egholm.

VM i padeltennis afvikles fra 15.-20. novembar.

Afspiller nu

RADIO4 MORGEN

04:05
07:00