Nyhedsartikel

Hver femte vælger er i tvivl: Helle er af en dem, der er i tvivl for første gang

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Med kort tid til valget er rekord mange i tvivl. Det viser en måling fra Epinion.

Da valgkampen startede var 22 procent af vælgerne i tvivl og 4 dage før valget var det tal på 21 procent. Ved det seneste folketingsvalg var kun 10 procent i tvivl 4 dage før valget.

Christian Fischer Vestergaard er director ved analyse- og rådgivningsvirksomheden Epinion og han peger på flere årsager til mange tvivlere.

“For det første er der mange partierne ved det her valg og for det andet, så har tvivlerne svært ved at pege på et parti, der kan løse de udfordringerne de mener, der skal løses,” siger Christian Fischer Vestergaard.

Hør hvilken betydning Christian Fischer Vestergaard, mener de mange tvivlere kommer til at have her:

En af de vælgere, der er i tvivl er Helle Gjeraae fra Køge. Hun arbejder til daglig som sygeplejerske og har så længe hun kan huske stemt på Socialdemokratiet, men denne gang er hun i tvivl.

“Det har gjort mig meget i tvivl at de gik ind i sygeplejekonflikten og derfor tror jeg ikke på at de rent faktisk vil gøre noget for sundhedssystem, selvom de siger det,” siger Helle Gjeraae.

Helle Gjeraae er fast besluttet på at hun vil stemme på et parti og hun vil derfor bruge den sidste tv debat til at afgøre hvordan hun skal stemme.

“Jeg kommer til at være en af dem, der kommer til at sidde klistret til skærmen for at finde ud hvor krydset skal være, ” siger Helle Gjeraae.

Hør Helle Gjeraae uddybe sin tvivl her:  

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet