Nyhedsartikel

Hver tiende S-vælger er under 30 år: “Det er for dårligt”

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Forud for Folketingsvalget er regeringspartiet et af de partier, som har færreste unge vælgere. Kun 10 procent af de socialdemokratiske vælgere er under 30 år gamle. Det skriver Mandag Morgen.

Og det er ikke godt nok, det mener folketingskandidat for Socialdemokratiet, 20-årige Nikoline Prehn.

”Jeg er ret ærgerlig over sådan en måling. Der er to ting i det – for det første har vi været for langsomme til at være ambitiøse i klimakampen, og så tror jeg at vi kampagnemæssigt ikke har haft fokus nok på de unge.”

Et parti som modsat har langt bedre fat i de unge vælgere, er Liberal Alliance.

4 ud af 10 af de vælgere som stemmer på Liberal Alliance er under 30 år. Ifølge 19-årige Josephine Svane, som er folketingskandidat for Liberal Alliance, skyldes de mange unge vælgere blandet andet partiets indsats på mediet Tik-Tok.

”Vi har været gode til, at lave indhold som er satirisk men også politisk og letforståeligt, og det passer bare godt til mange unge vælgere. Det tror jeg på, kan gavne mit kandidatur.”

Du kan høre interviewet med både Nikoline Prehn og Josephine Svane her:

Liberal Alliance havde i september alene mere end 860.000 visninger af deres videoer på mediet Tik-Tok.

Foto: Jens Dresling, POLFOTO

Læs også

25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet