Inger Støjberg afviser at have slået en klo i Thulesen Dahl

Folketingets åbning: Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl ankommer til folketinget sammen med Inger Støjberg. Tirsdag 5. oktober 2021.

Skrevet af

17. juni 2022

Det kom ikke som en overraskelse for Inger Støjberg, at Dansk folkepartis tidligere formand, Kristian Thulesen Dahl, har valgt ikke at genopstille for partiet til næste folketingsvalg.

”Det kommer ikke bag på mig. Vi har snakket en del. Det gør man med sine gode venner og kolleger,” siger Inger Støjberg i det borgerlige debatprogram Det blå hjørne fra Radio4 og Avisen Danmark.

De to politikere har blandt andet ført valgkamp sammen om et nej til folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet.

Skrækkeligt at kigge på

Uroen og krisen i Dansk Folkeparti op til Kristian Thulesen Dahls beslutning har været ubehagelig at følge med fra sidelinjen for Inger Støjberg.

”Det er skrækkeligt at kigge på udefra. For politikere er deres parti en familie. Det er simpelthen bare enormt hårdt, hvis enten familien vender ryggen til én, eller man selv bliver nødt til at vende ryggen til familien.”

Selvom Inger Støjberg og Kristian Thulesen Dahl løbende er i dialog, afviser Inger Støjberg direkte adspurgt, at hun har slået en klo i den tidligere DF-formand.

”Nej, det har jeg ikke,” siger hun.

Hør hele interviewet i Det blå hjørne her:

Få timer efter Kristian Thulesens Dahls melding landede nyheden om, at Indenrigs- og Boligministeriet har modtaget to ansøgninger om nye partinavne, der indeholder navnet Inger Støjberg.

Ingen af ansøgningerne om partinavnene “Danmarksdemokraterne – Inger Støjberg” og “Danske Værdier – Inger Støjberg” er indgivet af Inger Støjberg selv, oplyser ministeriet til Ritzau.

“Jeg har ikke rigtig noget at sige til det, men jeg ved da, at de skal behandles d. 21. juni,” siger Inger Støjberg til Radio4.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

FRONTLINJEN

15:05
16:00