Nyhedsartikel

Hver femte vælger er i tvivl: Helle er af en dem, der er i tvivl for første gang

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Med kort tid til valget er rekord mange i tvivl. Det viser en måling fra Epinion.

Da valgkampen startede var 22 procent af vælgerne i tvivl og 4 dage før valget var det tal på 21 procent. Ved det seneste folketingsvalg var kun 10 procent i tvivl 4 dage før valget.

Christian Fischer Vestergaard er director ved analyse- og rådgivningsvirksomheden Epinion og han peger på flere årsager til mange tvivlere.

“For det første er der mange partierne ved det her valg og for det andet, så har tvivlerne svært ved at pege på et parti, der kan løse de udfordringerne de mener, der skal løses,” siger Christian Fischer Vestergaard.

Hør hvilken betydning Christian Fischer Vestergaard, mener de mange tvivlere kommer til at have her:

En af de vælgere, der er i tvivl er Helle Gjeraae fra Køge. Hun arbejder til daglig som sygeplejerske og har så længe hun kan huske stemt på Socialdemokratiet, men denne gang er hun i tvivl.

“Det har gjort mig meget i tvivl at de gik ind i sygeplejekonflikten og derfor tror jeg ikke på at de rent faktisk vil gøre noget for sundhedssystem, selvom de siger det,” siger Helle Gjeraae.

Helle Gjeraae er fast besluttet på at hun vil stemme på et parti og hun vil derfor bruge den sidste tv debat til at afgøre hvordan hun skal stemme.

“Jeg kommer til at være en af dem, der kommer til at sidde klistret til skærmen for at finde ud hvor krydset skal være, ” siger Helle Gjeraae.

Hør Helle Gjeraae uddybe sin tvivl her:  

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet