Hver tiende S-vælger er under 30 år: “Det er for dårligt”

Elever på på Øster Farimagsgade Skole på Østerbro i København afgav, d. 29. januar i år, deres stemmer til danmarkshistoriens første skolevalg for elever i 8. og 9. klasse på 800 skoler over hele landet. Når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) inden længe trykker på valgknappen, vil færre af de alleryngste vælgere gøre sig klar til at gå i stemmeboksen end ved seneste folketingsvalg i 2011. I hvert fald, hvis man skal tro de unge selv. /RB PLUS/ (Jens Dresling/POLFOTO/arkiv)

Skrevet af

5. oktober 2022

gup@radio4.dk

gup@radio4.dk

Forud for Folketingsvalget er regeringspartiet et af de partier, som har færreste unge vælgere. Kun 10 procent af de socialdemokratiske vælgere er under 30 år gamle. Det skriver Mandag Morgen.

Og det er ikke godt nok, det mener folketingskandidat for Socialdemokratiet, 20-årige Nikoline Prehn.

”Jeg er ret ærgerlig over sådan en måling. Der er to ting i det – for det første har vi været for langsomme til at være ambitiøse i klimakampen, og så tror jeg at vi kampagnemæssigt ikke har haft fokus nok på de unge.”

Et parti som modsat har langt bedre fat i de unge vælgere, er Liberal Alliance.

4 ud af 10 af de vælgere som stemmer på Liberal Alliance er under 30 år. Ifølge 19-årige Josephine Svane, som er folketingskandidat for Liberal Alliance, skyldes de mange unge vælgere blandet andet partiets indsats på mediet Tik-Tok.

”Vi har været gode til, at lave indhold som er satirisk men også politisk og letforståeligt, og det passer bare godt til mange unge vælgere. Det tror jeg på, kan gavne mit kandidatur.”

Du kan høre interviewet med både Nikoline Prehn og Josephine Svane her:

Liberal Alliance havde i september alene mere end 860.000 visninger af deres videoer på mediet Tik-Tok.

Foto: Jens Dresling, POLFOTO

Afspiller nu

COMEDY-KONTORET

00:00
00:55