Nyhedsartikel

Inger Støjberg har smidt fodlænken

Pernille Rudbæk
redaktionen@radio4.dk

Inger Støjberg kan igen bevæge sig frit rundt, uden at Kriminalforsorgen holder øje med hende. Fodlænken er smidt, så nu kaster hun sig ind i kampen for et nej til folkeafstemningen 1. juni.

Når Inger Støjberg på torsdag inviterer til takkefest for sine støtter, så har hun reelt været en fri kvinde i seks dage. Fodlænken blev nemlig taget af allerede i fredags.

“Jeg havde ærligt talt et behov for lige at kunne være sammen med nogle folk, som jeg gerne ville være sammen med, og at kunne gøre, hvad jeg ville. Så jeg valgte at holde det lidt for mig selv,” siger hun i et interview til Radio4, hvor hun også fortæller om glæden ved at få sin frihed igen.

“Bare det der med, at man lige kan køre en tur til bageren, eller man kan gå ud og slå sin græsplæne, uden at det skal lægges ind i en eller anden plan, er en kæmpe frihed. Aldrig har jeg været så glad for at slå min græsplæne.”

Inger Støjberg holder takkefest torsdag i Hadsund. Her kan du høre et interview med én af dem, der skal med til festen:

Efter at have afsonet straffen fra Rigsretten på 60 dages ubetinget fængsel melder den tidligere udlændinge- og integrationsminister sig samtidig klar til dansk politik igen. Når torsdagens takkefest er afholdt i Hadsund, kører hun sammen med Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl ud på landevejene for at føre valgkamp på nej-siden forud for afstemningen om det danske forsvarsforbehold.

Om det er startskuddet på et længerevarende politisk makkerskab og et nyt parti vil hun endnu ikke løfte sløret for.

“Det her handler om folkeafstemningen. Og så må vi se, hvad der kommer til at ske efter det. Men der er ingen tvivl om, at jeg ikke har mistet lysten til dansk politik. Det kan jeg mærke, og det har jeg også haft god tid til at tænke over,” siger hun til Radio4’s politiske magasin Mandat.

Du kan høre hele interviewet med Inger Støjberg i Mandat her:

Kristian Thulesen Dahl (DF) glæder sig over, at Inger Støjberg nu er tilbage i dansk politik.

“Jeg synes, at vi har brug for sådan en som Inger i dansk politik. Så det, at hun stadig har mod på det, efter hun har været alt det her igennem, synes jeg er rigtig godt. Også på den lidt længere bane kan jeg se nogle perspektiver i det selvfølgelig,” siger Kristian Thulesen Dahl til Radio4.

Er det her starten på et politisk parløb mellem jer?

“Vi har jo i virkeligheden kørt et politisk parløb om politiske sager de seneste år, så det er jo ikke nyt. Det er jo mere et spørgsmål om, hvordan det skal udforme sig i den kommende tid, og hvad det er for en platform, hun vil gøre det på. Og så må vi andre jo tage stilling til det,” siger han til Radio4.

Inger Støjberg retter i interviewet en skarp kritik mod et Christiansborg, der har mistet forbindelsen til den virkelige verden. Hun mener, der bliver brug for meget tid på at debattere ting, der ikke betyder noget uden for de store byer.

“Hvis jeg ender med at stille op, så er det i hvert fald de ting, som jeg vil kæmpe for. Og hvor jeg så måtte stille op til den tid, det skal jeg så til at afgøre med mig selv nu,” siger Inger Støjberg.

Foto: Niels Henrik Dam/Ritzau Scanpix

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet