Nyhedsartikel

Ibi-Pippi malede på Asger Jorn-værk: “Jeg har videreudviklet hans værk”

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

Forfatter og performancekunstner Ibi-Pippi Orup Hedegaard afviser at have begået hærværk på Asger Jorns værk “Den Foruroligende Ælling” ved at påføre tusch og kontaktlim.

“Jeg har gjort præcis det samme, som Jorn har gjort. Jeg har videreudviklet hans værk, og det er ikke hærværk”, siger Ibi-Pippi Orup Hedegaard til Radio4 Morgen.

Hør interviewet med forfatter og performancekunstner, Ibi-Pippi Orup Hedegaard, her:

I stedet mener Ibi-Pippi Orup Hedegaard, at der er tale om en videreudvikling af Jorns værk.

“Det er kunst. Det er en videreudvikling på det, Jorn startede ved at forgribe sig på en anden kunstners værk, og så går jeg jo så ind og ændrer Jorns. Det kan man så mene er et kunstnerisk overgreb på Jorns kunst, hvis man har lyst til det. Men det er i hvert fald en videreudvikling”, siger hun til Radio4 Morgen.

Asger Jorn skabte oprindeligt værket i 1959 ved at male ovenpå et maleri, han havde købt på et loppemarked.

“Jorn har ikke haft tilladelse til at male på værket fra kunstneren selv. Derfor handler det om den kunstneriske ret til billedet. I historien bliver Jorn fremstillet som værende fuldstændig genial, fordi han har skabt det her billede, men det har han ikke. Han har placeret ællingen på værket, men den virker kun i kraft af baggrunden”, siger Ibi-Pippi.

Fremtiden for ællingen er usikker

Det var i fredags, at forfatter og performancekunstner Ibi-Pippi Orup Hedegaard blev grebet i at skrive med tusch på “Den Foruroligende ælling” og montere et billede af sig selv oven på værket.

Fremtiden for “Den Foruroligende Ælling” er usikker, siger museumsdirektøren på Museum Jorn i Silkeborg, Jacob Thage:

“Vi ved endnu ikke, om vi kan udstille billedet i sin originale form. Det håber vi stadigvæk, men det kommer til at tage uger og måneder at finde ud af, hvordan man kommer til at kunne udstille det, og i hvilket omfang billedet kan reddes”, siger museumsdirektøren mandag formiddag.

Læs også

25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere
24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet