SDU Fitness dropper forbud mod sports-bh’er: I Bording har de det endnu

Corona virus lukker samfundet ned. Både SATS og Fitness World lukker ned pga corona virus.

Skrevet af

15. september 2021

Er det upassende, hvis kvinder er iført sports-bh og bukser under træningen i et fitnesscenter?

Det spørgsmål har skabt heftig debat, efter det kom frem, at et fitnesscenter på Syddansk Universitet, SDU Fitness, forbød medlemmerne at træne i sports-bh.

Ovenpå debatten oplyser bestyrelsen i SDU Fitness dog i en pressemeddelelse, at de nu alligevel vil tillade at træning i sports-bh’er.

I Bording Fitness har man dog stadig sådan et forbud. Formand, Ole Dinis, fortæller dog, at man vil genbesøge forbuddet ovenpå den seneste debat.

“Det er bare sådan, at grænserne for om man føler sig krænket eller ej, de kan være vidt forskellige. I vores lille center har vi medlemmer fra 15 år og op til midt-70’erne. Og selvfølgelig er det jo ikke sådan, at der er nogen, der skal føle sig krænket på nogen måde. Men det er heller ikke vores hensigt, at nogen skal føle sig begrænset,” siger formand for Bording Fitness, Ole Dinis, der også tilføjer, at der er et hygiejnemæssigt aspekt af forbuddet mod træning i sports-bh’er.

Ole Dinis understreger, at der aldrig har været klager over forbuddet, og at man kun én enkelt gang har været nødsaget til at bede en person om tage en trøje på. I det tilfælde var det en mand, der trænede i bar overkro.

Det er dog langtfra alle fitnesscentre, der har denne slags forbud. I store kæder som Fitness World og Loop Fitness er der ikke forbud mod at træne i sports-bh.

Og derfor ærgrer det også den feministiske debattør Louise Kjølsen, også kendt som Twerkqueen, at det er en debat, man er nødt til at tage.

“Jeg synes, det er en meget gammeldags indstilling. Det er en diskussion, der er præget af, at vi som samfund gerne vil diktere, hvad kvinder gør med deres kroppe, og det, synes jeg, sådan set er ret træls, når vi er i 2021,” siger hun.

Hør hele debatten mellem Ole Dinis, der er formand for Bording Fitness, og Louise Kjølsen, der er feministisk debattør, her:

Afspiller nu

PORTRÆTALBUM

14:05
16:00