Nyhedsartikel

Inger Støjberg har smidt fodlænken

Pernille Rudbæk
redaktionen@radio4.dk

Inger Støjberg kan igen bevæge sig frit rundt, uden at Kriminalforsorgen holder øje med hende. Fodlænken er smidt, så nu kaster hun sig ind i kampen for et nej til folkeafstemningen 1. juni.

Når Inger Støjberg på torsdag inviterer til takkefest for sine støtter, så har hun reelt været en fri kvinde i seks dage. Fodlænken blev nemlig taget af allerede i fredags.

“Jeg havde ærligt talt et behov for lige at kunne være sammen med nogle folk, som jeg gerne ville være sammen med, og at kunne gøre, hvad jeg ville. Så jeg valgte at holde det lidt for mig selv,” siger hun i et interview til Radio4, hvor hun også fortæller om glæden ved at få sin frihed igen.

“Bare det der med, at man lige kan køre en tur til bageren, eller man kan gå ud og slå sin græsplæne, uden at det skal lægges ind i en eller anden plan, er en kæmpe frihed. Aldrig har jeg været så glad for at slå min græsplæne.”

Inger Støjberg holder takkefest torsdag i Hadsund. Her kan du høre et interview med én af dem, der skal med til festen:

Efter at have afsonet straffen fra Rigsretten på 60 dages ubetinget fængsel melder den tidligere udlændinge- og integrationsminister sig samtidig klar til dansk politik igen. Når torsdagens takkefest er afholdt i Hadsund, kører hun sammen med Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl ud på landevejene for at føre valgkamp på nej-siden forud for afstemningen om det danske forsvarsforbehold.

Om det er startskuddet på et længerevarende politisk makkerskab og et nyt parti vil hun endnu ikke løfte sløret for.

“Det her handler om folkeafstemningen. Og så må vi se, hvad der kommer til at ske efter det. Men der er ingen tvivl om, at jeg ikke har mistet lysten til dansk politik. Det kan jeg mærke, og det har jeg også haft god tid til at tænke over,” siger hun til Radio4’s politiske magasin Mandat.

Du kan høre hele interviewet med Inger Støjberg i Mandat her:

Kristian Thulesen Dahl (DF) glæder sig over, at Inger Støjberg nu er tilbage i dansk politik.

“Jeg synes, at vi har brug for sådan en som Inger i dansk politik. Så det, at hun stadig har mod på det, efter hun har været alt det her igennem, synes jeg er rigtig godt. Også på den lidt længere bane kan jeg se nogle perspektiver i det selvfølgelig,” siger Kristian Thulesen Dahl til Radio4.

Er det her starten på et politisk parløb mellem jer?

“Vi har jo i virkeligheden kørt et politisk parløb om politiske sager de seneste år, så det er jo ikke nyt. Det er jo mere et spørgsmål om, hvordan det skal udforme sig i den kommende tid, og hvad det er for en platform, hun vil gøre det på. Og så må vi andre jo tage stilling til det,” siger han til Radio4.

Inger Støjberg retter i interviewet en skarp kritik mod et Christiansborg, der har mistet forbindelsen til den virkelige verden. Hun mener, der bliver brug for meget tid på at debattere ting, der ikke betyder noget uden for de store byer.

“Hvis jeg ender med at stille op, så er det i hvert fald de ting, som jeg vil kæmpe for. Og hvor jeg så måtte stille op til den tid, det skal jeg så til at afgøre med mig selv nu,” siger Inger Støjberg.

Foto: Niels Henrik Dam/Ritzau Scanpix

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet