Nyhedsartikel

Inger Støjberg afviser at have slået en klo i Thulesen Dahl

Det kom ikke som en overraskelse for Inger Støjberg, at Dansk folkepartis tidligere formand, Kristian Thulesen Dahl, har valgt ikke at genopstille for partiet til næste folketingsvalg.

”Det kommer ikke bag på mig. Vi har snakket en del. Det gør man med sine gode venner og kolleger,” siger Inger Støjberg i det borgerlige debatprogram Det blå hjørne fra Radio4 og Avisen Danmark.

De to politikere har blandt andet ført valgkamp sammen om et nej til folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet.

Skrækkeligt at kigge på

Uroen og krisen i Dansk Folkeparti op til Kristian Thulesen Dahls beslutning har været ubehagelig at følge med fra sidelinjen for Inger Støjberg.

”Det er skrækkeligt at kigge på udefra. For politikere er deres parti en familie. Det er simpelthen bare enormt hårdt, hvis enten familien vender ryggen til én, eller man selv bliver nødt til at vende ryggen til familien.”

Selvom Inger Støjberg og Kristian Thulesen Dahl løbende er i dialog, afviser Inger Støjberg direkte adspurgt, at hun har slået en klo i den tidligere DF-formand.

”Nej, det har jeg ikke,” siger hun.

Hør hele interviewet i Det blå hjørne her:

Få timer efter Kristian Thulesens Dahls melding landede nyheden om, at Indenrigs- og Boligministeriet har modtaget to ansøgninger om nye partinavne, der indeholder navnet Inger Støjberg.

Ingen af ansøgningerne om partinavnene “Danmarksdemokraterne – Inger Støjberg” og “Danske Værdier – Inger Støjberg” er indgivet af Inger Støjberg selv, oplyser ministeriet til Ritzau.

“Jeg har ikke rigtig noget at sige til det, men jeg ved da, at de skal behandles d. 21. juni,” siger Inger Støjberg til Radio4.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Ritzau Scanpix

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet