Nyhedsartikel

Hver tiende S-vælger er under 30 år: “Det er for dårligt”

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Forud for Folketingsvalget er regeringspartiet et af de partier, som har færreste unge vælgere. Kun 10 procent af de socialdemokratiske vælgere er under 30 år gamle. Det skriver Mandag Morgen.

Og det er ikke godt nok, det mener folketingskandidat for Socialdemokratiet, 20-årige Nikoline Prehn.

”Jeg er ret ærgerlig over sådan en måling. Der er to ting i det – for det første har vi været for langsomme til at være ambitiøse i klimakampen, og så tror jeg at vi kampagnemæssigt ikke har haft fokus nok på de unge.”

Et parti som modsat har langt bedre fat i de unge vælgere, er Liberal Alliance.

4 ud af 10 af de vælgere som stemmer på Liberal Alliance er under 30 år. Ifølge 19-årige Josephine Svane, som er folketingskandidat for Liberal Alliance, skyldes de mange unge vælgere blandet andet partiets indsats på mediet Tik-Tok.

”Vi har været gode til, at lave indhold som er satirisk men også politisk og letforståeligt, og det passer bare godt til mange unge vælgere. Det tror jeg på, kan gavne mit kandidatur.”

Du kan høre interviewet med både Nikoline Prehn og Josephine Svane her:

Liberal Alliance havde i september alene mere end 860.000 visninger af deres videoer på mediet Tik-Tok.

Foto: Jens Dresling, POLFOTO

Læs også

30.11.22

SF lurer på at gå i regering – men ikke for enhver pris

SF-formand Pia Olsen Dyhr har skridt for skridt gjort SF klar til at komme i regering. Men prisen for at få adgang til ministerkontorerne kan blive for høj. Det går ganske godt for SF-formand Pia Olsen Dyhr i disse døgn. Hun er selvskreven som mødedeltager i de forhandlinger, der skal føre til en ny regering…

Læs mere
30.11.22

Elpriser skræmmer julelys-entusiaster

Med julen forude stiger elpriserne til niveauer, som vi ikke har set siden sommer. Men det skal ikke ødelægge julestemningen – i hvert fald ikke for Brian Larsen fra Sjørup ved Viborg. Han har plastret hus og have til i julelys, ganske som han plejer. ”Jeg kan ikke forstå, der skal være polemik omkring det…

Læs mere
29.11.22

Fysioterapeuter vil stoppe behandling af kronisk syge

Foreningen Danske Fysioterapeuter opfordrer alle sine medlemmer til ikke at behandle kronisk syge patienter i december. Det fremgår af et brev som er sendt til foreningens medlemmer, som Radio4 har set. Gruppen af kronisk syge patienter får typisk deres behandling hos fysioterapeuterne betalt af en pengepulje – og den er tom. Dermed får fysioterapeuterne ikke…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet