Nyhedsartikel

Hver tiende S-vælger er under 30 år: “Det er for dårligt”

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Forud for Folketingsvalget er regeringspartiet et af de partier, som har færreste unge vælgere. Kun 10 procent af de socialdemokratiske vælgere er under 30 år gamle. Det skriver Mandag Morgen.

Og det er ikke godt nok, det mener folketingskandidat for Socialdemokratiet, 20-årige Nikoline Prehn.

”Jeg er ret ærgerlig over sådan en måling. Der er to ting i det – for det første har vi været for langsomme til at være ambitiøse i klimakampen, og så tror jeg at vi kampagnemæssigt ikke har haft fokus nok på de unge.”

Et parti som modsat har langt bedre fat i de unge vælgere, er Liberal Alliance.

4 ud af 10 af de vælgere som stemmer på Liberal Alliance er under 30 år. Ifølge 19-årige Josephine Svane, som er folketingskandidat for Liberal Alliance, skyldes de mange unge vælgere blandet andet partiets indsats på mediet Tik-Tok.

”Vi har været gode til, at lave indhold som er satirisk men også politisk og letforståeligt, og det passer bare godt til mange unge vælgere. Det tror jeg på, kan gavne mit kandidatur.”

Du kan høre interviewet med både Nikoline Prehn og Josephine Svane her:

Liberal Alliance havde i september alene mere end 860.000 visninger af deres videoer på mediet Tik-Tok.

Foto: Jens Dresling, POLFOTO

Læs også

27.03.23

Ni ud af ti får nej til vaccine-erstatning

Langt de fleste, der søger erstatning for helbredsskader efter covid19-vaccine, får afslag. Hos Patienterstatningen har 109 ansøgere fået erstatning, mens 1080 er blevet afslået. Afslagene skyldes oftest, at de faglige eksperter hos Patienterstatning ikke ser tilstrækkeligt bevis for, at det givne helbredsproblem skyldes vaccinen. Theresa Dam Andersen er advokat og partner hos LRP Advokater i…

Læs mere
26.03.23

Slut med graffiti, øl og skrald på gaden i England

Det offentlige rum skal se pænere ud i England. Det skal for eksempel være slut med at kaste skrald, tyggegummi eller cigaretskodder på gaden, og der skal ikke drikkes øl, når man venter på bussen eller besøger et krigsmindesmærke. Landets konservative premierminister, Rishi Sunak, vil introducere nye love i et forsøg på at slå ned…

Læs mere
25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet