Nyhedsartikel

Inger Støjberg afviser at have slået en klo i Thulesen Dahl

Det kom ikke som en overraskelse for Inger Støjberg, at Dansk folkepartis tidligere formand, Kristian Thulesen Dahl, har valgt ikke at genopstille for partiet til næste folketingsvalg.

”Det kommer ikke bag på mig. Vi har snakket en del. Det gør man med sine gode venner og kolleger,” siger Inger Støjberg i det borgerlige debatprogram Det blå hjørne fra Radio4 og Avisen Danmark.

De to politikere har blandt andet ført valgkamp sammen om et nej til folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet.

Skrækkeligt at kigge på

Uroen og krisen i Dansk Folkeparti op til Kristian Thulesen Dahls beslutning har været ubehagelig at følge med fra sidelinjen for Inger Støjberg.

”Det er skrækkeligt at kigge på udefra. For politikere er deres parti en familie. Det er simpelthen bare enormt hårdt, hvis enten familien vender ryggen til én, eller man selv bliver nødt til at vende ryggen til familien.”

Selvom Inger Støjberg og Kristian Thulesen Dahl løbende er i dialog, afviser Inger Støjberg direkte adspurgt, at hun har slået en klo i den tidligere DF-formand.

”Nej, det har jeg ikke,” siger hun.

Hør hele interviewet i Det blå hjørne her:

Få timer efter Kristian Thulesens Dahls melding landede nyheden om, at Indenrigs- og Boligministeriet har modtaget to ansøgninger om nye partinavne, der indeholder navnet Inger Støjberg.

Ingen af ansøgningerne om partinavnene “Danmarksdemokraterne – Inger Støjberg” og “Danske Værdier – Inger Støjberg” er indgivet af Inger Støjberg selv, oplyser ministeriet til Ritzau.

“Jeg har ikke rigtig noget at sige til det, men jeg ved da, at de skal behandles d. 21. juni,” siger Inger Støjberg til Radio4.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Ritzau Scanpix

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet