Hver femte vælger er i tvivl: Helle er af en dem, der er i tvivl for første gang

De sidste vælgere stemmer på Københavns Rådhus og stemmeoptællingen begynder i København under Folketingsvalget 2019, onsdag den 5. juni 2019.. (Foto: Uffe Weng/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

31. oktober 2022

Bang@radio4.dk

Bang@radio4.dk

Med kort tid til valget er rekord mange i tvivl. Det viser en måling fra Epinion.

Da valgkampen startede var 22 procent af vælgerne i tvivl og 4 dage før valget var det tal på 21 procent. Ved det seneste folketingsvalg var kun 10 procent i tvivl 4 dage før valget.

Christian Fischer Vestergaard er director ved analyse- og rådgivningsvirksomheden Epinion og han peger på flere årsager til mange tvivlere.

“For det første er der mange partierne ved det her valg og for det andet, så har tvivlerne svært ved at pege på et parti, der kan løse de udfordringerne de mener, der skal løses,” siger Christian Fischer Vestergaard.

Hør hvilken betydning Christian Fischer Vestergaard, mener de mange tvivlere kommer til at have her:

En af de vælgere, der er i tvivl er Helle Gjeraae fra Køge. Hun arbejder til daglig som sygeplejerske og har så længe hun kan huske stemt på Socialdemokratiet, men denne gang er hun i tvivl.

“Det har gjort mig meget i tvivl at de gik ind i sygeplejekonflikten og derfor tror jeg ikke på at de rent faktisk vil gøre noget for sundhedssystem, selvom de siger det,” siger Helle Gjeraae.

Helle Gjeraae er fast besluttet på at hun vil stemme på et parti og hun vil derfor bruge den sidste tv debat til at afgøre hvordan hun skal stemme.

“Jeg kommer til at være en af dem, der kommer til at sidde klistret til skærmen for at finde ud hvor krydset skal være, ” siger Helle Gjeraae.

Hør Helle Gjeraae uddybe sin tvivl her:  

Afspiller nu

NYHEDERNE PÅ RADIO4

15:00
15:05